Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ελλάδα θα μπορούν να εκτίουν την ποινή τους οι Έλληνες κρατούμενοι σε κράτος της ΕΕ
  • [02] Σπίγκελ: Θα πάψει να στηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, προειδοποίησε η Αγκ. Μέρκελ
  • [03] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν, στα σύνορα με την Ινδία
  • [04] Παναιτωλικός-Ξάνθη 5-2, Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-0 και Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 0-0

  • [01] Στην Ελλάδα θα μπορούν να εκτίουν την ποινή τους οι Έλληνες κρατούμενοι σε κράτος της ΕΕ

    Οι Έλληνες πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν τη δυνατότητα να εκτίσουν την ποινή στην πατρίδα τους, σύμφωνα με νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαρ. Αθανασίου.

    Φυσικά το ίδιο θα ισχύει και για τους αλλοδαπούς Ευρωπαίους πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης στη Ελλάδα οι οποίοι θα μπορούν να εκτίουν την ποινή στην χώρα τους.

    Με το επίμαχο νομοσχέδιο ενσωματώνονται στο ελληνικό δίκαιο τρεις αποφάσεις πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι ρυθμίσεις του έχουν ευεργετικές συνέπειες για τους πολίτες που εκτίουν ποινή φυλάκισης σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός της πατρίδας τους.

    Αυτές οι ρυθμίσεις, των αποφάσεων - πλαίσιο, συνιστούν εφαρμογή της αρχής της αμοιβαίας αναγνώρισης σε ποινικές αποφάσεις που:

    α) επιβάλουν ποινές στερητικές της ελευθερίας ή μέτρα στερητικά της ελευθερίας, β) προβλέπουν την αναστολή εκτέλεσης της ποινής ή απόλυσης υπό όρους και γ) επιβάλουν, κατά την προδικασία, μέτρα επιτήρησης εναλλακτικά προς την προσωρινή κράτηση.

    Να σημειωθεί ότι η έκτιση της ποινής σε κοινωνικό περιβάλλον γνώριμο στον καταδικασθέντα ευνοεί και διευκολύνει την κοινωνική του επανένταξη, επ' ωφελεία και του κοινωνικού συνόλου, ενώ κάτοικοι που έχουν τη συνήθη διαμονή τους σε άλλο κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης διατρέχουν τον κίνδυνο να υποβληθούν σε προσωρινή κράτηση, λόγω του ότι κρίνονται ύποπτοι φυγής, ακόμη και στην περίπτωση, κατά την οποία, υπό παρόμοιες συνθήκες, ένας κάτοικος ημεδαπής χώρας δεν θα υφίστατο το ίδιο μέτρο.

    [02] Σπίγκελ: Θα πάψει να στηρίζει την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ, προειδοποίησε η Αγκ. Μέρκελ

    Η επιμονή του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να θέσει όριο στον αριθμό των μεταναστών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα μπορούν να μπαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να αναγκάσει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ να διακόψει τις προσπάθειές της για να κρατήσει τη Βρετανία εντός της ΕΕ, υποστηρίζει το περιοδικό Σπίγκελ.

    Στο περιθώριο της συνόδου κορυφής των ηγετών των χωρών-μελών της ΕΕ, τον Οκτώβριο, η Μέρκελ προειδοποίησε τον Κάμερον ότι ωθεί τη χώρα του σε ένα "σημείο χωρίς επιστροφή" όσον αφορά την παραμονή της στην Ένωση, γράφει το περιοδικό επικαλούμενο ανώνυμους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Πέραν του "σημείου" αυτού, το Βερολίνο θα πάψει να αγωνίζεται για την παραμονή της Βρετανίας στους κόλπους της ΕΕ.

    Μία πηγή της γερμανικής κυβέρνησης διευκρίνισε ότι βασική αιτία της διαφωνίας είναι η πρόθεση του Κάμερον να περιορίσει τον αριθμό των μεταναστών προς τη Βρετανία. Η ελεύθερη μετακίνηση των προσώπων είναι ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών των χωρών-μελών της ΕΕ. Στο περιθώριο της συνόδου που διεξήχθη στις Βρυξέλλες, η Μέρκελ τόνισε στον Κάμερον ότι η πρότασή του πλήττει τις ίδιες τις αρχές της Ένωσης.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις από το ίδιο του το κόμμα να ανακοινώσει ότι η χώρα θα αποχωρήσει από την ΕΕ εάν δεν υπάρξει κάποια διαπραγμάτευση για το μεταναστευτικό. Ο ίδιος έχει υποσχεθεί ότι θα διοργανώσει δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εφόσον κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο.

    [03] Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν, στα σύνορα με την Ινδία

    Τουλάχιστον 48 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν από την επίθεση καμικάζι εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για μια τελετή έπαρσης σημαίας στην πακιστανική πλευρά των συνόρων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, έγινε γνωστό από την πακιστανική αστυνομία.

    Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε βράδυ στο Βαγκάχ, τον κύριο σταθμό μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν κοντά στην ανατολική πόλη της Λαχόρης, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μουστάκ Σουχέρα.

    Η επίθεση σημειώθηκε ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλο το Πακιστάν λόγω του μήνα πένθους των σιιτών μουσουλμάνων, δήλωσε ακόμη ο Σουχέρα, προσθέτοντας πως ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

    Ένα παρακλάδι των Πακιστανών Ταλιμπάν, οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, σε μια τελετή για την έπαρση της σημαίας κοντά στα σύνορα του Πακιστάν με την Ινδία.

    [04] Παναιτωλικός-Ξάνθη 5-2, Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-0 και Νίκη Βόλου-Κέρκυρα 0-0

    Τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, επικρατώντας 5-2 της Ξάνθης στο Αγρίνιο, σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, με δύο γκολ (21΄, 45΄) και μία ασίστ στον Εντζεγκέλε (53΄), ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν επίσης οι Μαρτίνες (60΄) και Κάπελ (69΄). Οι «ακρίτες» είχαν προηγηθεί στο 4΄ με τον Λισγάρα και είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στην εκπνοή του ημιχρόνου (45+3΄) με τον Λουσέρο.

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πανθρακικός και ΟΦΗ (0-0) στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το ματς είχε ρυθμό, οι δύο ομάδες έχασαν καλές ευκαιρίες (ειδικά στο Α' μέρος), αλλά οι δύο εστίες έμειναν ανέπαφες. Να σημειώσουμε πως ο ΟΦΗ από το 87ο λεπτό αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Κώστα Μπανούση.

    Σ' ένα κακό ματς στο Πανθεσσαλικό στάδιο με ελάχιστες τις καλές στιγμές, Νίκη Βόλου και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 November 2014 - 17:30:23 UTC