Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το ΚΚΕ για τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή τους
  • [02] Συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά, την Τρίτη στο Βερολίνο
  • [03] Τοποθέτηση 727 εκατ. δολαρίων σε ελληνικούς έντοκους τίτλους από την PIMCO
  • [04] Αγανακτισμένοι επιβάτες στο Πακιστάν, πέταξαν έξω από το αεροπλάνο σημαίνοντα πολιτικό
  • [05] Αναδιοργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχεδιάζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
  • [06] Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θέλει τον στρατό ο Ουκρανός πρωθυπουργός, παρά την εκεχειρία

  • [01] Το ΚΚΕ για τα προγράμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και την κοστολόγησή τους

    «Η αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος απ' τους δύο έχει το πιο "ρεαλιστικό και κοστολογημένο" πρόγραμμα, κρύβει από τον λαό ότι ο "ρεαλισμός" και των δύο υποτάσσεται στους στόχους της καπιταλιστικής κερδοφορίας και τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, γι' αυτό και εξαντλείται σε κάποια ψίχουλα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, τη στιγμή που θα συνεχίζεται η αφαίμαξη του λαού, εξαιτίας της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής», επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ.

    [02] Συνάντηση Α. Μέρκελ - Αντ. Σαμαρά, την Τρίτη στο Βερολίνο

    Γεύμα εργασίας θα έχουν στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, την προσεχή Τρίτη, 23 του μηνός. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, η συνάντηση οριστικοποιήθηκε χθες, έπειτα από συνεννόηση των δύο γραφείων, είχε δε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτηση που είχαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου. Τότε, οι Αντ. Σαμαράς και Άγγ. Μέρκελ συμφώνησαν να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος, υπενθυμίζει η επίσημη ανακοίνωση.

    Η ανακοίνωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη γερμανική πρωτεύουσα, έγινε κατά τη σημερινή τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών στο Βερολίνο, από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Κριστιάν Βιρτς (Christiane Wirtz). Ακολούθησε ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας, στην οποία αναφέρεται ότι ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα συζητήσουν κυρίως την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, καθώς επίσης και τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

    [03] Τοποθέτηση 727 εκατ. δολαρίων σε ελληνικούς έντοκους τίτλους από την PIMCO

    Το μεγάλο αμερικανικό ταμείο PIMCO (Pacific Investment Management Company) επένδυσε σε ελληνικά κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια το συνολικό ποσό των 727 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Το πρακτορείο αναφέρει ότι το ταμείο Total Return Fund της Pimco αγόρασε ελληνικά κρατικά ομόλογα αξίας 121 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο του 2014. Το ίδιο ταμείο αύξησε κατά περισσότερο από 50% τη θέση του σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα, αγοράζοντας ισπανικούς τίτλους αξίας 4,9 δισεκ. δολαρίων και ιταλικούς τίτλους αξίας 6,1 δισεκ. δολαρίων. Ένα άλλο ταμείο διαχείρισης διαθεσίμων της Pimco αγόρασε ελληνικά έντοκα γραμμάτια αξίας 606 εκατ. δολαρίων. Ο συνιδρυτής της Pimco κ. Μπιλ Γκρος πούλησε το μεγαλύτερο μέρος των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ύψους 48 δισ. δολαρίων που είχε το Total Return Fund στο δεύτερο τρίμηνο, αντικαθιστώντας τα με προθεσμιακά συμβόλαια ύψους περίπου 45 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    [04] Αγανακτισμένοι επιβάτες στο Πακιστάν, πέταξαν έξω από το αεροπλάνο σημαίνοντα πολιτικό

    Έχοντας αγανακτήσει από τις συνεχείς καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, δυσαρεστημένοι Πακιστανοί επιβάτες εμπόδισαν σημαίνοντα πολιτικό να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, καθώς αυτός έφθασε στο αεροδρόμιο με δύο ώρες καθυστέρηση. Βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στο Διαδίκτυο δείχνει μια ομάδα επιβατών να φωνάζει «ντροπή σου!» στον Ρεχμάν Μαλίκ, πρώην υπουργό Εσωτερικών και εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα, ενώ τον εμπόδισε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος και στη συνέχεια τον κυνήγησε μέχρι τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος των κρατικών αερογραμμών Pakistan International Airlines (ΡΙΑ) αναχώρησε τελικά από το Καράτσι για το Ισλαμαμπάντ χωρίς τον Μαλίκ μεταξύ των επιβατών. Και ένας δεύτερος πολιτικός, ο Ραμές Κουμάρ Ουακουάνι, εμποδίστηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, καθώς είχε φθάσει αρκετά αργοπορημένος για την πτήση του.

    [05] Αναδιοργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχεδιάζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ

    Την αναδιοργάνωση της επικοινωνιακής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχεδιάζει ο μελλοντικός Πρόεδρος Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με πρόσφατο υπόμνημά του προς τους Επιτρόπους. Σε επιστολές του προς όλους τους Επιτρόπους την 10η Σεπτεμβρίου, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ότι η υπηρεσία των εκπροσώπων της Επιτροπής θα πρέπει να αναδιοργανωθεί, επιδιώκοντας μια πιο επικεντρωμένη και πολιτική επικοινωνιακή στρατηγική. Στις επιστολές του ο Γιούνκερ σημειώνει, επίσης, ότι είναι σημαντικό να προβληθούν οι «πολιτικές μας προτεραιότητες στην ΕΕ και διεθνώς». Πολιτικοί αναλυτές υπογραμμίζουν το γεγονός ότι η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας (DGComm) τίθεται και πάλι υπό τον άμεσο έλεγχο του Προέδρου της Επιτροπής, όπως ακριβώς γινόταν επί Προεδρίας Ρομάνο Πρόντι. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Επιτροπής Μπαρόζο, η επίβλεψη της Γενικής Διεύθυνσης Επικοινωνίας είχε ανατεθεί αρχικά στην Επίτροπο Μάλμστρεμ και στη συνέχεια στην Επίτροπο Ρέντινγκ. Σημαντική αλλαγή είναι ότι ο νέος εκπρόσωπος του Προέδρου, θέση στην οποία ορίστηκε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος τίθεται επικεφαλής της υπηρεσίας εκπροσώπων της Επιτροπής, θα επικουρείται από δύο αναπληρώτριες (Μίνα Αντρέεβα και Νατάσα Μπερτό) και δέκα εκπρόσωπους αρμόδιους για κάθε έναν από τους άξονες προτεραιότητας της Επιτροπής. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού ιστοτόπου ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος Bruxelles2 Le Club, το περιβάλλον του Γιούνκερ αναφέρει ότι σκοπός της νέας διάρθρωσης είναι μια «πιο πολιτική επικοινωνία», καθώς και η αποφυγή επικαλύψεων μεταξύ διαφορετικών Επιτρόπων, όπως συνέβαινε στο πλαίσιο της Επιτροπής Μπαρόζο.

    [06] Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα θέλει τον στρατό ο Ουκρανός πρωθυπουργός, παρά την εκεχειρία

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας είπε στον υπουργό Άμυνας της χώρας σήμερα ότι πρέπει να εξασφαλίσει πως οι ουκρανικές δυνάμεις βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα και σε κατάσταση συναγερμού παρά τη 12ήμερη εκεχειρία με τους φιλορώσους αυτονομιστές. «Η Ρωσία δεν θα μας δώσει ειρήνη κι έτσι ζητώ από τον υπουργό Άμυνας να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα μάχης», ανέφερε ο Αρσένι Γιατσενιούκ, συνεχίζοντας να τηρεί την σκληρή στάση την οποία επέδειξε στις διαπραγματεύσεις με τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. Η εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο δεν σημαίνει «τη χαλάρωση του έργου των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών», προσέθεσε ο Γιατσενιούκ. «(Απαιτείται) πλήρης ετοιμότητα για μάχη. Δεν μπορούμε να πιστεύουμε κανέναν, πόσο μάλλον τους Ρώσους», είπε.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 September 2014 - 12:30:21 UTC