Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ν. Δένδιας: Συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων
  • [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού για τα ανοιχτά μαγαζιά
  • [03] Νεκρή εντοπίστηκε 62χρονη Γαλλίδα που αγνοείτο στην Κρήτη
  • [04] Μπ. Νετανιάχου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί
  • [05] Ν. Αναστασιάδης: Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού φέρεται να είναι ο Ερντογάν
  • [06] Δέσμευση Ποροσένκο για επανεξοπλισμό του ουκρανικού στρατού

  • [01] Ν. Δένδιας: Συνολική λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων

    Πρωταρχικός στόχος είναι να παρουσιαστεί ένα συνολικό πλαίσιο διευθέτησης των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Για το θέμα αυτό ο υπουργός επισημαίνει: «Το σχέδιο διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο που επεξεργαζόμαστε για την αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους. Επιδιώκουμε μια συνολική λύση στο πρόβλημα των οφειλών προκειμένου να μπορέσουν οι βιώσιμες επιχειρήσεις, όχι μόνο οι μεγάλες αλλά και οι μικρομεσαίες, να απεγκλωβιστούν από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν εισέλθει και να εξυγιανθούν». Ξεκαθαρίζει πάντως, ότι «η εν λόγω διευθέτηση δεν θα γίνει εις βάρος των ενήμερων και συνεπών δανειοληπτών».

    Ερωτηθείς για τα στεγαστικά δάνεια, ο κ. Δένδιας τονίζει ότι θα υπάρξουν μέτρα μέριμνας για τη συγκεκριμένη περίπτωση, με κύριο μέλημα το πώς θα μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να μην χάσουν το ακίνητό τους. Άλλωστε, τονίζει «ένα μαζικό κύμα πλειστηριασμών δεν εξυπηρετεί τις τράπεζες, καθώς θα οδηγήσει σε περαιτέρω μεγάλες μειώσεις την αγορά ακινήτων».

    Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο υπουργός Ανάπτυξης ελπίζει ότι οι βελτιώσεις που αναμένονται θα είναι ικανές να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια των πολιτών και επισημαίνει πως η πάγια θέση του είναι ότι «η υπερφορολόγηση της ακίνητης περιουσίας περισσότερο βλάπτει παρά προσφέρει στη ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα, άρα και στη δημοσιονομική κατάσταση τελικά».

    [02] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ερμού για τα ανοιχτά μαγαζιά

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα στην οδό Ερμού, το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Σήμερα, μία ακόμη Κυριακή, κατά την οποία τα μαγαζιά είναι ανοιχτά στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της κυριακάτικης λειτουργίας με 52 εργάσιμες Κυριακές σε επιλεγμένες περιοχές, συγκεντρώθηκαν έξω από καταστήματα στην Ερμού διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι.

    [03] Νεκρή εντοπίστηκε 62χρονη Γαλλίδα που αγνοείτο στην Κρήτη

    Νεκρή, σε απόσταση περίπου τριών χιλιομέτρων από το Λουτρό Σφακίων και σε απόκρημνο μονοπάτι που συνδέει την περιοχή με το χωριό Ανώπολη, βρέθηκε η 62χρονη από τη Γαλλία, η τύχη της οποίας αγνοείτο από το απόγευμα της Παρασκευής όταν έφυγε, από το κατάλυμα στο οποίο διέμενε, για πεζοπορία στην περιοχή μαζί με τον 64χρονο σύντροφό της.

    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων Τάσο Κουρουπάκη, στο σημείο όπου εντοπίστηκε η γυναίκα σπεύδει ιατροδικαστής, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του συντρόφου της.

    [04] Μπ. Νετανιάχου: Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα συνεχιστούν όσο χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθεί η ασφάλεια του εβραϊκού κράτους, ενώ προειδοποίησε τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν από οποιαδήποτε θέση όπου αναπτύσσουν τρομοκρατική δράση παλαιστίνιοι μαχητές, τονίζοντας ότι οι εγκαταστάσεις αυτές πιθανόν να πληγούν από βομβαρδισμούς.

    «Καλώ τους κατοίκους της Γάζας να απομακρυνθούν αμέσως από κάθε σημείο από το οποίο η Χαμάς πραγματοποιεί τρομοκρατική δράση. Κάθε ένα από τα σημεία αυτά αποτελεί στόχο για εμάς» δήλωσε την επομένη της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης που ισοπέδωσε πολυκατοικία 13 ορόφων στη Γάζα.

    [05] Ν. Αναστασιάδης: Αποφασισμένος για λύση του Κυπριακού φέρεται να είναι ο Ερντογάν

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «φίλοι που ενδιαφέρονται για λύση του κυπριακού και οι οποίοι έχουν συναντήσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν», έχουν διαμηνύσει στη Λευκωσία ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Τουρκίας είναι αποφασισμένος να συμβάλει στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης.

    Σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Αλήθεια», ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι αναμένει να ακούσει από τον κ. Ερντογάν τις θέσεις που θα διατυπώσει κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα την 1η Σεπτεμβρίου. «Εάν η επίσκεψη συνοδεύεται με δηλώσεις περί δημιουργίας δύο κρατών, ή συνεργασίας δύο κρατών δεν είναι το μήνυμα που αναμένουν οι ξένοι και εμείς» είπε ο κ. Αναστασιάδης. Πρέπει, πρόσθεσε, να γίνουν τέτοιες τοποθετήσεις, που να δημιουργούν βάσιμα την ελπίδα ότι επιτέλους εννοεί αυτά που διαμηνύει, ότι δηλαδή επιθυμεί λύση του Κυπριακού προβλήματος σύντομα.

    Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης ανέφερε ότι το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ αποτελεί το σημαντικότερο κίνητρο για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους για λύση του Κυπριακού.Ο κ. Αναστασιάδης αποκάλυψε επίσης ότι η Λευκωσία έχει βολιδοσκοπηθεί από τουρκικές εταιρείες για το θέμα του φυσικού αερίου. «Η απάντησή μας είναι ότι εάν και εφόσον συμβάλετε στη λύση του κυπριακού, δεν βλέπουμε γιατί να μην είστε ένας εκ των μελλοντικών αγοραστών του φυσικού αερίου της Κύπρου» είπε ο κ. Αναστασιάδης.

    [06] Δέσμευση Ποροσένκο για επανεξοπλισμό του ουκρανικού στρατού

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δεσμεύτηκε σήμερα να διαθέσει περισσότερα από 2,2 δισ. ευρώ για τον επανεξοπλισμό του στρατού τα επόμενα χρόνια, ο οποίος εδώ και τουλάχιστον τέσσερις μήνες έχει εμπλακεί σε μια σύγκρουση με τους ένοπλους φιλορώσους αντάρτες στο ανατολικό τμήμα της χώρας. «Από το 2015 έως το 2017 προβλέπουμε να διαθέσουμε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια γρίβνας (πάνω από 2,2 δισεκατομμύρια ευρώ) για τον επανεξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων» δήλωσε ο Ποροσένκο σε ομιλία του στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της επετείου Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.

    Ο Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η χώρα του θα βρίσκεται υπό συνεχή στρατιωτική απειλή στο εγγύς μέλλον. «Είναι σαφές ότι στο εγγύς μέλλον, δυστυχώς, μια μόνιμη στρατιωτική απειλή θα πλανάται πάνω από την Ουκρανία. Και εμείς πρέπει όχι μόνο να μάθουμε να ζούμε με αυτήν αλλά και να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι ώστε να προασπίσουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2014 - 10:30:21 UTC