Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Περισυλλογή 145 μεταναστών, σε διάφορα περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο
  • [02] Σήμερα οι απολογίες για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη
  • [03] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε ναό στην Ινδία, από τον πανικό που επικράτησε ανάμεσα στο πλήθος
  • [04] Ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών στο Περού
  • [05] Αιματηρή εξέγερση φυλακισμένων στη Βραζιλία
  • [06] Νέα ισραηλινή επιδρομή και νέα θύματα στη Γάζα
  • [07] Απεβίωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρίτσαρντ Ατένμπορο
  • [08] Πάνω από 100 κρούσματα καρκίνου σε παιδιά κα εφήβους, στη Φουκουσίμα

  • [01] Περισυλλογή 145 μεταναστών, σε διάφορα περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο

    Τουλάχιστον 145 παράτυποι μετανάστες περισυνελέγησαν τις πρωινές σήμερα σε διάφορα περιστατικά στο ανατολικό Αιγαίο από πλωτά σκάφη του λιμενικού. Πενήντα δύο μετανάστες σε δύο διαφορετικά περιστατικά διεσώθησαν βόρεια της Σάμου από πλωτό περιπολικό, 46 στα ανατολικά της Χίου, 43 στα ανατολικά του Αγαθονησίου και 4 στη θαλάσσια περιοχή Ακρα Κόρακα Μήθυμνας Λέσβου. Όλοι οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε χώρους κράτησης και είναι καλά στην υγεία τους.

    [02] Σήμερα οι απολογίες για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

    Απολογούνται σήμερα στον ανακριτή Καλαμάτας, οι δύο 18χρονοι από τον Κάμπο Αβίας, που συνελήφθησαν και κατηγορούνται για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Δυτική Μάνη. Την περασμένη Πέμπτη, οι δύο δράστες προσήχθησαν στον εισαγγελέα, ο οποίος τους απήγγειλε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

    Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κίνητρο της ανθρωποκτονίας ήταν οικονομικές διαφορές για προμήθεια αναβολικών. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι δύο δράστες είχαν καταβάλει χρηματικό ποσό για αγορά αναβολικών, ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε ανακρινόμενος ο 18χρονος κρατούμενος, το ένα εκ των θυμάτων αθέτησε τη συμφωνία τους, αρνούμενος να τους παραδώσει τα συμπληρώματα.

    [03] Τουλάχιστον δέκα νεκροί σε ναό στην Ινδία, από τον πανικό που επικράτησε ανάμεσα στο πλήθος

    Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου και 60 τραυματίσθηκαν σε ναό στην κεντρική Ινδία, όπου χιλιάδες προσκυνητές είχαν συγκεντρωθεί για να τιμήσουν τον ινδουιστικό θεό Σίβα, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Η τραγωδία συνέβη στο ναό Καμτανάθ στην περιοχή Τσιτρακούτ του κρατιδίου Μάντια Πραντές, στο κέντρο της Ινδίας.

    Οι ινδουιστές προσκυνητές συνέρρεαν από τα χαράματα στο λόφο Καμαντγκίρι με την ευκαιρία της ιερής ημέρας Σομβάτι Αμαβάσια η οποία γιορτάζεται μετά την πρώτη νύκτα της νέας σελήνης και είναι αφιερωμένη στον Σίβα. Τα φονικά επεισόδια αυτού του είδους δεν είναι ασυνήθιστα στους ναούς της Ινδίας, οι οποίοι βρίσκονται συχνά στο τέλος στενών και δύσβατων μονοπατιών, ενώ δεν υπάρχουν προβλέψεις για τον έλεγχο του πλήθους.

    [04] Ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών στο Περού

    Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε το νότιο Περού, ανακοίνωσε το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικής έρευνας (USGS), που αναθεώρησε την εκτίμησή του για την ισχύ της δόνησης. Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για σεισμό 7,0 βαθμών. Η πολιτική προστασία του Περού ανέφερε ότι δεν έχει λάβει πληροφορίες για θύματα ή ζημιές μέχρι στιγμής.

    Το κέντρο έγκαιρης προειδοποίησης για τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανέφερε ότι οι σεισμοί αυτού του μεγέθους «γεννούν μερικές φορές τοπικά τσουνάμι τα οποία μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες κατά μήκος των ακτών που βρίσκονται σε ακτίνα 100 χλμ. από το επίκεντρο».

    [05] Αιματηρή εξέγερση φυλακισμένων στη Βραζιλία

    Δύο φυλακισμένοι αποκεφαλίστηκαν και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι κρατούνται όμηροι σε μια εξέγερση η οποία ξέσπασε σε φυλακή στην πολιτεία Παρανά της νότιας Βραζιλίας, δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.«Μια ομάδα φυλακισμένων στασίασε κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήρε ομήρους δύο φύλακες. Κατόπιν αποκεφάλισε δύο κρατούμενους. Υπάρχουν εδώ 1.400 κρατούμενοι και το 80% της φυλακής ελέγχεται» από τους εξεγερμένους κρατούμενους, δήλωσε ο Μιγκέλ Γιανέλα, ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Δεν είναι σαφές πόσοι είναι οι κρατούμενοι που έχουν στασιάσει.

    Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο G1, υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των φυλακισμένων. Στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα χρειαστεί να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Conectas.

    [06] Νέα ισραηλινή επιδρομή και νέα θύματα στη Γάζα

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων σε 2.122 από την αρχή του πολέμου στις 8 Ιουλίου, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Μια εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε 16 επιθέσεις και πως από τα μεσάνυχτα της Κυριακής καμιά ρουκέτα δεν εκτοξεύθηκε εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Δύο τεμένη στο Μπέιτ Χανούν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας καταστράφηκαν στη διάρκεια αυτών των ισραηλινών επιδρομών, έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Η επιχείρηση που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς «θα συνεχισθεί μέχρι να επιτύχει το στόχο της (...) αυτό μπορεί να πάρει καιρό» προειδοποίησε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

    [07] Απεβίωσε ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Ρίτσαρντ Ατένμπορο

    Ο Βρετανός σκηνοθέτης, παραγωγός και ηθοποιός Ρίτσαρντ Ατένμπορο απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών έπειτα από μακρά ασθένεια, μετέδωσε χθες Κυριακή το BBC επικαλούμενο τον γιο του και ανακοίνωσε η BAFTA, η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Ίσως το σημαντικότερο έργο του Ατένμπορο ως σκηνοθέτη να είναι η επική ταινία Γκάντι (1982), η οποία κέρδισε οκτώ βραβεία Όσκαρ, περιλαμβανομένων αυτών της Καλύτερης Ταινίας και της Καλύτερης σκηνοθεσίας, ενώ είχε παίξει ρόλους σε πολλά φιλμ, περιλαμβανομένης και της ταινίας επιστημονικής φαντασίας Jurassic Park.

    Έπαιξε απροσάρμοστους και αδικημένους χαρακτήρες σε ταινίες που γυρίστηκαν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως στα φιλμ Brighton Rock, Seance on a Wet Afternoon, ή 10 Rillington Place. Ο βραχύσωμος, στρογγυλοπρόσωπος άνδρας έμελλε να έχει μια μακριά σταδιοδρομία, για έξι δεκαετίες, στο βρετανικό θέατρο και στον κινηματογράφο.

    [08] Πάνω από 100 κρούσματα καρκίνου σε παιδιά κα εφήβους, στη Φουκουσίμα

    Μια μελέτη για τις συνέπειες της ραδιενέργειας η οποία εκλύθηκε όταν σημειώθηκε η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα έδειξε ότι 103 παιδιά και έφηβοι στην περιοχή, ηλικίας κάτω των 18 ετών τη στιγμή του δυστυχήματος, ανέπτυξαν καρκίνο του θυρεοειδούς, όμως η σχέση των κρουσμάτων αυτών με το δυστύχημα δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Έγιναν εξετάσεις σε περίπου 300.000 νέους στην επαρχία Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, από μια επιτροπή η οποία παρακολουθεί την υγεία των κατοίκων της. Η αναλογία των παιδιών στην επαρχία Φουκουσίμα που πλήττονται είναι της τάξης των 30 ανά 100.000, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία αναφοράς για την περιοχή, κάτι που αποτρέπει την ασφαλή εξαγωγή του συμπεράσματος ότι η αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου οφείλεται στο πυρηνικό δυστύχημα του Μαρτίου του 2011.

    Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί σαν σφουγγάρι για το ιώδιο (την πρώτη ύλη για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών), ειδικά αν πρόκειται για παιδιά στην ανάπτυξη. Αυτός ο αδένας είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε εκπομπές ραδιενεργού ιωδίου 131 σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος. Για αυτό συνιστάται σε τέτοιες περιπτώσεις η λήψη στερεού ιωδίου ώστε να «γεμίσει», να κορεστεί ο θυρεοειδής. Αυτό το μέτρο δεν ελήφθη στη Φουκουσίμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 25 August 2014 - 6:30:22 UTC