Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 19 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με πέντε τραυματίες
  • [02] Δωρίστε τα μαλλιά σας για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθή παιδιά
  • [03] Εισαγγελική έρευνα για δάνεια της Proton Bank
  • [04] Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης
  • [05] Άρχισε η ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής του Όσκαρ Πιστόριους
  • [06] Δεύτερη ημέρα απεργίας των πιλότων της Lufthansa
  • [07] Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, Σπύρος Ζαγοραίος
  • [08] Παράλυτος περπάτησε ξανά, ύστερα από μεταμόσχευση κυττάρων από τη μύτη του

  • [01] Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου με πέντε τραυματίες

    Αιματηρή συμπλοκή με πέντε τραυματίες σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο προαύλιο των φυλακών του Αγίου Στεφάνου της Πάτρας. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της συμπλοκής, κάποιοι κατείχαν και χρησιμοποίησαν μαχαίρια. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, για άγνωστους ακόμα λόγους αλλοδαποί κρατούμενοι συνεπλάκησαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις υπήκοοι Νιγηρίας ηλικίας 40, 41, 45 και 46 ετών και ένας υπήκοος Σομαλίας ηλικίας 31 ετών.

    Όλοι οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, παρέμεινε για νοσηλεία ο 45χρονος υπήκοος Νιγηρίας, ο οποίος φέρει τραύμα στο πόδι από μαχαίρι.

    [02] Δωρίστε τα μαλλιά σας για να φτιαχτούν περούκες για καρκινοπαθή παιδιά

    Μπορεί η Δαλιδά να πήρε τη δύναμη του Σαμψών, κόβοντας τα μαλλιά του, όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επιλέγουν να κόψουν τα μαλλιά τους για να δώσουν δύναμη σε παιδιά που έχασαν τα δικά τους στη μάχη με τον καρκίνο... Μία 24χρονη φοιτήτρια από τη Θεσσαλονίκη είναι η «ψυχή» αυτής της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών, για την αποστολή και δωρεά των μαλλιών τους, σε διεθνείς οργανισμούς που κατασκευάζουν και δωρίζουν περούκες σε παιδιά.

    «Όταν έκοψα και έδωσα η ίδια τα μαλλιά μου, αποφάσισα να ενημερώσω όσους περισσότερους μπορώ γι' αυτή τη διαδικασία και έτσι δημιούργησα τη σελίδα στο facebook: 'Δωρεά μαλλιών - Μπορείς και εσύ να βοηθήσεις', χωρίς να αντιπροσωπεύω κάποιο οργανισμό» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 24χρονη σπουδάστρια μαγειρικής Μελίνα Κωνσταντινίδη. Όπως εξηγεί, ο καθένας που κόβει τα μακριά μαλλιά του, μπορεί να τα στείλει στους οργανισμούς που εδρεύουν στις ΗΠΑ, «Children with Loss Hair» και «Wigs for Kids» οι οποίοι δημιουργούν στη συνέχεια περούκες που δωρίζουν σε άτομα κάτω των 21 ετών. «Υπάρχουν ωστόσο συγκεκριμένες προϋποθέσεις δωρεάς» διευκρινίζει η κ. Κωνσταντινίδη, της οποίας ο ρόλος είναι καθαρά ενημερωτικός. «Δεν στέλνω δηλαδή εγώ τα μαλλιά, αλλά προσπαθώ να ενημερώσω για τον τρόπο που μπορεί να το κάνει ο καθένας» εξηγεί.

    Για να μπορέσετε λοιπόν, να δωρίσετε τα μαλλιά σας θα πρέπει:

    1. Να είναι στο φυσικό τους χρώμα ή βαμμένα αλλά σε καλή κατάσταση, δηλαδή όχι καμμένα και ταλαιπωρημένα.

    2. Να έχουν μήκος τουλάχιστον 8 ίντσες δηλαδή περίπου 22 εκατοστά και μεγαλύτερο.

    3. Να σταλούν στεγνά καθώς μαλλιά με υγρασία δεν είναι αποδεκτά.

    4. Γκρίζα και σγουρά μαλλιά είναι αποδεκτά ενώ είναι αποδεκτές ακόμα και οι φυλαγμένες... κοτσίδες της γιαγιάς αφού τα μαλλιά έχουν την ιδιότητα να μην φθείρονται στον χρόνο.

    [03] Εισαγγελική έρευνα για δάνεια της Proton Bank

    Προκαταρκτική έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αργύρης Δημόπουλος για τη διερεύνηση καταγγελίας αναφορικά με δάνεια που φέρεται ότι έλαβαν επιχειρηματίες και μέλη της Proton Bank, λίγο προτού αυτή «σπάσει» σε δύο κομμάτια και τεθεί σε ειδική εκκαθάριση. Η έρευνα διατάχθηκε ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που υπογράφει επιτροπή μικρομετόχων - μικροομολογιούχων και η οποία επικεντρώνεται σε δάνειο ύψους 13 εκατ. ευρώ που φέρεται να έλαβε επιχειρηματίας από τη Θεσσαλονίκη, που υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας.

    Όπως έγινε γνωστό, ο επιχειρηματίας έλαβε το δάνειο με διαδικασίες «εξπρές» λίγους μήνες πριν από την πτώχευση της τράπεζας, καταθέτοντας ως ενέχυρο μετοχές, η αξία των οποίων -σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες- δεν υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ. Η προκαταρκτική έρευνα ανατέθηκε στο ΣΔΟΕ και τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι αυτά της απάτης σε βάρος τράπεζας, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Επίσης θα εξεταστούν όλες οι δανειακές συμβάσεις μεγάλων ποσών που έχουν ληφθεί το ίδιο διάστημα από τη συγκεκριμένη τράπεζα από επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης.

    [04] Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης

    Ξεκινά σήμερα η υποβολή αιτήσεων από τα νοικοκυριά προς τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναμένεται να ανοίξει τη σχετική εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των αιτήσεων. Οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν προκαταβολή το 25% της επιδότησης, σε διάστημα 20 ημερών από την υποβολή της αίτησης.

    Η προκαταβολή και το επίδομα κατατίθενται σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς προσκόμιση δικαιολογητικών, ενώ όσοι αγοράσουν παραπάνω από μία φορά πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα υποβάλουν πάλι αίτηση. Στην αίτηση των δικαιούχων για το επίδομα θα πρέπει να αναγράφεται ο ΑΦΜ του, το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός προστατευόμενων τέκνων, εάν επιθυμεί ή όχι την προκαταβολή, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) και ονοματεπώνυμο 1ου δικαιούχου, ο αριθμός παροχής ρεύματος κύριας κατοικίας, διεύθυνση, τετραγωνικά, αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, ο ΑΦΜ του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος, ένδειξη αν πρόκειται για πολυκατοικία, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).

    [05] Άρχισε η ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής του Όσκαρ Πιστόριους

    Η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα άνοιξε την τελευταία συνεδρίαση στη δίκη του Οσκαρ Πιστόριους αρχίζοντας την ανάγνωση της απόφασης για την επιβολή της ποινής. «Η απόφαση είναι δική μου και μόνο δική μου», δήλωσε η δικαστής κατά την έναρξη της συνεδρίασης.

    Η Τοκοζίλε Μασίπα έκρινε τον Οσκαρ Πιστόριους ένοχο για φόνο εξ αμελείας. Η καταδίκη του επισύρει ποινές που αρχίζουν από την προσφορά κοινωφελούς έργου και φθάνουν μέχρι την πολυετή κάθειρξη.

    [06] Δεύτερη ημέρα απεργίας των πιλότων της Lufthansa

    Οι πιλότοι της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την απεργιακή κινητοποίηση η οποία έχει πλέον επεκταθεί και στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Σχεδόν το σύνολο των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ματαιώθηκε σήμερα. Η απεργία, η ένατη από τον Απρίλιο, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι και έπληξε τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Από τις 06.00 τοπική ώρα σήμερα, και μέχρι τα μεσάνυκτα, αφορά και τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

    Η απεργία θα προκαλέσει τη ματαίωση 1.511 πτήσεων συνολικά σε διάστημα δύο ημερών, ανάμεσά τους σχεδόν το σύνολο των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων από και προς το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και το ήμισυ των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εταιρείας. Οι πιλότοι της Lufthansa αντιτίθενται στη μεταβολή των όρων συνταξιοδότησης. Οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση της εταιρείας βρίσκονται στο σημείο μηδέν και από το τέλος του Αυγούστου έχουν πολλαπλασιασθεί οι απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνει το συνδικάτο Cockpit, προκαλώντας σοβαρές απώλειες στην εταιρεία και τις θυγατρικές της.

    [07] Πέθανε ο λαϊκός τραγουδιστής και συνθέτης, Σπύρος Ζαγοραίος

    Έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος ερμηνευτής, στιχουργός και συνθέτης Σπύρος Ζαγοραίος. Πέθανε στο σπίτι του, έπειτα από πολλά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν τα τελευταία χρόνια. Η υγεία του επιδεινώθηκε μετά τον θάνατο του γιου του, το 2009. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα από το Γ' Νεκροταφείο.

    Γεννήθηκε στον 'Αγιο Αρτέμιο (Γούβα) του Παγκρατίου στις 23 Ιουνίου 1928, ενώ σε ηλικία 15 ετών έχασε σε ατύχημα το ένα του χέρι, όταν έσκασε μια χειροβομβίδα. Ο ίδιος είχε μιλήσει αρκετά και για τον κοινωνικό αποκλεισμό που γνώρισε από συναδέλφους του, εξαιτίας αυτής της αναπηρίας. Πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού που ζουν Έλληνες. Έως και τα τελευταία σχεδόν χρόνια της ζωής του εξακολουθούσε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα στο Αιγάλεω Αττικής όπου διέμενε και είχε δημιουργήσει το λαϊκό κέντρο «Εντελαμαγκέν».

    [08] Παράλυτος περπάτησε ξανά, ύστερα από μεταμόσχευση κυττάρων από τη μύτη του

    Ένας άνδρας που ήταν τελείως παράλυτος από τη μέση και κάτω, κατάφερε να περπατήσει ξανά ύστερα από μια μεταμόσχευση κυττάρων που προέρχονταν από τη μύτη του. Η πρωτοποριακή τεχνική πραγματοποιήθηκε από Πολωνούς γιατρούς και έχει αναπτυχθεί από Βρετανούς επιστήμονες. Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο στον οποίο αποκαθίσταται, χάρη στη νέα μέθοδο, σε σημαντικό βαθμό η κινητικότητά του, μετά από πλήρη καταστροφή των νεύρων της σπονδυλικής στήλης του. Το επίτευγμα δίνει ελπίδες σε περίπου τρία εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση παράλυσης.

    Ο 38χρονος Βούλγαρος Ντάρεκ Φιντίκα είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη του πριν τέσσερα χρόνια, από επίθεση με μαχαίρι. Παρά την εντατική φυσικοθεραπεία, επί δύο χρόνια δεν είχε εμφανίσει καμία βελτίωση. Οι επιστήμονες πήραν οσφρητικά νευρικά κύτταρα από τη μύτη του, τα καλλιέργησαν και τα μεταφύτευσαν στη σπονδυλική στήλη του, λίγο πάνω και λίγο κάτω από το σημείο του τραύματος. Συνολικά έγιναν περίπου 100 μικρο-εγχύσεις 500.000 κυττάρων. Επειδή τα κύτταρα ανήκαν στον ασθενή, δεν υπήρχε φόβος απόρριψής τους, ούτε ανάγκη για ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 21 October 2014 - 8:30:26 UTC