Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σώος ο Λιθουανός πιλότος του ακροβατικού αεροσκάφους
  • [02] Σε δύο φάσεις η 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας
  • [03] Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΥΠΟΙΚ-τρόικας
  • [04] Ν. Αναστασιάδης: «Στενές και ιστορικές» οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας

  • [01] Σώος ο Λιθουανός πιλότος του ακροβατικού αεροσκάφους

    Αγιο είχε αλλοδαπός πιλότος που ήθελε να συμμετάσχει στο Αthens Flying Week που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τατόι.

    Το μονοκινητήριο ακροβατικό αεροσκάφος του, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ιερισσού Χαλκιδικής. Η επέμβαση των Αρχών, ήταν άμεση. Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, όταν τα ίχνη του αεροσκάφους χάθηκαν, νωρίς το απόγευμα, ελικόπτερο σούπερ πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από τη Λήμνο. Εντόπισε τον πιλότο, τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στη Θεσσαλονίκη όπου εξετάστηκε από γιατρό και είναι καλά στην υγεία του.

    Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αερολιμενάρχης του αεροδρομίου "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, Αχχιλέας Τοπούζας, επισήμανε ότι πρόκειται για 62χρονο υπήκοο Λιθουανίας που απογειώθηκε με το αεροσκάφος από την Καβάλα με προορισμό το Τατόι. Όπως σημείωσε ο κ.Τοπούζας, ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος με αλεξίπτωτο προτού αυτό πέσει στη θάλασσα και συντριβεί.

    [02] Σε δύο φάσεις η 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας

    Για την προσεχή Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου, οριστικοποιήθηκε, κατά την αποψινή τηλεδιάσκεψη, η πρώτη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την 5η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

    Η συγκεκριμένη αξιολόγηση αναμένεται να διεξαχθεί σε δύο φάσεις, η πρώτη από τις οποίες θα διαρκέσει περίπου 10 ημέρες, με κύριο θέμα συζήτησης την αποτίμηση και ιεράρχηση των εκκρεμοτήτων του Μνημονίου και την οριστικοποίηση του προσχεδίου του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου. Στο προσχέδιο, θα αποσαφηνιστούν τόσο το ποσοστό μείωσης της Έκτακτης Εισφοράς Αλληλεγγύης (παρατείνεται και πέραν του 2014), όσο και ο αριθμός των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή την τροπολογία για τη μείωση κατά 30% του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

    Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για την ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ (10-12 Οκτωβρίου), ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση του Eurogroup (13 Οκτωβρίου). Στη συνεδρίαση αυτή, η 5η αξιολόγηση του Μνημονίου θα είναι το δεύτερο θέμα στην ατζέντα.

    Μετά το Eurogroup, οι επικεφαλής της τρόικας θα επανέλθουν στην Αθήνα, για το 2ο γύρο των διαπραγματεύσεων. Αυτός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς, εκτός από τα θέματα της «εγχώριας ατζέντας» (ασφαλιστικό, εργασιακά, «κόκκινα» δάνεια, νέο μισθολόγιο και ολοκλήρωση των απολύσεων στο Δημόσιο, κ.λπ.), συνδέεται χρονικά τόσο με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests των τραπεζών (26 Οκτωβρίου), όσο και με την ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ (1η Νοεμβρίου).

    [03] Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη μεταξύ ΥΠΟΙΚ-τρόικας

    Μιάμιση ώρα διήρκησε η τηλεδιάσκεψη που είχαν απόψε στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και στελεχη της τρόικας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δύο πλευρών ενόψει της άφιξης του κλιμακίου και της 5ης αξιολόγησης. Η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 30/09.

    Στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, πρέπει, κυρίως, να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου. Σημειώνεται, ότι στις 10- 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Ουάσινγκτον, η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ.

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε, σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης».

    Νωρίς το πρωί ο κ. Χαρδούβελης είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Διαβάστε επίσης:

    Με τον Γκ. Χαρδούβελη συναντήθηκε ο Αντ. Σαμαράς

    [04] Ν. Αναστασιάδης: «Στενές και ιστορικές» οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας

    «Στενές και ιστορικές» χαρακτήρισε τις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    Στις κοινές δηλώσεις που προέβησαν μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί από τις δυο κοινότητες και με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο κ. Λαβρόφ μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου Πούτιν και ανέφερε ότι «μας δίνετε η ευκαιρία να προβούμε σε ανασκόπηση της κατάστασης και πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας», προσθέτοντας ότι «συζητήθηκε η πορεία των διμερών ανταλλαγών Ρωσίας και Κύπρου στον τουρισμό και άλλους τομείς, ενόψει και της διακυβερνητικής οικονομικής επιτροπής, που θα γίνει κάποια στιγμή το προσεχές έτος».

    Στη συνάντηση Αναστασιάδη-Λαβρόφ συζητήθηκε το Κυπριακό και η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, οι διμερείς σχέσεις, η ουκρανική κρίση, περιφερειακά και διεθνή θέματα. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «για μια ακόμη φορά, θέλω να απευθύνω ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κυπριακό πρόβλημα και τη βοήθεια που λαμβάνουμε σε αρκετούς τομείς. Θα συνεχίσουμε τις εξαίρετες σχέσεις που απολαμβάνουμε σήμερα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 September 2014 - 20:30:21 UTC