Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του»
  • [02] Στις 7:10 η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ
  • [03] Τη Μόσχα επισκέπτεται ο Κινέζος πρωθυπουργός
  • [04] O Γκρίλο συλλέγει υπογραφές για δημοψήφισμα με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ
  • [05] Νικητής ο Χάμλιτον στο ρωσικό γκραν πρι

  • [01] «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του»

    Τη θέση που εξέφρασε ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Bουλής κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ότι δηλαδή «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της» επαναλαμβάνει σε σημερινό του σχόλιο το Γραφείο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αφορμή την συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης και όπως υποστηρίζει, η κυβέρνηση βγήκε από αυτήν: «χωρίς να χαίρει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού, πολιτικά απομονωμένη και αποδυναμωμένη»

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο στην ανακοίνωσή του για «φωνές αμφισβήτησης» των κ. Σαμαρά-Βενιζέλου, «μέσω της πρότασης για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού"», ενώ συμπληρώνει πως «αν υπάρχει κάτι άξιο αναφοράς, πέρα από τα ήδη τετριμμένα και διχαστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η σαφέστατη αναφορά του κ. Σαμαρά περί του τέλους της διαπραγμάτευσης όπως την κατανοεί ο ίδιος. Γιατί τι άλλο μπορεί να σημαίνει η δήλωσή του πως το "ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο";».

    «Αλήθεια, τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς, όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται;» αναρωτιέται ο συντάκτης της ανακοίνωσης και συμπληρώνει: «Πως είναι δυνατόν να φεύγεις από το μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;».

    [02] Στις 7:10 η συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ

    Στις 7:10 απόψε (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στην έδρα του Ταμείου, στην Ουάσιγκτον.

    Με «βασικό στόχο» την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο αναμένεται να Θαπροσέλθει στη συνάντηση η ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κ. Χαρδούβελη και με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και του συμβούλου του πρωθυπουργού, Σταύρου Παπασταύρου. Από πλευράς του ΔΝΤ θα λάβουν μέρος ο υπεύθυνος του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, Πολ Τόμσεν και ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος, Ρίσι Γκογιάλ.

    Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, η συζήτηση θα στηρίζεται στον στόχο της Ελλάδας για έξοδο από το μνημόνιο μέσα στην τρέχουσα χρονιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή συνάντηση δεν θεωρείται το «τέλος του δρόμου», αλλά «εντάσσεται» στο πλαίσιο του «ξεκάθαρου στόχου» που έθεσε η κυβέρνηση και για τη «διαμόρφωση του πλαισίου για την επόμενη μέρα, μιας νέας σχέσης (με το ΔΝΤ) και μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα, χωρίς μνημόνιο».

    Δυο «βασικοί σταθμοί» για το επόμενο διάστημα θεωρούνται τα στρες τεστ των τραπεζών και η ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης και για τους οποίους πιστεύεται ότι η Ελλάδα «θα ανταπεξέλθει» και θα «προχωρήσει μπροστά».

    [03] Τη Μόσχα επισκέπτεται ο Κινέζος πρωθυπουργός

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ έφτασε σήμερα στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, σε μια περίοδο που η Ρωσία, απομονωμένη από τη διεθνή σκηνή λόγω της ουκρανικής κρίσης, επιχειρεί να συσφίξει τις σχέσεις της με το Πεκίνο.

    "Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός για τις διμερείς σχέσεις" σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Τσενγκ Γκουοπίνγκ, υπενθυμίζοντας ότι οι δύο χώρες πρόκειται να υπογράψουν περίπου πενήντα διμειρείς συμφωνίες.

    "Είμαι πεπεισμένος ότι η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού θα μας επιτρέψει να επιτύχουμε σημαντική πρόοδο στους κρίσιμους τομείς της συνεργασίας μας" ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας σε ανακοίνωσή του.

    Ο Λι θα συναντηθεί αύριο Δευτέρα με τον Μεντβέντεφ ενώ την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον Πρόεδρο Πούτιν.

    [04] O Γκρίλο συλλέγει υπογραφές για δημοψήφισμα με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ

    Ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να αρχίσει να συλλέγει άμεσα υπογραφές για να ζητήσει την προκήρυξη δημοψηφίσματος με στόχο την έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ.

    Σύμφωνα με τον Γκρίλο η συλλογή υπογραφών θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες, ενώ «η έξοδος από το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα αποτελεί μονόδρομο, τόσο για την Ιταλία όσο και για την Γερμανία, η οικονομία της οποίας γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική».

    Παράλληλα, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κινήματος Πέντε Αστέρων έκαναν γνωστό ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εγκαταλείψουν οριστικά τις αίθουσες της ιταλικής βουλής και γερουσίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι.

    [05] Νικητής ο Χάμλιτον στο ρωσικό γκραν πρι

    Ένα ακόμη βήμα προς την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας του έκανε ο Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο νικητής στο παρθενικό γκραν πρι του Σότσι της Φόρμουλα Ένα και αυτή ήταν η 31η νίκη στην καριέρα του, η ένατη φετινή και τέταρτη συνεχόμενη.

    Η Mercedes πέτυχε το «1-2», καθώς στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Νίκο Ρόσμπερκ, αφήνοντας τρίτο τον Φινλανδό Βαλτέρι Μπότας με τη Williams και τέταρτο τον Βρετανό Τζένσον Μπάτιον με τη McLaren.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 October 2014 - 14:30:23 UTC