Browse through our Interesting Nodes on Cyprus History Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στην Καλιφόρνια
  • [02] Ιταλός σε κατάσταση «αμόκ» αποκεφάλισε με τσεκούρι 38χρονη σε βίλα στη Ρώμη
  • [03] Μπ. Νετανιάχου: Η επίθεση στη Γάζα θα συνεχιστεί
  • [04] Στο «Χ» έμειναν ΠΑΟΚ και Καλλονή, νίκες για Βέροια, Ατρόμητο και ΠΑΣ

  • [01] Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 βαθμών στην Καλιφόρνια

    Δεκάδες άνθρωποι τραυματίσθηκαν δύο από τους οποίους σοβαρά, από τον μεγέθους 6,1 βαθμών σεισμό που έπληξε την πόλη της Νάπα στην οινοπαραγωγό περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας, ανακοινώθηκε από τις δημοτικές αρχές της πόλης.

    Τέσσερα προκατασκευασμένα σπίτια καταστράφηκαν και δύο εξακολουθούν να καίγονται στο βόρειο τμήμα της πόλης, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Οι αρχές της πόλης έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί 50 διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και ζημιές σε ιστορικά κτίρια, όπως το κτίριο των δικαστηρίων και η βιβλιοθήκη της Νάπα, καθώς και σε ιδιοκτησίες.

    [02] Ιταλός σε κατάσταση «αμόκ» αποκεφάλισε με τσεκούρι 38χρονη σε βίλα στη Ρώμη

    Ένας Ιταλός, ντυμένος με στολή παραλλαγής και βατραχοπέδιλα, αποκεφάλισε σήμερα το μεσημέρι με τσεκούρι μια τριανταοκτάχρονη Ουκρανή σε βίλα η οποία βρίσκεται στη μεγαλοαστική συνοικία της Ρώμης, Έουρ.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γυναίκα εργαζόταν στη βίλα ως οικιακή βοηθός, ενώ ο δολοφόνος, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, προσπάθησε να τους επιτεθεί με το ίδιο τσεκούρι. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν, τραυματίζοντάς τον. Ο Ιταλός εξέπνευσε έπειτα από λίγη ώρα στο νοσοκομείο Σαντ Εουτζένιο.

    Ο δολοφόνος ήταν τριάντα πέντε ετών .Οι αρχές γνωστοποίησαν μόνον το αρχικό του, Φεντερίκο, και όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, ζούσε στο πολυτελές σπίτι εδώ και λίγους μήνες.

    Πριν από το βάρβαρο ξέσπασμα βίας του τριανταπεντάχρονου Ιταλού, φέρεται να προηγήθηκε έντονος διαπληκτισμός με την άτυχη Ουκρανή.

    [03] Μπ. Νετανιάχου: Η επίθεση στη Γάζα θα συνεχιστεί

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι η στρατιωτική δράση στη Λωρίδα της Γάζας θα μπορούσε να συνεχιστεί επ΄αόριστον, καθώς το Ισραήλ άρχισε να θέτει στο στόχαστρο πολυώροφα κτίρια στη Γάζα.

    Η επίθεση του Ισραήλ θα προχωρήσει "'έως ότου επιτευχθούν οι στόχοι μας", είπε ο Νετανιάχου. Πρόσθεσε πως η σύγκρουση θα μπορούσε να συνεχιστεί και κατά το σχολικό έτος, που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.

    Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε την επίθεσή του θέτοντας στο στόχαστρο για πρώτη φορά πολυώροφες κατοικίες, περιλαμβανομένης μιας πενταώροφης και μιας επταώροφης πολυκατοικίας σήμερα και μιας πολυκατοικίας 13 ορόφων χθες.

    Ο Άσραφ αλ-Κέντρα, ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως 15 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, προσθέτοντας ότι ο απολογισμός των νεκρών από τις 8 Ιουλίου αυξήθηκε σε 2.113 ανθρώπους, ενώ άλλοι 10.660 έχουν τραυματιστεί.

    Στο μεταξύ, ο Iσραηλινός υπουργός Οικονομικών Γιαΐρ Λαπίντ, προειδοποίησε τη Χαμάς ότι οι ηγέτες της στο εξωτερικό μπορεί να αποτελέσουν στόχο για το Ισραήλ.

    "Πρέπει να ξέρουν ότι θα τους κυνηγήσουμε", είπε.

    [04] Στο «Χ» έμειναν ΠΑΟΚ και Καλλονή, νίκες για Βέροια, Ατρόμητο και ΠΑΣ

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή για την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας, καθώς οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στην -άδεια λόγω τιμωρίας- Τούμπα. Η ΑΕΛΚ προηγήθηκε με τον Καμαρά στο 64΄, ενώ ο «Δικέφαλος του Βορρά» ισοφάρισε στο 74΄ με τον Περέιρα, ο οποίος αποβλήθηκε στο 87΄. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα και οι νησιώτες, λόγω αποβολής του Μπαρέρα στις καθυστερήσεις.

    Σε ένα χορταστικό ματς από φάσεις και γκολ, η Βέροια νίκησε στην έδρα της 3-2 την Ξάνθη, για την πρεμιέρα του Σούπερ Λίγκας. Οι Βεργώνης (41΄), Μπεν (49΄), Ντουμίτρου (83΄) τα γκολ της γηπεδούχου ομάδας, οι Ομπόντο (77΄) και Λουσέρο με πέναλτι (80΄) σκόραταν για τους φιλοεξνούμενους.

    Με το δεξί άρχισε η φετινή σεζόν στη Σούπερ Λίγκα για τον Ατρόμητο, καθώς επικράτησε 1-0 του Πλατανιά στο Περιστέρι, με γκολ του Παπάζογλου στο 20ο λεπτό. Αποβλήθηκε στο 90΄ ο Ζουμπουλάκης του Πλατανιά που υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο έχασε (δοκάρι) ο Τάτος.

    Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, από γκολ του Μπαράλες στο 42', ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερος και νίκησε δίκαια στο γήπεδό του 3-1 την Ξάνθη, στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ σημείωσαν οι Τσάβες (59΄), Ίλιτς (67΄) και Τζημόπουλος (70΄).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2014 - 18:30:21 UTC