Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέος πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ ο Πέτρος Μάης
  • [02] Στο Νοσοκομείο Χανίων 6 ναυαγοί που περισυνελέγησαν νοτιοδυτικά της Κρήτης
  • [03] FAZ: Η Γερμανία χάρισε στην Ελλάδα δισ., μέσω της «bad bank» Hypo Real Estate
  • [04] Ναυτική τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας
  • [05] Συνομιλίες Τζ. Κέρι στο Κάιρο για την καταπολέμηση του ΙΚ
  • [06] Αρχαιολογική έρευνα σε ναυάγιο του 16ου αιώνα στη Ζάκυνθο
  • [07] Σέντρα σήμερα στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος
  • [08] Μονομαχία Σερβίας-ΗΠΑ για το τρόπαιο του Μουντομπάσκετ

  • [01] Νέος πρόεδρος στη ΝΕΡΙΤ ο Πέτρος Μάης

    Με απόφαση του Εποπτικού Συμβουλίου χθες Παρασκευή, τοποθετήθηκε στη θέση του πρόεδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ο Πέτρος Μάης, με διάρκεια θητείας μέχρι την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

    Ο Πέτρος Μάης είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είχε υπηρετήσει επί σειρά ετών ως ανώτερο στέλεχος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

    Το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. είχε κάνει αποδεκτή την παραίτηση του πρόεδρου Δ.Σ. & Διευθύνοντος συμβούλου καθηγητή Αντωνίου Μακρυδημήτρη και του Αναπληρωτή Προέδρου Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το Εποπτικό Συμβούλιο αποφάσισε επίσης την παράταση υποβολής αιτήσεων για τη θέση του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 17.00.

    [02] Στο Νοσοκομείο Χανίων 6 ναυαγοί που περισυνελέγησαν νοτιοδυτικά της Κρήτης

    Στο Νοσοκομείο Χανίων με συμπτώματα υποθερμίας νοσηλεύονται 6 ναυαγοί που εντοπίστηκαν στη θάλασσα από δυο εμπορικά πλοία τα οποία έπλεαν ανοικτά της Κρήτης.

    Οι 6 ναυαγοί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο surer puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης από όπου με δυο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

    Αναλυτικότερα, με βάση την επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής παρελήφθησαν με ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τα πλοία «CPO JAPAN» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας και «CMA CGM VERDI» σημαίας Λιβερίας, τα οποία έπλεαν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των ακτών της Κρήτης, έξι διασωθέντες ναυαγοί, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

    Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαράλαμπο Δουλγεράκη από τους 6 ναυαγούς το σοβαρότερο πρόβλημα υγείας παρουσιάζει ένα μικρό κορίτσι, που ήταν μεταξύ των ναυαγών

    [03] FAZ: Η Γερμανία χάρισε στην Ελλάδα δισ., μέσω της «bad bank» Hypo Real Estate

    Σαν τον «βλάκα της υπόθεσης» εμφανίζεται ο Γερμανός φορολογούμενος στην υπόθεση της «bad bank» Hypo Real Estate, σύμφωνα με δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία επισημαίνει ότι το 2012, με το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, η Hypo κατέγραψε απώλειες περίπου 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς κατείχε ελληνικά ομόλογα μεγαλύτερης αξίας από ό,τι όλες οι γερμανικές τράπεζες μαζί. Σύμφωνα δε με τις πληροφορίες της εφημερίδας, 2,56 δισεκατομμύρια από αυτές τις απώλειες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

    «Η Ελλάδα αποπληρώνει και μετά από την αναδιάρθρωση του χρέους της πλήρως τα δάνειά της. Η Γερμανία όμως, ένας από τους μεγαλύτερούς της πιστωτές, μένει σε όχι ασήμαντο βαθμό με άδεια χέρια. Διότι, για κακή τύχη του Γερμανού φορολογουμένου, η κρατική εταιρία εκκαθάρισης της τράπεζας ακινήτων Hypo Real Estate δεν διέκρινε ή δεν πρόσεξε τη διαφορά ανάμεσα σε δύο κατηγορίες ομολόγων. Η τράπεζα κατείχε ελληνικά ομόλογα, τα οποία διέπονταν από αλλοδαπό δίκαιο, και τα οποία για αυτόν ακριβώς τον λόγο είχαν μεγαλύτερη αξία από τα ελληνικά ομόλογα που διέπονταν από το ελληνικό δίκαιο. Τα τελευταία είτε πωλήθηκαν στις αρχές του 2012 στη δευτερογενή αγορά με σημαντικές απώλειες, είτε αντηλλάγησαν με μεγάλο κόστος στο πλαίσιο της διαδικασίας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», αναφέρει το δημοσίευμα και υποστηρίζει ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εμφανίζεται πεπεισμένο ότι η εταιρία FMS Wertmanagement, η οποία ανέλαβε την εκκαθάριση της Hypo Real Estate, έλαβε τις σωστές αποφάσεις. Σύμφωνα ωστόσο με τον συντάκτη, θα μπορούσαν να έχουν διασωθεί απώλειες ύψους 2,56 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον γερμανό φορολογούμενο, εάν η τράπεζα είχε διατηρήσει το χαρτοφυλάκιο των 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ ελληνικών ομολόγων που διέπονταν από το ξένο δίκαιο.

    [04] Ναυτική τραγωδία με μετανάστες ανοιχτά της Μάλτας

    Πτώματα επίδοξων μεταναστών βρέθηκαν σε μια θαλάσσια περιοχή νότια της Μάλτας, όπου ναυάγησε ένα πλεούμενο που μετέφερε περίπου 30 ανθρώπους, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

    Δύο παιδιά είναι ανάμεσα στους επτά επιζώντες του ναυαγίου, που σημειώθηκε περίπου 300 ναυτικά μίλια (550 χιλιόμετρα) ανοικτά της νήσου της Μεσογείου, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Μάλτας.

    Οι επιζήσαντες διασώθηκαν από παραπλέοντα εμπορικά σκάφη χθες το απόγευμα.

    Το κέντρο συντονισμού επιχειρήσεων διάσωσης της Μάλτας έδωσε εντολή να αρχίσει μια επιχείρηση έρευνας στην οποία λαμβάνουν μέρος φορτηγά πλοία, τρία περιπολικά σκάφη του ιταλικού λιμενικού σώματος, τρία ιταλικά και ένα μαλτέζικο αεροσκάφος.

    Ορισμένοι από τους διασωθέντες χρειάστηκαν άμεσες ιατρικές φροντίδες.

    [05] Συνομιλίες Τζ. Κέρι στο Κάιρο για την καταπολέμηση του ΙΚ

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έφθασε σήμερα στο Κάιρο για συνομιλίες που θα επικεντρωθούν στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

    Ο Κέρι θα συναντηθεί με τον αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι και τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι. Το βασικό μέρος των επαφών θα αφορά το διεθνή συνασπισμό που οι ΗΠΑ προσπαθούν να οικοδομήσουν με στόχο την "καταστροφή" του Ισλαμικού Κράτους, οι τζιχαντιστές του οποίου ελέγχουν πλέον σημαντικά εδάφη του Ιράκ και της Συρίας.

    Ο Κέρι θα επιδιώξει να πετύχει "τα θρησκευτικά ιδρύματα να ταχθούν κατά του ΙΚ, με τους μουσουλμάνους ιερωμένους να μιλήσουν για το θέμα αυτό στη προσευχή της Παρασκευής", δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος σε δημοσιογράφους που συνοδεύουν τον Κέρι στο ταξίδι αυτό. Το Κάιρο είναι η έδρα του Αλ Αζχαρ, ενός από τα σημαντικότερα ιδρύματα του σουνιτικού Ισλάμ.

    Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου κάλεσε την Κυριακή τις αραβικές χώρες να αντιμετωπίσουν "στρατιωτικά και πολιτικά" το IΚ, καλώντας αυτές να υιοθετήσουν "γενναίες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των φαινομένων τρομοκρατίας (...) που απειλούν την ύπαρξη ορισμένων αραβικών χωρών".

    Οι αραβικές χώρες ανησυχούν για έναν πιθανό συντονισμό μεταξύ IΚ και τοπικών τζιχαντιστικών οργανώσεων, φοβούμενες μήπως άραβες τζιχαντιστές που φύγουν από το Ιράκ και τη Συρία επιστρέψουν στην πατρίδα που γεννήθηκαν για να αρχίσουν τζιχαντιστική εξέγερση.

    Ο Κέρι θα συζητήσει επίσης στο Κάιρο για τη Λωρίδα της Γάζας, τη Λιβύη και την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

    [06] Αρχαιολογική έρευνα σε ναυάγιο του 16ου αιώνα στη Ζάκυνθο

    Το ναυάγιο ενός πλοίου του 16ου αιώνα, που έχει εντοπιστεί από την δεκαετία του 1980 δύο χιλιόμετρα έξω από το λιμάνι της Ζακύνθου, θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο των ερευνών, αρχαιολόγων του υπουργείου Πολιτισμού.

    Πρόκειται για ένα ισπανικό πλοίο της εποχής του Φιλίππου του Β' το οποίο εντοπίστηκε από ντόπιους δύτες στην διάρκεια μιας επιχείρησης εξουδετέρωσης βομβών του β' παγκοσμίου πολέμου.

    Το πλοίο μετά τον εντοπισμό του, είχε επικαλυφθεί με ένα ειδικό ύφασμα, το οποίο όπως διαπιστώθηκε βοήθησε να προστατευτεί ο ξύλινος σκελετός του από τη φθορά. Οι έρευνες ωστόσο διεκόπησαν πριν δύο χρόνια.

    Στόχος είναι να αποκαλυφθεί και το υπόλοιπο τμήμα του πλοίου που βρίσκεται κάτω από μεγάλη ποσότητα λάσπης μέσα στο βυθό και παράλληλα, με την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, να αποτυπωθεί η τρισδιάστατη εικόνα του πλοίου

    Οι ερευνητές αναμένεται να μείνουν στη Ζάκυνθο για διάστημα περίπου ενός μήνα, ενώ στην επιστημονική ομάδα θα συμμετέχουν και δύτες που θα κάνουν καταδύσεις στην περιοχή του ναυαγίου.

    Το ναυάγιο της Ζακύνθου ήταν το πρώτο όπου εφαρμόστηκε πιλοτικά η μέθοδος προστασίας «κατά χώρα» με γεωύφασμα και πάνω σε αυτή τη μέθοδο στηρίχθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα που έγινε τότε.

    Η ανασκαφή εντάσσεται στο πρόγραμμα της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ.

    [07] Σέντρα σήμερα στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος

    Με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής, συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Η πρωτοπόρος Βέροια υποδέχεται την Κέρκυρα και με νίκη θα παραμείνει επικεφαλής, όπως και ο Ατρόμητος που θα φιλοξενήσει τον Παναιτωλικό. Η «βασίλισσα του βορρά» μπήκε στο πρωτάθλημα εντυπωσιακά και έχει τις δυνατότητες να επικρατήσει της Κέρκυρας, που αν και «νεοφώτιστη», δείχνει ότι θα είναι «σκληρό καρύδι». Επίσης, οι Περιστεριώτες απαλλαγμένοι από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, προσηλώνονται στο πρωτάθλημα όπου στοχεύουν την πρώτη τριάδα και για να το πετύχουν θα πρέπει να κερδίζουν αγώνες όπως αυτός με τον Παναιτωλικό.

    Παράλληλα, ο Ολυμπιακός τρεις ημέρες πριν τον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης για την πρεμιέρα του τσάμπιονς λιγκ, θα υποδεχθεί τον ΟΦΗ και είναι το απόλυτο φαβορί για την νίκη, ενώ αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχει δύσκολο έργο, καθώς δοκιμάζεται στην Μυτιλήνη με αντίπαλο την φιλόδοξη Καλλονή.

    Ο ΠΑΟΚ αναμένεται εύκολα ή δύσκολα να παρει την νίκη, φιλοξενώντας την ουραγό Νίκη Βόλου, ενώ χωρίς ξεκάθαρο φαβορί, θα γίνουν οι αγώνες, Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη, Λεβαδειακός-Πανθρακικός και Εργοτέλης-Πλατανιάς.

    Το πρόγραμμα (σ.σ. όλοι οι αγώνες θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την NOVA) και η βαθμολογία, έχουν ως εξής:

    Βέροια-Κέρκυρα 13/9 16:00

    ΠΑΟΚ-Νίκη Βόλου 13/9 18:15

    Ολυμπιακός-ΟΦΗ 13/9 20:30

    Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 14/9 16:00

    ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 14/9 18:15

    Ατρόμητος-Παναιτωλικός 14/9 18:15

    Λεβαδειακός-Πανθρακικός 14/9 18:15

    Καλλονή-Παναθηναϊκός 14/9 20:30

    Εργοτέλης-Πλατανιάς 15/9 19:30

    [08] Μονομαχία Σερβίας-ΗΠΑ για το τρόπαιο του Μουντομπάσκετ

    Η Σερβία επικράτησε, στον ημιτελικό του παγκοσμίου κυπέλλου μπάσκετ της Ισπανίας, μετά από συγκλονιστική μάχη, της Γαλλίας με 90-85 και θα διεκδικήσει τον έκτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορία της στον αυριανό τελικό κόντρα στις ΗΠΑ (22:00).

    Οι ΗΠΑ προκρίθηκαν στον πέμπτο τελικό της Ιστορίας τους σε Μουντομπάσκετ, επικρατώντας με 96-68 της Λιθουανίας, στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 September 2014 - 10:30:22 UTC