Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ασ. Σκόνδρα: Η υπερφορολόγηση είναι ένα μέτρο το οποίο δεν συντελεί ως προς την ανάπτυξη
  • [02] Διαχειριστικός έλεγχος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
  • [03] Νεκρή εντοπίσθηκε η 51χρονη Γερμανίδα που είχε εξαφανισθεί στην Κάτω Ζάκρο Σητείας
  • [04] Απολογούνται για τη «λίστα Λαγκάρντ» οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης
  • [05] Θ. Φέσσας: Αναγκαίο, ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης
  • [06] Σε νέα χαμηλά 14 μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου
  • [07] ΣΔΟΕ: Μία στις δυο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει

  • [01] Ασ. Σκόνδρα: Η υπερφορολόγηση είναι ένα μέτρο το οποίο δεν συντελεί ως προς την ανάπτυξη

    Η υπερφορολόγηση είναι ένα μέτρο το οποίο δεν συντελεί ως προς την ανάπτυξη, τονίζει η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα, σημειώνοντας ότι "οι δανειστές πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιληφθούν ότι η χώρα πρέπει να αρχίσει να ανακάμπτει και να αναπτύσσεται, από τη στιγμή που οι θυσίες του κόσμου έγιναν σε τόσο μεγάλο βαθμό και η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις της".

    Η βουλευτής Καρδίτσας της ΝΔ, Ασημίνα Σκόνδρα, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για έκπτωση κατά 20% τουλάχιστον στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, τονίζει: "Πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι παραπάνω... Ξέρω ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις, μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι ισχυρές, ούτως ώστε και οι πολίτες να μπορέσουν να διευκολυνθούν, αλλά και εμείς να ικανοποιηθούμε γιατί δραστηριοποιηθήκαμε πάνω σε αυτό τον τομέα, στη διόρθωση του ΕΝΦΙΑ. Δεν μπορούμε να κρύψουμε ότι υπήρξαν λάθη και μάλιστα τραγικά, που προκάλεσαν αναστάτωση. Γι' αυτό ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το ακούσαμε και από την Έκθεση, όπου αναφέρθηκε εκτενώς στον ΕΝΦΙΑ. Διότι η φιλοσοφία του νόμου μπορεί να είναι σωστή, αλλά το λειτουργικό κομμάτι και το τεχνικό προκάλεσαν πολλά προβλήματα και παρερμηνείες. Αυτά πρέπει να διορθωθούν, έτσι ώστε να μπορούν αφενός μεν οι πολίτες να ανταποκριθούν και να πληρώσουν, αφετέρου δε να νιώσουν το αίσθημα της δικαιοσύνης".

    [02] Διαχειριστικός έλεγχος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

    Διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρύτανη του ιδρύματος Θόδωρου Φορτσάκη.

    Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν επίσης η απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας του ΕΛΚΕ καθώς και η καθιέρωση κινήτρων έπειτα από σχετική εισήγηση του αντιπροέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης του ΕΛΚΕ, καθηγητή Ε. Λέκκα.

    [03] Νεκρή εντοπίσθηκε η 51χρονη Γερμανίδα που είχε εξαφανισθεί στην Κάτω Ζάκρο Σητείας

    Νεκρή εντοπίσθηκε λίγο πριν το μεσημέρι η 51χρονη Γερμανίδα τα ίχνη της οποίας είχαν εξαφανισθεί από χθες το βράδυ στην περιοχή της Κάτω Ζάκρου Σητείας. Την τουρίστρια εντόπισαν οι δυνάμεις διάσωσης στην πλαγιά του φαραγγιού της Κάτω Ζάκρου. Άμεσα ανέσυραν το πτώμα της το οποίο αναμένεται να μεταφερθεί στο Ηράκλειο για νεκροψία- νεκροτομή. Η 51χρονη παραθέριζε στην Κάτω Ζάκρο Σητείας, όπως έκανε τα τελευταία χρόνια, και έφυγε χθες το βράδυ από το σπίτι της αφήνοντας ένα σημείωμα, που σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι είχε κουρασθεί από τη ζωή της. Συγγενικά της πρόσωπα ειδοποίησαν την αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της από χθες το βράδυ και τελικά βρέθηκε σήμερα νεκρή στο φαράγγι της Ζάκρου.

    [04] Απολογούνται για τη «λίστα Λαγκάρντ» οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Καπελέρης και Ι. Διώτης

    Ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Καπελέρης, ο οποίος έχει κληθεί σε απολογία για την υπόθεση των στοιχείων της «λίστας Λαγκάρντ» και των χειρισμών που έγιναν για την αξιοποίησή τους.

    Νωρίτερα, ο συγκατηγορούμενος του κ. Καπελέρη, επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, έλαβε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του.

    Οι δύο πρώην υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ καλούνται από τους ανακριτές Διαφθοράς, Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, οι οποίοι χειρίζονται τη δικογραφία για την επίμαχη «λίστα» όσον αφορά την ποινική εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων, να λογοδοτήσουν για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου.

    Ο κ. Διώτης βαρύνεται, επιπλέον, με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου που αφορά την αντιγραφή του ηλεκτρονικού αρχείου με τους καταθέτες στην ελβετική τράπεζα HSBC.

    Υπενθυμίζεται, ότι για την υπόθεση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ έχει σχηματιστεί στον Άρειο Πάγο δικογραφία για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συγγενικών προσώπων του, τα ονόματα των οποίων φέρεται να αφαιρέθηκαν από το επίμαχο αρχείο.

    [05] Θ. Φέσσας: Αναγκαίο, ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης

    «Πρέπει να έχουμε μια σταθερότητα και μια ομόνοια και ομοψυχία, ούτως ώστε να δούμε τι πρέπει να γίνει, πού πρέπει να πάμε, για να μπορέσουμε με συνεργασία, με συνεννόηση και με συναίνεση να τα καταφέρουμε. Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα και προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον κάλεσε, όπως είπε, μαζί με αντιπροσωπεία του ΣΕΒ για να τον ενημερώσει πώς πηγαίνει ο κλάδος.

    Ο κ. Φέσσας πρόσθεσε ότι η οικονομία δείχνει να σταθεροποιείται και πώς τα πρώτα σημάδια είναι θετικά, αλλά δεν θα πρέπει να υπάρξουν πισωγυρίσματα.

    Ο κ. Φέσσας, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανάπτυξης με σταθερότητα και κοινωνικό διάλογο.

    [06] Σε νέα χαμηλά 14 μηνών υποχωρεί το ευρώ έναντι του δολαρίου

    Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ υποχωρείέναντι του δολαρίουσε νέα χαμηλά 14 μηνών. Σημειώνει οριακή πτώση σε ποσοστό 0,04% και διαμορφώνεται στα 1,2892 δολάρια.

    Το ευρώ βρίσκεται στα 136,899 γεν, στο 0,8001 με τη στερλίνα και στο 1,2060 με το ελβετικό φράγκο.

    Η ισοτιμία του δολαρίου ενισχύεται σε ποσοστό 0,17% έναντι του γεν και διαμορφώνεται στα 106,185 γεν.

    Το δολάριο βρίσκεται στο 1,6114 με τη στερλίνα και στο 0,9355 με το ελβετικό φράγκο.

    [07] ΣΔΟΕ: Μία στις δυο επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει

    H μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκε από το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος το επτάμηνο Ιανουάριος - Ιούλιος 2014 βρέθηκε να φοροδιαφεύγει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    Από τις 2.639 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν στο διάστημα αυτό, σε 1.872 εξ' αυτών διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις με αποτέλεσμα το ποσοστό της παραβατικότητας να ανέλθει σε 54%. Διαπιστώθηκαν συνολικά 390.028 παραβάσεις.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το ΣΔΟΕ υπερκάλυψε το στόχο του επταμήνου για τον αριθμό των ελέγχων. Ο στόχος υπερκαλύφθηκε κατά 115%, αφού είχαν προγραμματισθεί 2.295 έλεγχοι και έγιναν τελικά 2.639.

    Το ΣΔΟΕ κατά το ίδιο διάστημα δέχθηκε προς διερεύνηση 755 εισαγγελικές παραγγελίες από τις οποίες περαίωσε 585, ενώ στο στάδιο της εξέτασης, από τα προηγούμενα έτη, βρίσκονται συνολικά 1.684 τέτοιες παραγγελίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 September 2014 - 12:30:24 UTC