Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ.Μέρκελ
  • [02] Τα 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τηρούν το σύστημα εισροών-εκροών
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστούν
  • [04] Μπιλ Κλίντον: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

  • [01] Τα γερμανικά ΜΜΕ για τη συνάντηση Αντ. Σαμαρά - Αγγ.Μέρκελ

    Συνεχίζεται και σήμερα η εκτενής κάλυψη της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ από τα γερμανικά ΜΜΕ, τα οποία εστιάζουν αφενός στην επιθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να απαλλαγεί από την τρόικα και αφετέρου στους επαίνους της Καγκελαρίου, η οποία ωστόσο δεν άνοιξε τα χαρτιά της.

    Η Sueddeutsche Zeitung σε δημοσίευμα με τίτλο «Ο Σαμαρά λέει: αρκετά!» και υπότιτλο «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα ήθελε να ξεφορτωθεί τους ενοχλητικούς επόπτες του ΔΝΤ το συντομότερο δυνατό», η εφημερίδα του Μονάχου προτάσσει τη δήλωση του πρωθυπουργού «δεν χρειαζόμαστε νέα δανεικά» και επισημαίνει ότι «πίσω από αυτό βρίσκεται και ο φόβος ενόψει των επόμενων εκλογών».

    Στην οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt» δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Οι ελληνικές μεταρρυθμίσεις και η επιθυμία για επιτυχία» και υπότιτλο «Η Άγγελα Μέρκελ και ο Έλληνας συνάδελφός της Σαμαράς έχουν ένα μήνυμα για όλους τους σκεπτικιστές: τα χειρότερα πέρασαν». Ο συντάκτης εκτιμά ότι η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σαμαράς χρειάζονται μία ιστορία επιτυχίας και συνεχίζει: «Η Καγκελάριος θέλει να αποδείξει ότι η μεταρρυθμιστική της συνταγή λειτουργεί στη χώρα, από την οποία ξεκίνησε η κρίση. Και ο Σαμαράς βρίσκεται στο εσωτερικό πεδίο υπό πίεση. Κινδυνεύει με πρόωρες εκλογές το 2015, τις οποίες φαίνεται ότι θα κερδίσει η ριζοσπαστική Αριστερά. Αυτό είναι και για τη Μέρκελ ένα σενάριο τρόμου. Γι' αυτό και αναγνώρισε στο Σαμαρά μία αποφασιστική διακυβέρνηση, η οποία οδηγεί βήμα-βήμα στην επιτυχία».

    Στη «Frankfurter Allgemeine Zeitung» δημοσιεύεται σχόλιο με τίτλο «Προς τα πάνω», στο οποίο αναφέρεται ότι «ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα λυπηθεί για το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει πάει πίσω στην σειρά των ειδήσεων» και τονίζεται ότι «στην περίπτωση της χώρας, της οποίας η έξοδος από τη Νομισματική Ένωση πριν από τέσσερα χρόνια για πολλούς ήταν πιθανή, επιθυμητή, ακόμη και αναπόφευκτη, ο περιορισμός του ενδιαφέροντος αποτελεί σημάδι ομαλοποίησης και σταθεροποίησης».

    Ρεπορτάζ για τη χθεσινή συνάντηση προβλήθηκε και από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ZDF, στο οποίο επισημάνθηκε ότι «κάθε φορά που ο κ. Σαμαράς βρίσκεται στο Βερολίνο εξαγγέλλει το τέλος της κρίσης», αλλά «αυτή τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική, καθώς τα στοιχεία που φέρνει είναι πράγματι θετικά», ενώ έγινε αναφορά στο θετικό πρόσημο της ανάπτυξης έπειτα από χρόνια ύφεσης, αλλά και στο υψηλό ποσοστό ανεργίας. «Η μίνι-ανάπτυξη κάνει τους Έλληνες μέγκα-υπερήφανους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ρεπόρτερ. Προβλήθηκαν δε οι δηλώσεις επιβράβευσης της Καγκελαρίου από την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ επισημάνθηκε ότι ο κ. Σαμαράς δεν έλαβε το «ναι» της κυρίας Μέρκελ για χαλάρωση της δημοσιονομικής σταθερότητας, αλλά ευχαριστίες, έπαινο και μια χαλαρή χειραψία.

    Αντίστοιχο ρεπορτάζ μεταδόθηκε και από τη Γερμανική Ραδιοφωνία, με τίτλο «Έπαινοι και αισιοδοξία για την Ελλάδα».

    [02] Τα 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων δεν τηρούν το σύστημα εισροών-εκροών

    Περίπου 2 στα 3 πρατήρια υγρών καυσίμων που ελέγχθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν να μην τηρούν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης συστήματος εισροών - εκροών και να μην αποστέλλουν τα σχετικά στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν ως τις 23 Σεπτεμβρίου 2014 σε σύνολο 386 πρατηρίων που ελέγχθηκαν διαπιστώθηκαν 336 παραβάσεις σε 212 από αυτά.

    Ειδικότερα, τα 142 δεν τηρούσαν το χρονοδιάγραμμα εγκατάστασης του συστήματος εισροών - εκροών, τα 39 δεν εξέδιδαν τα ειδικά φορολογικά στοιχεία από αυτά, τα 46 δεν είχαν σήμανση από φορολογικό μηχανισμό και τα 109 δεν είχαν διασυνδεθεί και δεν απέστελλαν στοιχεία στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

    [03] Μπ. Ομπάμα: Οι επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους θα συνεχιστούν

    Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύθηκε σήμερα κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ότι η στρατιωτική πίεση που ασκείται στην εξτρεμιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος θα συνεχιστεί και κάλεσε όλους όσοι έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ να «εγκαταλείψουν το πεδίο της μάχης όσο ακόμη μπορούν».

    Ο Ομπάμα κάλεσε τη διεθνή ενότητα να ενωθεί για να «καταστρέψει» το ΙΚ, τη στιγμή που μια ομάδα που είχε απαγάγει έναν Γάλλο όμηρο στην Αλγερία έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με τον αποκεφαλισμό του, σε αντίποινα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών.

    «Η μόνη γλώσσα την οποία καταλαβαίνουν οι δολοφόνοι σαν αυτούς είναι αυτή της ισχύος», είπε ο Ομπάμα στην ομιλία του ενώπιον της ΓΣ του ΟΗΕ.

    «Σήμερα, καλώ τον κόσμο να ενταχθεί» σε αυτή τη μάχη, συνέχισε ο Ομπάμα, δύο ημέρες μετά τις πρώτες αεροπορικές επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών στο συριακό έδαφος οι οποίες διεξήχθησαν από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και αυτές αραβικών χωρών.

    Οι ΗΠΑ δεν «δρουν μόνες», τόνισε ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχόμενος ότι θα ενεργήσει μαζί με έναν ευρύ διεθνή συνασπισμό που έχει συγκροτηθεί για να «εξαρθρωθεί το δίκτυο του θανάτου» το οποίο ανακήρυξε στα τέλη του Ιουνίου την εγκαθίδρυση ενός «χαλιφάτου» στις περιοχές του Ιράκ και της Συρίας τις οποίες ελέγχει.

    «Δεν θα υποχωρήσουμε ενώπιον των απειλών και θα δείξουμε ότι το μέλλον ανήκει σε εκείνους που οικοδομούν, όχι σε εκείνους που καταστρέφουν», συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    [04] Μπιλ Κλίντον: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από τους Γερμανούς

    Οι Έλληνες δουλεύουν 25% περισσότερο από τους Γερμανούς, δήλωσε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ενώ στάθηκε και στην «μεγάλη πρόοδο (που έχει κάνει η Ελλάδα) στα δημοσιονομικά της δεδομένα» και στο ότι «οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση».

    Τις παραπάνω δηλώσεις τις έκανε ο κ. Κλίντον μετά από συνάντηση που είχε, χθες, στη Ν. Υόρκη με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, απευθυνόμενος δε στους παρόντες δημοσιογράφους, συμπλήρωσε:

    «Επομένως, μην θεωρείτε ότι γνωρίζετε τις βαθύτερες αιτίες που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτήν την δύσκολη κατάσταση. Ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που βρίσκεται μαζί μας, φέρει πάνω του τα σημάδια του δύσκολου αγώνα που έδωσε».

    Η συνάντηση Παπανδρέου - Κλίντον πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Εκδήλωσης του Ιδρύματος Κλίντον - Clinton Global Initiative.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για τις διεθνείς εξελίξεις και να συζητήσουν ειδικότερα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, με έμφαση τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και τη δυνατότητα προώθησης καινοτόμων ιδεών προς αυτήν την κατεύθυνση.

    Μάλιστα, ο Μπιλ Κλίντον, στην εκδήλωση του Ιδρύματός του, ανακοίνωσε ότι το Clinton Global Initiative, πρόκειται να διοργανώσει τον προσεχή Ιούνιο, στην Ελλάδα, συνάντηση για τη Μεσόγειο.

    Μιλώντας για αυτήν την πρωτοβουλία, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα, τονίζοντας, μεταξύ άλλων ότι, η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στα δημοσιονομικά της δεδομένα και οι προϋπολογισμοί της, μετά από την μεγάλη προσπάθεια που κατεβλήθη, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ωστόσο, λόγω του κοινού νομίσματος, δεν είναι εύκολο να χρηματοδοτήσει τις αναπτυξιακές της ανάγκες και τις υποδομές μέσω ομολόγων (αναφέρεται στην απουσία σχετικής απόφασης ακόμη και σήμερα από την ΕΕ για τη χρηματοδότηση αναπτυξιακών προγραμμάτων για όλη την Ευρώπη με την έκδοση ομολόγων) οπότε απαιτούνται καινοτόμες λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Μεσογείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 September 2014 - 18:30:26 UTC