Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκατριάχρονος σκοτώθηκε από πτώση στο κενό σε πολυκατοικία
  • [02] Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Geniki Bank
  • [03] Γ. Ζανιάς: Oι επενδυτές αντί να εστιάσουν στα οικονομικά επιτεύγματα ασχολούνται με το πολιτικό ρίσκο
  • [04] Τα συνδικάτα στην Ιταλία ετοιμάζουν διαδηλώσεις για τα εργασιακά
  • [05] Η Μπόκο Χαράμ έθεσε υπό τον έλεγχό της την πόλη Μούμπι
  • [06] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου

  • [01] Δεκατριάχρονος σκοτώθηκε από πτώση στο κενό σε πολυκατοικία

    Η διάθεση για παιχνίδι με φίλους στάθηκε μοιραία για έναν 13χρονο, που τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση στο κενό από φωταγωγό πολυκατοικίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, ο 13χρονος μαζί με ακόμη τέσσερις συμμαθητές του, μετά το τέλος των μαθημάτων τους, στο 15ο Γυμνάσιο, πήγαν στην πολυκατοικία που έμενε ένα από τα παιδιά, στην οδό Μητροπόλεως 46-48.

    Από εκείνη την πολυκατοικία, ξεκίνησαν να πηδούν από ταράτσα σε ταράτσα πολυκατοικιών. Όταν ο 13χρονος, επιχείρησε να περάσει από την ταράτσα της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως 52, στην ταράτσα της διπλανής πολυκατοικίας, επί της οδού Αγίας Σοφίας 5, με την οποία υπήρχε υψομετρική διαφορά 2,5 μέτρων, προσγειώθηκε σε γυάλινη οροφή φωταγωγού. Τμήμα της οροφής θρυμματίστηκε και το παιδί βρέθηκε στο κενό. Η πτώση από τον 8ο όροφο, ύψος περίπου 30 μέτρων, ήταν θανατηφόρα.

    Αμέσως ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δύναμη της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Οι διασώστες και ο ιατροδικαστής διαπίστωσαν το θάνατο του παιδιού.

    [02] Εγκρίθηκε η συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη Geniki Bank

    Τη συγχώνευση της Τράπεζας Πειραιώς με τη θυγατρική της Geniki Bank ενέκριναν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς, η γενική συνέλευση αποφάσισε τα εξής:

    1. Ενέκρινε τη συγχώνευση της Τράπεζας με τη θυγατρική της ανώνυμη τραπεζική εταιρεία «ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

    2. Εξουσιοδότησε καθέναν από τους κ.κ. Σταύρο Λεκκάκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο & CEO, Άνθιμο Θωμόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο & CEO και Γεώργιο Πουλόπουλο, Γενικό Διευθυντή & CFO, ενεργώντας ο καθένας ατομικά, να υπογράψουν ενώπιον Συμβολαιογράφου τη Σύμβαση της Συγχώνευσης και να προβούν στη διενέργεια κάθε πράξης με σκοπό την ολοκλήρωσης της συγχώνευσης.

    3. Ενέκρινε την εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Ν. 3723/2008 εκδόσεως της Τράπεζας που κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο και την ακύρωση των τίτλων που ενσωματώνουν αυτές.

    4. Ενέκρινε τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό που αντιστοιχεί στις εξαγορασθείσες προνομιούχες μετοχές Ν. 3723/2008, τις οποίες κατείχε το Ελληνικό Δημόσιο και οι οποίες θα ακυρωθούν, ήτοι κατά ποσό Ευρώ επτακοσίων σαράντα εννέα εκατομμυρίων εννιακοσίων ενενήντα εννέα χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα οκτώ και ενενήντα οκτώ λεπτών (?749.999.998,98).

    5. Ενέκρινε την τροποποίηση των άρθρων 5 & 27 του καταστατικού της Τράπεζας.

    6. Έλαβε γνώση της από 30.05.2014 εκλογής από το Διοικητικό Συμβούλιο του κ. Πέτρου Παππά ως Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους Δ.Σ., σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Παναγιώτη Αθανασόπουλου.

    [03] Γ. Ζανιάς: Oι επενδυτές αντί να εστιάσουν στα οικονομικά επιτεύγματα ασχολούνται με το πολιτικό ρίσκο

    "Οι τελευταίες κινήσεις στις αγορές δείχνουν πόσο εύθραυστη είναι η αξιοπιστία της χώρας. Δυστυχώς κάνουμε πάρα πολύ θόρυβο και οι επενδυτές αντί να εστιάσουν στα οικονομικά επιτεύγματα που έγιναν με τόσες θυσίες ασχολούνται με το πολιτικό ρίσκο" ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς, μιλώντας σε εκδήλωση για πελάτες της τράπεζας στο Ηράκλειο στο πλαίσιο επίσκεψης της διοίκησης στην Κρήτη.

    "Παράλληλα υπάρχουν εξωτερικές επιδράσεις, όπως η επιβράδυνση στην Ευρωζώνη και στην Κίνα, τα ερωτηματικά για τη δυνατότητα της ΕΚΤ να ενεργήσει αποτελεσματικά κλπ, που προσθέτουν στα δικά μας «καμώματα». Όποια όμως και να είναι η πηγή των προβλημάτων μας, εμείς πληρώνουμε τις συνέπειές τους και εμείς πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Και οι συνέπειες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δειλά-δειλά με την παρουσίαση κόπωσης σε κάποιους βραχυχρόνιους δείκτες.

    Θεωρώ λυπηρό το γεγονός πως μια άλλη παρόμοια με μας χώρα όπως η Πορτογαλία που και αυτή ήταν σε πρόγραμμα και που βγήκε από αυτό σχετικά αθόρυβα, να δανείζεται με επιτόκια λίγο πάνω από το 3% και εμείς γύρω στο 7,5%, που δυο εβδομάδες πριν προσέγγισε και το 9%. Είναι περισσότερο λυπηρό ακόμη αν σκεφτούμε πως εμείς έχουμε στον προϋπολογισμό ήδη πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ η Πορτογαλία προσπαθεί ακόμη να τα πετύχει. Για να μπορέσουμε και εμείς να απολαμβάνουμε την αντιμετώπιση που έχουν χώρες όπως η Πορτογαλία και, ακόμα καλύτερα η Ιρλανδία, που δανείζεται με 10ετή ομόλογα μόνο με 1,8%, πρέπει να κρατήσουμε σταθερή πορεία και να κάνουμε με αποτελεσματικό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βελτιώνουν συνεχώς την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας" ανέφερε ο κ. Ζανιάς.

    [04] Τα συνδικάτα στην Ιταλία ετοιμάζουν διαδηλώσεις για τα εργασιακά

    Το συνδικάτο Fiom-Cgil το οποίο εκπροσωπεί μεγάλο μέρος των εργατών των βαριών βιομηχανιών έκανε γνωστό ότι ετοιμάζει δυο μεγάλες διαδηλώσεις κατά της πολιτικής της κυβέρνησης Ρέντσι για τα δικαιώματα των εργατών.

    Το Fiom-Cgil, του οποίου ηγείται ο συνδικαλιστής Μαουρίτσιο Λαντίνι, αποφάσισε, συγχρόνως, να προκηρύξει οκτώ ώρες απεργίας σε όλες τις βιομηχανίες της χώρας, τον ερχόμενο Νοέμβριο, «σε ένδειξη συμπαράστασης και στα πλαίσια της προετοιμασίας της γενικής, πανιταλικής απεργίας όλων των εργαζομένων , με την οποία θα εκφραστεί η αντίθεση στην δέσμη μέτρων της κυβέρνησης Ρέντσι για την εργασία».

    Οι δυο διαδηλώσεις, οι οποίες θα συμπέσουν με την οκτάωρη απεργία στις βιομηχανίες, θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στις 14 Νοεμβρίου στο Μιλάνο και στις 21 του μηνός στην Νάπολη.

    [05] Η Μπόκο Χαράμ έθεσε υπό τον έλεγχό της την πόλη Μούμπι

    Οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μούμπι στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

    Οι ισλαμιστές εισέβαλαν στην πόλη χθες Τετάρτη και έκτοτε ακούγονται συνεχώς πυρά, είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες.

    Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Νιγηρίας επιβεβαίωσε ότι η Μούμπι έπεσε στα χέρια της Μπόκο Χαράμ, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες οι ισλαμιστές ύψωσαν τη μαύρη σημαία τους στο παλάτι του τοπικού φυλάρχου.

    Εξάλλου μάρτυρες δήλωσαν ότι οι αντάρτες λήστεψαν τράπεζες, πυρπόλησαν την κεντρική αγορά της πόλης και λεηλάτησαν το παλάτι. Ένας μάρτυρας είδε τους ισλαμιστές να σκοτώνουν τον λέκτορα ενός πανεπιστημίου και όλη του την οικογένεια.

    [06] Ο Παναθηναϊκός πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου

    Το εισιτήριο για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός, μετά τη σημερινή του νίκη επί του Παναιτωλικού με 3-1, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου της διοργάνωσης.

    Με 6 βαθμούς στο γκρουπ η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου εξασφάλισε την πρόκριση για τη συνέχεια της διοργάνωσης, σε αντίθεση με τους Αγρινιώτες που μετά τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια «αποχαιρέτησαν» πρόωρα τον θεσμό.

    Το συγκρότημα του Μάκη Χάβου τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Κούσας στο 78΄ με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα λεπτό.

    Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 49΄ με το σουτ του Κλωναρίδη από το ύψος της μικρής περιοχής και στο 58΄ ο Μπούι πέτυχε το 2-0 με δυνατό σουτ. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 62΄ με τον Κουτρουμάνο (ξεκίνησε από θέση οφσάιντ), ενώ στα τελευταία 15 λεπτά μπήκε στο ματς ο Μάρκους Μπεργκ, μετά από 66 ημέρες απουσίας λόγω τραυματισμού. Ο Σουηδός, μάλιστα, με καταπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή στο 84΄ «σφράγισε» τη νίκη του «τριφυλλιού».

    Σε αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Φωστήρας-Παναχαϊκή 0-2

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-1

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς 3-0

    3ος ΟΜΙΛΟΣ

    Νίκη Βόλου-Ζάκυνθος Ματαιώθηκε

    ΟΦΗ-Ξάνθη 1-0

    4ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής 1-2

    Λεβαδειακός-Πλατανιάς 2-0

    5ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΑΕΚ-Ηρακλής Ψαχνών 3-0

    Ατρόμητος-Πανθρακικός 1-1

    6ος ΟΜΙΛΟΣ

    Εργοτέλης-Βέροια 0-2

    Ερμιονίδα-Απόλλων Σμύρνης 0-1

    7ος ΟΜΙΛΟΣ

    Τύρναβος-Αιγινιακός 2-1

    Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 2-1

    8ος ΟΜΙΛΟΣ

    Χανιά-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

    Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 3-1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 October 2014 - 20:30:40 UTC