Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας
  • [02] Επίδομα μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες
  • [03] Νέες μάχες μαίνονται γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης

  • [01] Γκ. Χαρδούβελης: Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας

    Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στην γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt και επισημαίνει ότι η Αθήνα προτίθεται ως το τέλος του έτους να εκδώσει επταετές ομόλογο.

    Δηλώνει δε βέβαιος ότι κατά το γ΄τρίμηνο του έτους η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

    «Η Ελλάδα, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χαρδούβελη, προτίθεται εντός του έτους να εκδώσει στις χρηματαγορές ομόλογα με μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Μετά από πολλές επιτυχημένες εκδόσεις από την αρχή του χρόνου, η υπό κρίση χώρα σχεδιάζει κρατικό ομόλογο με επταετή προθεσμία εξόφλησης. Επιπλέον είναι πιθανό μέχρι το τέλος του έτους να διατεθούν ομόλογα διάρκειας 18 μηνών», αναφέρει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), προδημοσιεύοντας απόσπασμα από την συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών που φιλοξενείται στο αυριανό φύλλο της Handelsblatt.

    Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ.Χαρδούβελης δηλώνει ότι με το νέο επταετές ομόλογο η Ελλάδα επιθυμεί να προσφέρει στους επενδυτές ευρύτερο φάσμα διάρκειας λήξης ομολόγων.

    Επισημαίνεται δε ότι η Αθήνα δοκίμασε την πρόσβαση στην αγορά με τριετές ομόλογο τον Απρίλιο και πενταετές τον Ιούλιο.

    [02] Επίδομα μητρότητας και στις ελεύθερες επαγγελματίες

    Τη χορήγηση επιδόματος μητρότητας στις ασφαλισμένες του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ), προβλέπει υπουργική απόφαση, την οποία υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Αντώνης Μπέζας. Με τη συγκεκριμένη απόφαση, θεσπίζεται για πρώτη φορά και για τις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες το επίδομα μητρότητας, όπως προβλέπεται για τις γυναίκες με μισθωτή απασχόληση. Επιπλέον, χορηγείται σε όλες τις γυναίκες ασφαλισμένες του ΕΤΑΑ, και όχι σε μια μικρή κατηγορία τους όπως είναι οι δικηγόροι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

    Το ύψος του επιδόματος, το οποίο θα καταβάλλεται εφάπαξ, θα ανέρχεται σε 200 ευρώ μηνιαίως και θα χορηγείται, για χρονικό διάστημα τεσσάρων μηνών. Η αίτηση για τη χορήγησή του θα υποβάλλεται από την ασφαλισμένη μέσα σε έξι μήνες από την ημερομηνία του τοκετού.

    [03] Νέες μάχες μαίνονται γύρω από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης

    Ισλαμιστικές πολιτοφυλακές, μεταξύ αυτών μαχητές της Άνσαρ αλ Σαρία, διεξήγαγαν σήμερα νέα επίθεση εναντίον του αεροδρομίου της Βεγγάζης, τελευταίου προπυργίου των δυνάμεων που είναι πιστές στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ σε αυτή την πόλη. Πυρά βαρέος πυροβολικού ακούγονταν από τα ξημερώματα στο προάστιο Μπενίνα όπου βρίσκεται το ομώνυμο αεροδρόμιο, νοτιοδυτικά της Βεγγάζης. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι μαχητές του Συμβουλίου της Σούρα των επαναστατών της Βεγγάζης, μια συμμαχία πολιτοφυλακών στην οποία συμμετέχουν και μέλη της Άνσαρ αλ Σαρία, προσπαθούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το στρατιωτικό και πολιτικό αεροδρόμιο της πόλης. Από τις μάχες έχουν χάσει τις τελευταίες τρεις ημέρες εννέα άνθρωποι, ενώ 30 μέλη των ειδικών δυνάμεων του λιβυκού στρατού πιστά στον Χάφταρ τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν διοικητή της μονάδας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 September 2014 - 16:30:21 UTC