Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δικαστική επιτυχία για δανειολήπτη
  • [02] Στέγη και κοινωνική επανένταξη για 1.200 αστέγους
  • [03] Πεντακόσιοι αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Μεσόγειο
  • [04] Συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία
  • [05] Επαναπατρισμένο χειρόγραφο του 12ου αιώνα, εκτίθεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

  • [01] Δικαστική επιτυχία για δανειολήπτη

    Δικαστική νίκη πέτυχε ελεύθερος επαγγελματίας από την Κοζάνη, ο οποίος είχε λάβει δάνειο σε συνάλλαγμα. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Κοζάνης, με την υπ' αριθμόν 342/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο δανειολήπτης, υποχρεώνοντας την τράπεζα να δεχθεί την καταβολή των μηνιαίων δόσεων με την αρχική ισοτιμία μέχρι τη συζήτηση της κύριας αγωγής και την έκδοση οριστικής αποφάσεως.

    Η παραπάνω απόφαση έρχεται σε συνέχεια ανάλογης απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης (υπ' αριθμόν 23/2014 ), που έκανε δεκτή την αγωγή συνταξιούχου αστυνομικού, πλην όμως στην περίπτωση αυτή δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και κατά συνέπεια ο δανειολήπτης εδώ θα μπορέσει να καταβάλει τη δόση του δανείου με την αρχική ισοτιμία μετά την τελεσιδικία της υπόθεσης (με αναδρομική ισχύ).

    [02] Στέγη και κοινωνική επανένταξη για 1.200 αστέγους

    'Αμεση λύση στο πρόβλημα 1.200 αστέγων δίνει το πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» του υπουργείου Εργασίας το οποίο παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου και η γενική γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου.

    «Η Ελλάδα, εισέρχεται σε περίοδο ανάκαμψης αλλά τα προβλήματα που προκάλεσε η κρίση στους πλέον αδύναμους θα συνεχίσουν να υπάρχουν, γι' αυτό και η κοινωνική προστασία αποτελεί πρώτιστο μέλημα για την κυβέρνηση» τόνισε, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα, ο κ. Κεγκέρογλου και πρόσθεσε: σήμερα «περίπου 700.000 συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας. Ααξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ώστε η στήριξη στους πλέον αδύναμους για όσο διάστημα έχουν ανάγκη να μην περιορίζεται σε άπαξ διανομή τροφίμων, καθώς συμπεριλαμβάνει και δράσεις επανένταξης».

    Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 9.400.000 που προέρχονται από τους πόρους του πρωτογενούς πλεονάσματος και περιλαμβάνει ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που στοχεύουν όχι μόνο στη στέγαση αλλά και την επανένταξη των αστέγων στον κοινωνικό ιστό, μέσω της παροχής υπηρεσιών εργασιακής επανένταξης.

    [03] Πεντακόσιοι αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Μεσόγειο

    Μέχρι και 500 μετανάστες αγνοούνται αφού το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν βυθίσθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IMO).

    Δύο Παλαιστίνιοι, που διασώθηκαν την Πέμπτη κοντά στη Μάλτα από ένα παναμαϊκό (σ.σ.: και όχι ιταλικό, όπως είχε μεταδοθεί νωρίτερα από το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ) πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ανέφεραν πως στο πλεούμενο επέβαιναν περίπου 500 άνθρωποι και πως οι διακινητές προκάλεσαν εσκεμμένα το ναυάγιο, εξήγησε ο IMO.

    Οι ιταλικές Αρχές άρχισαν έρευνα, αλλά αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, "θα πρόκειται για το σοβαρότερο ναυάγιο των τελευταίων ετών", πολύ περισσότερο που δεν θα πρόκειται για ένα δυστύχημα αλλά για μια "μαζική ανθρωποκτονία", κατήγγειλε ο οργανισμός.

    Οι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αποβιβάσθηκαν το Σάββατο από το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο Ποτσάλο, στη νότια Σικελία, ανακρίθηκαν χωριστά και αφηγήθηκαν πως αναχώρησαν από την Νταμιέτα, στην Αίγυπτο, μαζί με περίπου 500 άλλους ανθρώπους ?Σύρους, Παλαιστίνιους, Αιγύπτιους και Σουδανούς.

    [04] Συνάντηση των ΥΠΕΞ Γαλλίας, Γερμανίας και Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία

    Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας συναντώνται σήμερα στο Παρίσι για να συζητήσουν την κρίση στην Ουκρανία, έγινε γνωστό από γαλλικές και γερμανικές διπλωματικές πηγές.

    Η συνάντηση πραγματοποιείται αμέσως έπειτα από μια διάσκεψη στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της εξέγερσης του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, μια συνάντηση στην οποία πήραν μέρος υπουργοί από 26 χώρες και τρεις διεθνείς οργανισμούς.

    Ο Ρώσος Σεργκέι Λαβρόφ, ο Γερμανός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και ο Γάλλος Λοράν Φαμπιούς, οι οποίοι ήταν και οι τρεις παρόντες στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ, επωφελήθηκαν της ευκαιρίας για να συναντηθούν και να συζητήσουν για την Ουκρανία.

    Ο Μάρτιν Σάφερ, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, έκανε ιδιαίτερα λόγο γι' αυτή την "τριμερή συνάντηση", η οποία σημειώνεται σ' ένα υπόβαθρό σχεδόν καθημερινών παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός της 5ης Σεπτεμβρίου ανάμεσα στο Κίεβο και τους φιλορώσους αυτονομιστές για να μπει τέλος σε πέντε μήνες συγκρούσεων που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 2.700 ανθρώπους.

    [05] Επαναπατρισμένο χειρόγραφο του 12ου αιώνα, εκτίθεται στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

    Ένα σπάνιο χειρόγραφο του 12ου αιώνα που επαναπατρίστηκε πριν από λίγες μέρες από το Μουσείο Γκετί της Καλιφόρνιας, με σκοπό να επιστρέψει εκεί όπου ανήκει, στην Ιερά Μονή Διονυσίου του Αγίου Όρους, θα εκτίθεται μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Ο περγαμηνός κώδικας, που φιλοτεχνήθηκε σε αυτοκρατορικό εργαστήριο, διά χειρός Θεοκτίστου, όπως ήταν το όνομα του κύριου γραφέα του, παρουσιάστηκε σήμερα στο μουσείο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, καθώς και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

    Ως «ημέρα χαράς για όλους τους Έλληνες» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας «τον συνεχή αγώνα που καταβάλλει το υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να στοιχειοθετήσει με τρόπο επιστημονικά αδιαμφισβήτητο τις απαιτήσεις της Ελλάδας για την επιστροφή των πολιτιστικών θησαυρών της, που παράνομα έχουν εξαχθεί από το έδαφός της. Η προσπάθεια αυτή δικαιώνεται συνεχώς και σαφώς από τα αποτελέσματα που έχουμε, αλλά θα πρέπει να συνεχιστεί. Και βέβαια η κορύφωσή της θα είναι η επανένωση του συνόλου των Γλυπτών του Παρθενώνα, που αποτελεί τη μόνιμη, σταθερή και απαρέγκλιτη απαίτησή μας», τόνισε.

    Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε επίσης στην ευθύνη «ασυνείδητων Ελλήνων, οι οποίοι δεν διστάζουν όχι μόνο να ξεπουλούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, τραυματίζοντας ανεπανόρθωτα την ιστορική μας μνήμη, αλλά και να καυχώνται για το έγκλημά τους». Πληροφόρησε δε ότι μια νέα μορφή συνεργασίας που αναπτύσσεται τελευταία ανάμεσα στα υπουργεία Πολιτισμού και Δημόσιας Τάξης ήδη αποδίδει καρπούς. «Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι όσοι εγκληματούν σε βάρος του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τα επίχειρα της πράξης τους», είπε.

    Διαβάστε επίσης:

    Αντ. Σαμαράς: Το εύρημα της Αμφίπολης έχει παγκόσμια σημασία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 15 September 2014 - 16:30:24 UTC