Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-09-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κινδυνεύουμε από παγκόσμια ύφεση
  • [02] Δ. Κουτσούμπας: Νέο πλήγμα στους παραγωγούς
  • [03] Διαδήλωση στην Τουρκία για τις συνθήκες ασφαλείας στην εργασία
  • [04] Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών θα παρουσιάσει ο Μπ. Ομπάμα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Κινδυνεύουμε από παγκόσμια ύφεση

    «Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική μας εκθέτει σε κίνδυνο παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Λα Στάμπα

    «Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική και η λιτότητα, το φάρμακο αυτό, όχι μόνον είναι λανθασμένο, αλλά και επικίνδυνο. Μετά από πέντε χρόνια, η κρίση, αντί να εκλείψει, πολλαπλασιάστηκε, υπάρχει μετάσταση. Και τώρα κινδυνεύουμε από παγκόσμια ύφεση», προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

    «Η Ελλάδα έχει τις ευθύνες της, αλλά στην χώρα μου εφαρμόσθηκε το πιο βίαιο πρόγραμμα που υιοθετήθηκε ποτέ στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και εξηγεί τη θέση αυτή λέγοντας ότι «το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25% σε τέσσερα χρόνια, το επίσημο επίπεδο της ανεργίας είναι στο 28% και το δημόσιο χρέος ανέβηκε από το 126% στο 175%, στοιχεία απαράδεκτα για μια ευρωπαϊκή χώρα».

    «Καμία χώρα δεν μπορεί να έχει ένα δημόσιο χρέος που είναι σχεδόν διπλάσιο από το ΑΕΠ της, διότι η αποπληρωμή των τόκων και μόνον, συνθλίβει κάθε δυνατότητα ανάπτυξης», σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

    [02] Δ. Κουτσούμπας: Νέο πλήγμα στους παραγωγούς

    Στις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η διεθνής και εσωτερική συγκυρία στην αγροτική οικονομία και τους παραγωγούς αναφέρθηκε σε συνάντηση με αγρότες στο παλιό δημαρχείο στο Μακροχώρι Ημαθίας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας επιφυλάξεις για την αναστροφή του κλίματος και σημειώνοντας ότι τα προβλήματα υπήρχαν και πριν από την κρίση στην Ουκρανία και το ρωσικό εμπάργκο.

    «Όλοι ξέρουν ότι εδώ, για παράδειγμα, δεν υπάρχει αποζημίωση από τις περσινές καταστροφές, που ήταν μια δύσκολη χρονιά, λόγω των καιρικών συνθηκών» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Δεν έχουν δοθεί αποζημιώσεις, ούτε πρόκειται να δοθούν έτσι όπως πάει η κατάσταση ούτε από τον ΕΛΓΑ, ούτε από άλλους φορείς, ή άλλους πόρους, άσχετα με την πάλη που θα συνεχίσουμε να κάνουμε εμείς. Και μάλιστα, όχι μόνο αυτό, αλλά ξέρουμε ότι την περσινή παραγωγή ακόμη την χρωστάνε οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοβιομήχανοι στους αγρότες παραγωγούς».

    Νωρίτερα, επισκεπτόμενος τον Αγροτικό Συνεταιρισμό 'Αρνισσας Πέλλας και μιλώντας για το ρωσικό εμπάργκο, επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και στην «τάξη που βρίσκεται στην εξουσία», ότι «ακολουθώντας τις επιταγές και τα μέτρα της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας, έφερε νέο πλήγμα στους παραγωγούς και τη διάθεση της παραγωγής της χώρας μας».

    [03] Διαδήλωση στην Τουρκία για τις συνθήκες ασφαλείας στην εργασία

    Η τουρκική αστυνομία έκανε σήμερα χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού στην Κωνσταντινούπολη κατά των διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τον θάνατο χθες δέκα εργατών από την πτώση ανελκυστήρα σε υπό κατασκευή κτίριο.

    Η αστυνομία επενέβη την ώρα που εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το 32ώροφο κτίριο για να εκδηλώσουν την οργή τους για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στα εργοτάξια της χώρας.

    [04] Το σχέδιο για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών θα παρουσιάσει ο Μπ. Ομπάμα

    Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα παρουσιάσει την Τετάρτη ενώπιον του Κογκρέσου και του αμερικανικού λαού τη στρατηγική του για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του ΙΚ, που - όπως είπε - θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε απειλή για τις ΗΠΑ.

    Ο Ομπάμα θα εκφωνήσει ομιλία με στόχο να "περιγράψει ποιό θα είναι το σχέδιο" και την Τρίτη θα συναντήσει τους ηγέτες του Κογκρέσου για να τους ζητήσει τη στήριξή τους προς το σχέδιο αντιμετώπισης των τζιχαντιστών, οι οποίοι ελέγχουν τμήματα της Συρίας και του Ιράκ.

    Ο Πρόεδρος, ο οποίος ηγήθηκε εκστρατείας για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ, δεν έχει παρουσιάσει σαφή στρατηγική αντιμετώπισης του ΙΚ και τον περασμένο μήνα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι "δεν έχουμε ακόμη κάποια στρατηγική".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 7 September 2014 - 16:30:20 UTC