Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής
  • [02] Νεκρός εντοπίστηκε 50χρονος στη θαλάσσια περιοχή του Ν. Μαρμαρά
  • [03] Η άκρα δεξιά προ των πυλών της εξουσίας, προειδοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός
  • [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών του αραβικού συνδέσμου αποφάσισαν τη λήψη μέτρων κατά του Ισλαμικού Κράτους
  • [05] Αποκλείστηκε η εθνική
  • [06] Σερβία-Ελλάδα 46-42 στο ημίχρονο

  • [01] Ένταση στην πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

    Ένταση επικράτησε κατά την πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής, κατά τη διαδικασία ανάδειξης προεδρείου και οικονομικής επιτροπής, καθώς δεν εξελέγη ο υποψήφιος της μείζονος αντιπολίτευσης για τη θέση του αντιπροέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα και την αποχώρηση της παράταξης του Γιάννη Σγουρού.

    Νωρίτερα, τις εργασίες άνοιξε με σύντομη παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία τόνισε αναφερόμενη στο ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου: «Με τη συνεδρίαση αυτή ξεκινά μια νέα εποχή στην Περιφέρεια Αττικής. Σε αυτή τη νέα εποχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο καλείται να παίξει κεντρικό ρόλο. Γιατί θα βρεθεί στο κέντρο της λήψης αποφάσεων που θα αλλάξουν τόσο την ίδια την εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, όσο και τη σχέση της Περιφέρειας με τους πολίτες. Το Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλει και μπορεί να γίνει ο κρίσιμος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με τους πολίτες και την κοινωνία. Ανοικτό εργαστήρι δημοκρατίας. Να αποτυπώνει τα προβλήματα και να κατευθύνει για τη λύση τους, στο πλευρό των πολιτών».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την εκλογή του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου από την παράταξη της Ρένας Δούρου «Δύναμη Ζωής», Θεόδωρου Σχινά, με 76 ψήφους (σε συνολικά 101 συμβούλους), ο υποψήφιος αντιπρόεδρος από την παράταξη του Γιάννη Σγουρού, Χάρης Δαμάσκος έλαβε μόνο 50 ψήφους και δεν εκλέχθηκε, ενώ για τη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχθηκε η Φωτεινή Βρύνα, από την παράταξη του Γιώργου Κουμουτσάκου. Τη θέση του αντιπροέδρου και του γ.γ. καταλαμβάνουν σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως προβλέπει ο Καλλικράτης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά της παράταξης του Γ. Σγουρού «Αττική», υποστηρίχθηκε ότι η πλειοψηφούσα παράταξη δεν υπερψήφισε όπως όφειλε τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης για τη θέση του αντιπροέδρου, ενώ αντιθέτως, από την πλευρά της παράταξης της Ρ. Δούρου, αναφέρθηκε ότι σύμβουλοι από τις δεξιές παρατάξεις δεν υπερψήφισαν τον Χ. Δαμάσκο και διερωτήθηκε η ίδια η κ. Δούρου «πως βγήκαν τέτοια συμπεράσματα σε μυστική ψηφοφορία». Επίσης ο κ. Κουμουτσάκος εξέφρασε τη λύπη του για όσα συνέβησαν.

    Τελικώς, ο Χ. Δαμάσκος εξελέγη αντιπρόεδρος, μετά από ένσταση που κατέθεσε η παράταξη του Παύλου Χαϊκάλη και καταμετρήθηκαν ψηφοδέλτια μελών της παράταξής του, που είχαν αρχικώς προσμετρηθεί ως άκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες.

    [02] Νεκρός εντοπίστηκε 50χρονος στη θαλάσσια περιοχή του Ν. Μαρμαρά

    Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι από άνδρες του λιμενικού ένας 50χρονος στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μαρμαρά στη Χαλκιδική.

    Το θύμα επέβαινε σε μικρή αγκυροβολημένη βάρκα μαζί με έναν φίλο του, ο οποίος όπως δήλωσε στις Αρχές τους χτύπησε κεραυνός και από εκείνη την ώρα αγνοούνταν ο 50χρονος.

    [03] Η άκρα δεξιά προ των πυλών της εξουσίας, προειδοποιεί ο Γάλλος πρωθυπουργός

    Η Μαρίν Λεπέν και η άκρα δεξιά βρίσκονται "προ των πυλών της εξουσίας" στη Γαλλία, προειδοποίησε σήμερα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αντιδρώντας δημόσια στα αποτελέσματα δημοσκόπησης που θέτει την ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου στην πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2017.

    "Οφείλουμε να δράσουμε διαφορετικά. Και να μιλήσουμε διαφορετικά. Για να ακουστούμε, να γίνουμε κατανοητοί. Γνωρίζουμε πιο θα είναι το τρομερό τίμημα της αποτυχίας μας. Στη Γαλλία, η άκρα δεξιά και η Μαρίν Λεπέν βρίσκονται προ των πυλών της εξουσίας", δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε ομιλία που εκφώνησε στην Festa de l' Unita στην Μπολόνια."Κι΄εγώ, ως άνθρωπος της Αριστεράς, δεν θα μπορούσα ποτέ να το δεχθώ αυτό. Διότι αυτοί που θα πλήττονταν πρώτοι θα ήσαν οι πιο αδύναμοι. Και επίσης θα ήταν ένα τρομερό πλήγμα, ίσως μοιραίο, κατά της Ευρώπης", είπε, σύμφωνα με την επίσημη μετάφραση στα γαλλικά μίας ομιλίας που εκφωνήθηκε στα ιταλικά.

    Λίγα λεπτά αργότερα και απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν για το σενάριο ενδεχόμενης διάλυσης της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης απέναντι στην σημερινή πολιτική κρίση στη χώρα, ο πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση σε όλους "να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους" για την αποφυγή "μίας πολιτειακής κρίσης".

    "Οταν στις δημοσκοπήσεις, ακόμη και αν η προεδρική εκλογή είναι σε τρία χρόνια, η Μαρίν Λεπέν λαμβάνει 32% στον πρώτο γύρο, όταν με τη υπόθεση (ενός δευτέρου γύρου απέναντι στον Φρανσουά Ολάντ) μπορεί να βγει νικήτρια , έχουμε ανάγκη από μία πολιτειακή κρίση για να καταλήξουμε στο ότι αύριο το Εθνικό Μέτωπο θα βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας; 'Η, αντίθετα, υπάρχει ανάγκη ανόρθωσης της χώρας;", είπε.

    [04] Οι υπουργοί Εξωτερικών του αραβικού συνδέσμου αποφάσισαν τη λήψη μέτρων κατά του Ισλαμικού Κράτους

    Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού συνδέσμου συμφώνησαν σήμερα να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού κράτους και να συνεργαθούν με όλες τις διεθνείς, περιφερειακές και εθνικές προσπάθειες για την καταπολέμηση των ένοπλων οργανώσεων.

    Στο τελικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών στο Κάιρο εγκρίνεται η απόφαση που υιοθέτησε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η οποία ζητεί από τα κράτη μέλη να σταματήσουν τη ροή χρηματικής, στρατιωτικής και επιμελητειακής βοήθειας προς τους εξτρεμιστές που δρουν στη Συρία και το Ιράκ.

    [05] Αποκλείστηκε η εθνική

    Όπως και στο Μουντομπάσκετ του 2010 στην Τουρκία, η εθνική ανδρών ολοκλήρωσε στη φάση των «16» το «ταξίδι» της και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Μετά από αήττητο σερί 5-0 στην πρώτη φάση, οι Έλληνες διεθνείς υπέστησαν την πρώτη και πιο οδυνηρή ήττα τους, 90-72, από την πολύ καλά διαβασμένη και εύστοχη Σερβία, στον νοκ άουτ αγώνα της Μαδρίτης και επιστρέφουν στην Αθήνα.

    Τα δεκάλεπτα: 23-20, 46-42, 64-55, 90-72

    [06] Σερβία-Ελλάδα 46-42 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 September 2014 - 18:30:21 UTC