Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Α. Μέρκελ: Τα πρώτα βήματα επιτυχίας γίνονται ορατά
  • [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά
  • [03] ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτή η αυτοδυναμία στις εκλογές
  • [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά
  • [05] Ελεγκτικό Συνέδριο: Νόμιμη η συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στον Πειραιά
  • [06] Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη με την τρόικα
  • [07] Μανουέλ Βαλς: Χρειαζόμαστε τη Γερμανία για την επανεκκίνηση της οικονομίας
  • [08] Νέο βίντεο με Βρετανό όμηρο της ISIS που δηλώνει: Ο Ομπάμα θα χάσει σε αυτό τον πόλεμο

  • [01] Α. Μέρκελ: Τα πρώτα βήματα επιτυχίας γίνονται ορατά

    «Η Ελλάδα δίνει θετικά μηνύματα και σύντομα θα υπάρξει ανάππτυξη, υπάρχουν θετικά μηνύματα στον τομέα του τουρισμού» δήλωσε η καγκελάριος της Γεμανίας Άγγελα Μέρκελ, έπειτα από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε στην καγκελαρία στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην ελληνική αντιπροσωπεία. «Η Ελλάδα», συνέχισε, «επεξεργάζεται τα επόμενα βήματα για το πρόγραμμα με την τρόικα. Διαπιστώνουμε θετικές προόδους. Η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα γιατί υπάρχουν δείγματα για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Φαίνεται αυτό με τις μεταρρυθμίσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις».

    Εξάλλου, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της για την ανεργία.

    «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το πρόγραμμα σταθεροποίησης και την προοπτική του» δήλωσε ο πρωθυπουργός. «Η χώρα μου πέτυχε στόχους νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και θα έχει και το 2014. Βγήκαμε στις αγορές δύο χρόνια νωρίτερα από το πρόγραμμα ενώ και οι αποδόσεις των ομολόγων πηγαίνουν καλά που δείχνει ότι οι αγορές εμπιστεύονται τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Επίσης πέτυχε να ανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζές της. Η Ελλάδα πέτυχε να βγει από την ύφεση σε έξι χρόνια, το τρίτο τρίμηνο θα έχουμε ανάκαμψη με θετικό πρόσημο, ενώ για πρώτη φορά μειώνεται και η ανεργία. Βέβαια είναι ακόμη υψηλή ειδικά στους νέους αλλά μειώνεται σταθερά. Όσον αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές η θέση της χώρας μας βελτιώνεται στην διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας και αυτό το αποδέχονται και στην ΕΕ και στο ΔΝΤ. Όσα επιτεύχθηκαν με τη στήριξη των εταίρων δείχνουν ότι η Ελλάδα αφήνει την κρίση πίσω. Δεν απαιτείται νέο πακέτο βοήθειας. Έχουμε ανάγκη ανακουφίσεων στον τομέα της φορολόγησης για να πετύχουμε τους στόχους στα δημοσιονομικά πλεονάσματα και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Πιστεύω ότι σε συνθήκες ανάπτυξης μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Ο έλεγχος του χρέους είναι δεδομένος μέσα από τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις αποκρατικοποιήσεις. Η Ελλάδα θα προτείνει ένα δικό της πλαίσιο μετά το τέλος του προγράμματος. Πίσω στα ελλείμματα δεν θα γυρίσουμε. Περιμένουμε την τελική ρύθμιση για τη βιωσιμότητα του χρέους. Για το 2015 προβλέπεται ανάπτυξη 2,9% και 3,7% για το 2016. Θα πιάσουμε τους στόχους και θα μειώσουμε την ανεργία. Η Ελλάδα μπαίνει σε νέα εποχή μεταρρυθμίσεων με ανάπτυξη.

    Τέλος, είπε ότι υπογράμμισε στην κ. Μέρκελ ότι η Ελλάδα κερδίζει έναν νέο ρόλο μέσω της συμμετοχής της στους αγωγούς φυσικού αερίου προς την Ευρώπη αλλά και με τα δικά μας ενεργειακά αποθέματα. Έρευνες στη δυτική Ελλάδα και νότια της Κρήτης ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο. Έτσι η Ελλάδα μπορεί να γίνει προπύργια ασφάλειας όταν προ ετών εθεωρείτο ο αδύνατος κρίκος.

    [02] Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά

    Ολοκληρώθηκε το γεύμα εργασίας που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Στην ατζένταβρέθηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η πορεία του ελληνικού προγράμματος, οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Αυτή την ώρα, οι δύο ηγέτες προβαίνουν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

    [03] ΣΥΡΙΖΑ: Εφικτή η αυτοδυναμία στις εκλογές

    Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ για την αυτοδυναμία είναι εφικτός, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επικαλείται τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δημοσιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν αναλυθεί από το κόμμα.

    Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα δείχνουν μία ξεκάθαρη πρωτιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιβεβαιώνοντας την κοινωνική αποδοχή του κυβερνητικού προγράμματός του από ολοένα και περισσότερους πολίτες.

    Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, επισημαίνεται στην ανάλυση, δημιούργησε το έδαφος πάνω στο οποίο αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες, μέσα στο καλοκαίρι, για τη ΔΕΗ και τους αιγιαλούς, καθώς και η συγκρότηση συμμαχιών στη βάση της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου. Επιπρόσθετα, «η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ ανέδειξε τη ρεαλιστική πολιτική πρόταση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας».

    [04] Σε εξέλιξη η συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά

    Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεύμα εργασίαςπου έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράςμε την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ.

    Στην ατζέντα είναι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και η πορεία του ελληνικού προγράμματος, οι ευρωπαϊκές οικονομικές εξελίξεις αλλά και ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    Πρόκειται για εφόλης της ύλης συζήτηση για την ελληνική οικονομία λίγο πριν αρχίσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

    [05] Ελεγκτικό Συνέδριο: Νόμιμη η συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στον Πειραιά

    Νόμιμη έκρινε τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, τη συμφωνία για νέες επενδύσεις από την COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, ύψους 230 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, προβλέπεται η κατασκευή και εκμετάλλευση του Δυτικού Προβλήτα III του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΠ (ΣΕΜΠΟ) από τη ΣΕΠ ΑΕ (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά), η κατασκευή για λογαριασμό του ΟΛΠ ΑΕ του Προβλήτα Πετρελαιοειδών και η αναβάθμιση με νέο μηχανολογικό εξοπλισμό των Προβλητών II και Ανατολικού Προβλήτα ΙΙΙ ΣΕΜΠΟ. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί απόφαση κλιμακίου του ελεγκτικού συνεδρίου, που είχε κρίνει αντίθετα.

    [06] Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου η πρώτη συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη με την τρόικα

    Τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο μεταξύ στελεχών του υπουργείου Οικονομικών και στελεχών της τρόικας, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δύο πλευρών, εν όψει της άφιξης των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα και της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας. Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ενώ με βάση την έως τώρα ατζέντα, η πρώτη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, έχει προγραμματισθεί για την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου. Στις διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν, πρέπει, κυρίως, να οριστικοποιηθεί το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, που θα κατατεθεί στη Βουλή στις 6 Οκτωβρίου. Σημειώνεται, ότι στις 10- 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί, στην Ουάσινγκτον, η ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών επισήμανε, σε ανακοίνωσή του, ότι «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για καθυστέρηση της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα κατόπιν υποβολής αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης».

    [07] Μανουέλ Βαλς: Χρειαζόμαστε τη Γερμανία για την επανεκκίνηση της οικονομίας

    Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς δήλωσε σήμερα στο Βερολίνο ότι η Ευρώπη «χρειάζεται τη Γερμανία» για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «ακόμη δεν συμμερίζονται όλοι την ιδέα αυτή». «Χρειαζόμαστε τη Γερμανία για να ευνοήσει την εξέλιξη των οικονομικών στοιχείων στην ευρωζώνη» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε ομιλία του ενώπιον Γερμανών βιομηχάνων, κατά τη δεύτερη ημέρα της πρώτης του επίσημης επίσκεψης στη Γερμανία. «Ξέρω ότι την ιδέα αυτή ακόμη δεν τη συμμερίζονται όλοι, ωστόσο διαπιστώνω ότι η ιδέα αυτή δρομολογείται και ότι τα πράγματα άρχισαν να κινούνται».

    Ο Βαλς προέβη στη δήλωση αυτή κυρίως μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, ο οποίος ζήτησε να υιοθετηθούν πολιτικές υπέρ της ζήτησης στη νομισματική ένωση. Επί του παρόντος, συμπεριλαμβανομένης της χθεσινής συνάντησης στην καγκελαρία, η Άγγελα Μέρκελ κωφεύει, ενώ στη Γερμανία υπάρχουν φωνές που ζητούν από τη γερμανική κυβέρνηση περισσότερες δημόσιες επενδύσεις και υψηλότερους μισθούς. «Ξέρω ότι διεξάγετε μια συζήτηση στη Γερμανία για το θέμα της τόνωσης των επενδύσεων» δήλωσε ο Βαλς. «Ωστόσο εγώ πιστεύω απλά ότι όταν υπάρχουν αποδεδειγμένες ανάγκες και όταν η δημοσιονομική κατάσταση επιτρέπει δαπάνες, τότε πρέπει να επενδύουμε».

    [08] Νέο βίντεο με Βρετανό όμηρο της ISIS που δηλώνει: Ο Ομπάμα θα χάσει σε αυτό τον πόλεμο

    Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζεται και πάλι ο Βρετανός δημοσιογράφος Τζον Κάντλι, που απήχθη στη Συρία λίγο μετά την άφιξή του το 2012, να επικρίνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις από το διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης, όπως ανακοίνωσε ο ιστότοπος SITE. Στο βίντεο αυτό, που διαρκεί πέντε λεπτά, ο άνδρας αυτός που ισχυρίζεται ότι είναι ο Κάντλι λέει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύρεται σε ένα πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει. «Ο πρόεδρος (Ομπάμα) κάποτε αποκάλεσε την επέμβαση του Τζορτζ Μπους στο Ιράκ ?ανόητο πόλεμο? και ανυπομονούσε να απομακρύνει την Αμερική από αυτόν μόλις ανέλαβε την εξουσία. Τώρα ανεξήγητα σύρεται και πάλι σε αυτόν», αναφέρει ο Κάντλι. Ο άνδρας, που φοράει μια πορτοκαλί στολή και έχει κοντοκουρεμένα μαλλιά, χαρακτηρίζει το Ισλαμικό Κράτος «το πιο ισχυρό τζιχαντιστικό κίνημα στην πρόσφατη ιστορία», προσθέτοντας ότι οι αμερικανοί πολιτικοί που το αποκαλούν «απαίσιο» ή «αισχρό» δεν μπορούν να το βλάψουν.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 September 2014 - 12:30:26 UTC