Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-10-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στους ΑΝΕΛ προσχωρεί ο Νίκος Νικολόπουλος
  • [02] Τρεις οπλίτες νεκροί σε πεδίο βολής στον Βόλο - Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ.
  • [03] Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Ηράκλειο
  • [04] Δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης και μετά τη συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ
  • [05] Ρύθμιση - πακέτο ζητά η τρόικα για «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμα σε Ταμεία - εφορία
  • [06] Κατά 10,3% αυξήθηκε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ρυθμός απορρόφησης του ΕΣΠΑ
  • [07] Τρία άτομα στην Ισπανία υπό ιατρική παρακολούθηση για τον Έμπολα - Σε αγωγή η νοσοκόμα
  • [08] Δεκάδες Κούρδοι εισέβαλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προσελκύσουν την προσοχή στην επίθεση στο Κομπάνι
  • [09] Σε Αττική και Κρήτη, τα περισσότερα καταγγελθέντα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων

  • [01] Στους ΑΝΕΛ προσχωρεί ο Νίκος Νικολόπουλος

    Την ένταξή του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοινώνει σε λίγο ο Νίκος Νικολόπουλος. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο κ. Νικολόπουλος, θα επισκεφθούν για τον λόγο αυτόν το γραφείο του προέδρου της Βουλής προκειμένου να του επιδώσουν σχετική επιστολή.

    [02] Τρεις οπλίτες νεκροί σε πεδίο βολής στον Βόλο - Τριήμερο πένθος στις Ε.Δ.

    Δύο επαγγελματίες οπλίτες Πεζικού και ένας οπλίτης θητείας, έχασαν τη ζωή τους στις 13:30 στο πεδίο ασκήσεων «Γλαφυρων» Μαγνησίας, όταν κατά την πραγματοποίηση προγραμματισμένων βολών βαρέων όπλων Πεζικού, με όλμους 81 χιλ, διερράγη ο σωλήνας όλμου, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ένας αξιωματικός, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου.

    Πηγές του νοσοκομείου ανέφεραν ότι ο αξιωματικός είναι εκτός κινδύνου, με τραύμα στο κοιλιακό τοίχωμα εξωτερικά.

    Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις και έδωσε εντολή στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Ιωάννη Λαμπρόπουλο και στον αρχηγό ΓΕΣ Χρίστο Μανωλά να μεταβούν στον τόπο του δυστυχήματος. Ζήτησε επίσης, από τον αρχηγό ΓΕΣ να ολοκληρώσει τάχιστα τις έρευνες για τα ακριβή αίτια.

    [03] Πυρκαγιά σε αγροτική περιοχή στο Ηράκλειο

    Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε αγροτική περιοχή του χωριού Αμουργέλλες Ηρακλείου. Στον τόπο της πυρκαγιάς έχουν μεταβεί πέντε οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με δέκα άνδρες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα, επιχειρώντας να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει χορτολιβαδική και γεωργική έκταση.

    [04] Δυνατότητα αναγνώρισης χρόνου ασφάλισης και μετά τη συνταξιοδότηση στο ΙΚΑ

    Υπολογίζονται στον χρόνο ασφάλισης οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν μετά τη συνταξιοδότηση, σύμφωνα με έγγραφο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η αναστολή καταβολής της σύνταξης, ενώ η αξιοποίηση του χρόνου αυτού γίνεται μόνο για κάθε 300 ημέρες εργασίας. Για να προσμετρηθούν οι ημέρες ασφάλισης μετά τη συνταξιοδότηση, απαιτείται η υποβολή σχετικής αίτησης, στις κατά τόπους υπηρεσίες του Ιδρύματος. Ο προσδιορισμός του χρόνου αυτού στη σύνταξη, θα γίνεται με απόφαση του διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας ανακεφαλαίωσης που βρίσκεται σε κάθε υποκατάστημα.

    [05] Ρύθμιση - πακέτο ζητά η τρόικα για «κόκκινα» δάνεια και ληξιπρόθεσμα σε Ταμεία - εφορία

    Χαρακτηρίζοντας «εποικοδομητική» τη συνεργασία με τους επικεφαλής της τρόικας, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέδειξε, μετά και τη σημερινή τελευταία συνάντηση του πρώτου γύρου των διαπραγματεύσεων, τη συμφωνία που επήλθε στις διατάξεις του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, μεταξύ των οποίων είναι και οι πλειστηριασμοί ακινήτων, με τιμή εκκίνησης τα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι υπήρξαν συγκλίσεις, αλλά και αρκετά ανοιχτά θέματα, τα οποία θα τεθούν επί τάπητος στον νέο κύκλο των διαπραγματεύσεων, με την επάνοδο της τρόικας στις αρχές Νοεμβρίου (μετά τα stress tests των τραπεζών και την ανάληψη έργου από τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

    Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο κορυφαίο παράγοντα, για τους πλειστηριασμούς των ακινήτων, η τρόικα επέμενε για τιμή εκκίνησης στο 1/3 της αντικειμενικής αξίας, κάτι που, στις σημερινές συνθήκες της αγοράς ακινήτων, θα οδηγούσε σε ξεπούλημα. Η διαδικασία που συμφωνήθηκε, προβλέπει πρώτη τιμή στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, ενώ στη συνέχεια, και υπό προϋποθέσεις, η τιμή μπορεί να υποχωρεί στο μισό (για το θέμα, θα υπάρξουν διευκρινίσεις από το υπουργείο Δικαιοσύνης) και μετά, να αναλαμβάνει η Δικαιοσύνη. Ο ίδιος επισήμανε ότι το μεγάλο πρόβλημα στην αγορά ακινήτων σήμερα, μετά την κάθετη πτώση της, είναι πως δεν υπάρχουν τιμές αγοράς. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί προβλήματα και στις προσπάθειες του υπουργείου Οικονομικών για την εναρμόνιση αγοραίων και αντικειμενικών αξιών. Στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, έχει συσταθεί ειδική επιτροπή, προκειμένου να δημιουργήσει βάση δεδομένων με τις τιμές αγοράς έως το 2016. Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδουν δημοσιεύματα για ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των αντικειμενικών αξιών νωρίτερα, επιβεβαιώνουν, όμως, ότι καταβάλλεται προσπάθεια για επίσπευση της διαδικασίας εξορθολογισμού των αντικειμενικών αξιών.

    Στο «μέτωπο» του προϋπολογισμού, αρχικά καταγράφεται ικανοποίηση της τρόικας για το γεγονός ότι ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 τέθηκε στο προσχέδιο στο 2,9%, οριακά χαμηλότερος από το 3% που προέβλεπε το Μνημόνιο. Ενδιαφέρον έχει το στοιχείο, ότι η τρόικα δεν ανέφερε κάποιον αριθμό σχετικά με δημοσιονομικό κενό για το 2015 (πιθανόν να τεθεί με την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών). «Τα τεχνικά κλιμάκια ψάχνουν τα νούμερα μέχρι να κλείσει ο προϋπολογισμός για να έχουμε το τελικό ΟΚ» ανάφερε ο κορυφαίος παράγοντας. Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με τη δυνατότητα της χώρας να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της από τις αγορές, ο συγκεκριμένος παράγοντας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η αγορά είναι μεγάλη, φτάνει να την πείσεις ότι είσαι αξιόπιστος και δεν γυρνάς πίσω στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Ενώ, για το θέμα της εξόδου από το Μνημόνιο επισήμανε ότι «είμαστε σε συζητήσεις, αλλά όχι με την τρόικα εδώ. Η έξοδος από το Μνημόνιο μπαίνει από την ίδια τη ζωή, υπό την έννοια ότι στο τέλος του χρόνου τελειώνουν τα χρήματα από την ευρωζώνη».

    Στη σημερινή, τελευταία του πρώτου κύκλου, συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, από ελληνικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου και Χρύσανθος Λαζαρίδης και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας και Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Σημειώνεται, ότι μετά το τέλος της συγκεκριμένης συνάντησης με την τρόικα, αξιωματούχος που μετέσχε στη διαπραγμάτευση, ανέφερε ότι η τρόικα ζητεί τώρα να υπάρξει μια ενιαία αντιμετώπιση, με ρύθμιση - πακέτο, τόσο για τα «κόκκινα δάνεια» επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, όσο και για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία και Δημόσιο.

    Η κυβερνητική θέση στο συγκεκριμένο θέμα, είναι ότι πρέπει να δοθούν άμεσα κάποιες λύσεις- ανάσα, και, τελικά, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα επέδειξε δεκτική στάση.

    Συγκεκριμένα, οι αλλαγές να υλοποιηθούν σε δύο φάσεις («two step process»).

    Σε αυτό το σενάριο, πιθανότερο φαίνεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή η ρύθμιση των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες και να ακολουθήσει η παρέμβαση για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων», χωρίς να αποσαφηνίζονται οι ακριβείς χρόνοι.

    Ωστόσο, στο θέμα των «κόκκινων δανείων», κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης ανέφεραν ότι ουδέποτε ετέθη από την τρόικα στον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια, αίτημα για ρύθμιση «πακέτο» των «κόκκινων δανείων» επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων, η οποία θα «κουμπώνει» και με τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

    [06] Κατά 10,3% αυξήθηκε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ρυθμός απορρόφησης του ΕΣΠΑ

    Κατά 10,3% αυξήθηκε μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, ο ρυθμός απορρόφησης των χρηματοδοτήσεων του ΕΣΠΑ (Συγχρηματοδοτούμενο σκέλος), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, το ποσοστό απορρόφησης έφθασε στο 53,2% του συνόλου (από 48,3% την ίδια περίοδο το 2013), προσθέτοντας επιπλέον πόρους 600 εκατ. ευρώ στην αγορά. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την πρόθεση και αναφέρθηκε στη συνεχή προσπάθειά του -που ήδη φαίνονται τα αποτελέσματά της, όπως επισήμανε- για την πλήρη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ μέχρι τις 31/12/2015, ώστε να «μην επιστρέψουμε ούτε ένα ευρώ στις Βρυξέλλες, από αυτά που μας ανήκουν».

    [07] Τρία άτομα στην Ισπανία υπό ιατρική παρακολούθηση για τον Έμπολα - Σε αγωγή η νοσοκόμα

    Τρεις άνθρωποι τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση μετά την εισαγωγή τους χθες στο νοσοκομείο Carlos III της Μαδρίτης- το οποίο δέχεται περιστατικά μόλυνσης από τον ιό Έμπολα- μεταξύ τους και ο σύζυγος της νοσοκόμας στην οποία διαγνώστηκε ο ιός. Ο άνδρας αυτός, ο μόνος που διατρέχει «υψηλό κίνδυνο» να έχει προσβληθεί, είναι σε καραντίνα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υγειονομικών υπηρεσιών.

    Η 40χρονη νοσοκόμα που εισήχθη στο νοσοκομείο την Κυριακή και η διάγνωσή της με τον ιό Έμπολα ανακοινώθηκε χθες, υποβάλλεται σε αγωγή με όρο στον οποίο υπάρχουν αντισώματα από ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό του αιμορραγικού πυρετού παλαιότερα. Είναι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, μετά τη μετάδοση του ιού Έμπολα από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη και η πρώτη ασθενής στην οποία εκδηλώθηκε ο ιός Έμπολα εκτός Αφρικής.

    [08] Δεκάδες Κούρδοι εισέβαλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να προσελκύσουν την προσοχή στην επίθεση στο Κομπάνι

    Πολλές δεκάδες Κούρδοι διαδηλωτές εισέβαλαν σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για να προσελκύσουν την προσοχή στην επίθεση της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εναντίον της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι. Οι διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες που κρατούσαν κουρδικές σημαίες και πανό με την εικόνα του αυτονομιστή ηγέτη των Κούρδων της Τουρκίας Αμπντουλάχ Οτσαλάν, κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα του κοινοβουλίου περνώντας από τις θύρες ασφαλείας και κινούμενοι ταχύτερα από τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει κλοιό για να τους εμποδίσουν. Πραγματοποίησαν μια καθιστική διαμαρτυρία, ενώ πολλοί ευρωβουλευτές πήγαν να τους συναντήσουν. «Θα αγωνισθούμε εναντίον του Ισλαμικού Κράτους» τους φώναξε στα αγγλικά ο επικεφαλής της σοσιαλιστικής ομάδας Τζάνι Πιτέλα, ο οποίος χειροκροτήθηκε. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δέχθηκε στη συνέχεια να συναντήσει μια αντιπροσωπεία. Υπογράμμισε πως ο τρόπος δράσης των διαδηλωτών "δεν είναι ίσως ο καλύτερος", αλλά τους διαβεβαίωσε "για την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τις διεθνείς προσπάθειες που αναπτύσσονται για να αναχαιτισθεί το Ισλαμικό Κράτος και υποσχέθηκε να διαβιβάσει το μήνυμά τους στο ΝΑΤΟ", ανέφερε μια πηγή στο κοινοβούλιο. Οδομαχίες μαίνονται σήμερα ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και τους τζιχαντιστές σε πολλές συνοικίες του Κομπάνι, που είναι έτοιμο να πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, παρά τα πλήγματα του συνασπισμού, τα οποία οι Κούρδοι θεωρούν ανεπαρκή.

    [09] Σε Αττική και Κρήτη, τα περισσότερα καταγγελθέντα περιστατικά κακοποίησης και θανάτωσης ζώων

    Η Αττική και η Κρήτη αναδεικνύονται οι δύο περιφέρειες της χώρας με τα περισσότερα καταγγελθέντα περισταστικά βασανισμού, κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης (Τμήμα Αστυνόμευσης και Τουρισμού) για το 2013 και το πρώτο εξάμηνο του 2014. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Γιαννακάκη για την αντιμετώπιση περιστατικών θανάτωσης ζώων στην Επικράτεια και τις ενέργειες των υπηρεσιών.

    Όπως ειδικότερα προκύπτει, τα καταγγελθέντα περιστατικά βασανισμού-κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων το 2013 ήταν: Αττική: 99 Θεσσαλονίκη: 29 Αν. Μακεδονία-Θράκη: 32 Β. Αιγαίο: 17 Δ. Μακεδονία: 12 Ήπειρος: 12 Θεσσαλία: 24 Κεντρική Μακεδονία: 53 Δυτική Ελλάδα: 45 Ιόνια Νησιά: 21 Κρήτη: 102 Ν. Αιγαίο: 19 Πελοπόννησος: 39 Στερεά Ελλάδα: 26

    Το 2014 τα αντίστοιχα καταγγελθέντα περιστατικά ήταν: Αττική: 107 Θεσσαλονίκη: 23 Αν. Μακεδονία-Θράκη: 23 Β. Αιγαίο: 14 Δ. Μακεδονία: 10 Ήπειρος: 17 Θεσσαλία: 26 Κεντρική Μακεδονία: 55 Δυτική Ελλάδα: 29 Ιόνια Νησιά: 20 Κρήτη: 79 Ν. Αιγαίο: 21 Πελοπόννησος: 39 Στερεά Ελλάδα: 32


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 7 October 2014 - 12:30:30 UTC