Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Ντροπή να καταλήγουν στη Φυλή τα σκουπίδια της Μυκόνου»
  • [02] Σε «ανοιχτή γραμμή» με το Ισραήλ για τις τουρκικές παραβιάσεις ο Ν. Αναστασιάδης
  • [03] ΗΠΑ: Ένας νοσηλευτής προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στο Τέξας

  • [01] Στ. Θεοδωράκης: «Ντροπή να καταλήγουν στη Φυλή τα σκουπίδια της Μυκόνου»

    Πρόσκληση προς τα άλλα κόμματα «αντί να λένε αερολογίες για τα σκουπίδια, να θέσουν και αυτά μια συγκεκριμένη πρόταση για να λυθεί άμεσα το μεγάλο πρόβλημα» απηύθυνε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Φυλή την οποία επισκέφθηκε σήμερα. «Είναι ντροπή για την Ελλάδα, για την Αθήνα, στη Φυλή να καταλήγουν τα σκουπίδια ακόμη και της Μυκόνου, και βέβαια όλης σχεδόν της Πελοποννήσου».

    «Η δική μας έγνοια είναι τα προβλήματα στις συνοικίες» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού επισημαίνοντας ότι το κόμμα του έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση επ' αυτού.

    «Εδώ παίζεται η επιβίωση της κοινωνίας. Αυτό προέχει» είπε ο κ. Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας έχουν όντως μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επιβίωση των κομμάτων τους» και «ότι ο καυγάς των δύο μεγάλων κομμάτων είναι κυρίως για το πάπλωμα και όχι για τα προβλήματα της κοινωνίας».

    [02] Σε «ανοιχτή γραμμή» με το Ισραήλ για τις τουρκικές παραβιάσεις ο Ν. Αναστασιάδης

    Ρόλο μεσολαβητή, σε χώρες που επηρεάζουν την Τουρκία, ανέλαβε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, όπως αφήνει να εννοηθεί ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος δηλώνει ότι λόγω των τουρκικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με το Ισραήλ.

    «Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νετανιάχου προ μερικών ημερών και αυτό που, τουλάχιστον, γνωρίζω είναι τα διαβήματα που το Ισραήλ κάνει προς εκείνες τις χώρες που μπορούν να παρέμβουν προς την Τουρκία. Και περιορίζομαι μέχρι εδώ. Ευελπιστώ ότι εντός των ημερών θα έχουμε και ημερομηνία επίσκεψης του Ισραηλινού Πρωθυπουργού στην Κύπρο» ανέφερε σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Σημερινή», την πρώτη μετά τις εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ

    Ο Κύπριος πρόεδρος απαντά στις βολές για τη χλιαρή αντίδραση του δυτικού παράγοντα λέγοντας ότι η διπλωματία, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, θα αποδώσει πολύ περισσότερα από τις ρητορικές διακηρύξεις. Σε ό,τι αφορά την ουσία του Κυπριακού, ο κ. Αναστασιάδης παραδέχεται ότι τα σημερινά δεδομένα -ακόμη και αν δεν υλοποιηθούν- δεν αφήνουν πολλά περιθώρια προσδοκιών, σημειώνοντας μάλιστα ότι, «αν δεν διακόπτονταν τώρα οι διαπραγματεύσεις, επρόκειτο σίγουρα να διακοπούν αργότερα, λόγω των εκλογών στα κατεχόμενα και των συνεπακόλουθων θέσεων που θα προβάλει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου».

    [03] ΗΠΑ: Ένας νοσηλευτής προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στο Τέξας

    Ένας νοσηλευτής που είχε φροντίσει τον Λιβεριανό ο οποίος πέθανε την περασμένη Τετάρτη από Έμπολα, προσβλήθηκε από τον ιό ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας, αφού έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε ο ασθενής.

    "Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα δεύτερο κρούσμα και ήμασταν προετοιμασμένοι για αυτήν την πιθανότητα", είπε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Υγείας, Δρ. Ντέιβιντ Λέικι.

    Ο νοσηλευτής εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ντάλας όπου είχε μεταφερθεί ο Τόμας Έρικ Ντάνκαν, ο Λιβεριανός ασθενής που πέθανε την περασμένη εβδομάδα.

    "Ενισχύουμε την ομάδα μας στο Ντάλας και εργαζόμαστε με μεγάλη προσοχή για να εμποδίσουμε τη διάδοση του ιού", πρόσθεσε ο Λέικι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 12 October 2014 - 12:30:24 UTC