Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
  • [02] Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ι. Καπελέρης για τη "λίστα Λαγκάρντ"
  • [03] Εκτός Δημοσίου 562 υπάλληλοι για ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα
  • [04] Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ
  • [05] Στη Σκοτία αύριο οι Βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί για το δημοψήφισμα

  • [01] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

    Ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και η συζήτησή του θα συνεχιστεί επί των άρθρων την ερχόμενη Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

    Υπέρ τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ επιφυλάχθηκαν, το ΚΚΕ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καθώς και ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Βουλευτών το καταψήφισαν, ενώ η Χρυσή Αυγή δήλωσε «παρών».

    Στο επίκεντρο της έντονης κριτικής, όχι μόνο των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου για την ονομαστικοποίηση των κουπονιών.

    [02] Ελεύθερος χωρίς όρους ο Ι. Καπελέρης για τη "λίστα Λαγκάρντ"

    Ελεύθερος χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, κατηγορούμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

    Ο κ. Καπελέρης είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της απιστίας στην υπηρεσία, καθώς του καταλογίζεται πως δεν αξιοποίησε το υλικό της επίμαχης λίστας και δεν μερίμνησε, ώστε να διενεργηθούν έλεγχοι των οικονομικών στοιχείων των 2.062 προσώπων - καταθετών στην HSBC Ελβετίας, που περιλαμβάνονταν στο αρχείο.

    Απολογούμενος στους ανακριτές Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, ο κ. Καπελέρης επανέλαβε -σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες- πως δεν είχε λάβει εντολή από τον τότε πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, να προβεί σε φορολογικό έλεγχο όλων των καταθετών της λίστας, την ύπαρξη της οποίας αρχικώς δεν γνώριζε, πλην της εντολής να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 προσώπων, χωρίς να του αναφερθεί τίποτε άλλο για τα πρόσωπα αυτά.

    [03] Εκτός Δημοσίου 562 υπάλληλοι για ποινικά ή πειθαρχικά παραπτώματα

    Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στη δημόσια διοίκηση και η επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, που αποτελούν προτεραιότητες για την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχουν αρχίσει να φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα, καθώς το πρώτο οκτάμηνο του 2014, μέσα από προβλεπόμενες διαδικασίες, έχουν απομακρυνθεί για ποινικούς ή πειθαρχικούς λόγους 562 υπάλληλοι. Σημειώνεται ότι κατά τα έτη 2012 και 2013 είχαν απολυθεί συνολικά για τους ίδιους λόγους 351 υπάλληλοι (οι 218 το 2013).

    Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την επίτευξη των παραπάνω στόχων αποκαθίσταται το κύρος και η αξιοπιστία των δημοσίων υπαλλήλων, που στη μεγάλη τους πλειοψηφία επιτελούν με εντιμότητα και συνέπεια τα καθήκοντά τους, ενώ ενισχύεται και η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.

    Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν ότι το πρόβλημα των πλαστών δικαιολογητικών και των παράνομων προσλήψεων είναι υπαρκτό. Αποδεικνύεται, όμως ταυτόχρονα, ότι με πολιτική βούληση και σωστό σχεδιασμό, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί. Δημιουργούμε δομές και διαδικασίες που δεν θα επιτρέπουν σε κανένα να επαναλάβει συμπεριφορές που αποδείχθηκαν επιζήμιες για το κοινωνικό σύνολο και που αδιαμφισβήτητα έπληξαν το κύρος του δημοσίου υπαλλήλου. Πλέον όλοι γνωρίζουν ότι το πάρτι τελείωσε και η ώρα του λογαριασμού έφτασε».

    [04] Κλείνει το ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ

    Το κλείσιμο του εκπαιδευτικού ομίλου ΙΕΚ ΔΟΜΗ λόγω χρεών στο ΙΚΑ, ύψους 20 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο.

    Σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, το συνολικό χρέος των κέντρων μεταλυκειακής εκπαίδευσης φτάνει τα 140 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε, ότι κανένας δεν θα παίρνει άδεια λειτουργίας στο εξής εάν δεν έχει πληρώσει τις εισφορές του στο ΙΚΑ και δεν είναι απολύτως νόμιμος στην τήρηση των προδιαγραφών του νόμου.

    Παράταση χρόνου προκειμένου να εξοφλήσουν τα χρέη τους, θα δοθεί μόνο σε ΙΕΚ κα κολέγια που έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση εξόφλησης των ασφαλιστικών εισφορών τους.

    Εξάλλου, επτά ιδιωτικά κολέγια και 17 κτίρια κρίθηκε, ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις το υπουργείο Παιδείας θα κάνει σύντομα ανακοινώσεις.

    [05] Στη Σκοτία αύριο οι Βρετανοί πολιτικοί αρχηγοί για το δημοψήφισμα

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε τους Σκοτσέζους να μη ψηφίσουν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκοτίας στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας, δεσμευόμενος να κάνει ό,τι μπορεί για να διατηρήσει αδιάσπαστο το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο πλαίσιο της εκστρατείας υπέρ του «όχι» θα μεταβούν αύριο στη Σκοτία ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο ηγέτης των Εργατικών Εντ Μίλιμπαντ και ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ.

    Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η ψηφοφορία της 18ης Σεπτεμβρίου για το εάν η Σκοτία θα αποκτήσει την ανεξαρτησία της ή όχι είναι πολύ αμφίρροπη για να γίνουν προβλέψεις,


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 14:30:22 UTC