Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στα Τέμπη
  • [02] Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα
  • [03] Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών στη Χιλή
  • [04] Σεισμός 5,2 βαθμών στο Ιράν
  • [05] Δύο νεκροί από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
  • [06] Ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία κατά των κατεχομένων Υψιπέδων του Γκολάν
  • [07] Βομβαρδισμός στο κέντρο του Ντονέτσκ
  • [08] Μουσική βραδιά με τον Βιμ Μέρτενς στην αρχαία Νικόπολη

  • [01] Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σήμερα στα Τέμπη

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα στα Τέμπη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 10 το βράδυ, με απόφαση της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας, ενόψει προβλημάτων που πιθανόν να προκληθούν λόγω της μεγάλης επιστροφής των εκδρομέων από τα παράλια των νομών Λάρισας και Πιερίας.

    Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφορούν σε αλλαγή διατομής του οδοστρώματος στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών- Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα προς Αθήνα από τα διόδια Πυργετού, έως τη δ/ση Ομολίου, αποκλείοντας το δεξιό έρεισμα και τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας- Στομίου με κατεύθυνση την Αθήνα, θα εισέρχονται στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών- Θεσσαλονίκης μόνο μέσω της παράπλευρης βοηθητικής οδού, η οποία οδηγεί στο 1ο πάρκινγκ μετά τη δ/ση Ομολίου.

    Εξάλλου, τα οχήματα που θα κινούνται επί της επαρχιακής οδού Λάρισας- Στομίου με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, θα εισέρχονται στη ΝΕΟ Αθηνών- Θεσσαλονίκης από τη δ/ση Ομολίου.

    [02] Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες νότια της Λαμπεντούζα

    Δεκαοκτώ νεκροί μετανάστες μέσα σε πλοιάριο εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν σήμερα το πρωί από το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό, νότια του νησιού Λαμπεντούζα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι 18 μετανάστες, άνδρες στο σύνολό τους, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε πλοιάριο το οποίο είχε αποπλεύσει από τις ακτές της Λιβύης με προορισμό την Κάτω Ιταλία. Στο συγκεκριμένο πλοιάριο επέβαιναν 73 ακόμη άνθρωποι οι οποίοι και μεταφέρθηκαν σώοι στην νότια Ιταλία.

    Το πολεμικό πλοίο Sirio αφού εντόπισε το πλοιάριο τη χθεσινή νύχτα, το προσέγγισε και βρήκε τους νεκρούς δίπλα στους 73 επιζώντες. Οι επιβάτες, στις μαρτυρίες τους, αναφέρουν ότι ξαφνικά οι μηχανές παρουσίασαν αβαρία. Οι ιταλικές αρχές κινητοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής επιχείρησης Mare Nostrum, ενώ τα μέσα ενημέρωσης στη Ρώμη κάνουν λόγο για «πρωτοφανή τραγωδία δίχως τέλος». Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, στα πλαίσιο της επιχείρησης Mare Nostrum έχουν διασωθεί 3.500 μετανάστες.

    [03] Ισχυρός σεισμός 6,4 βαθμών στη Χιλή

    Ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε την κεντρική Χιλή το απόγευμα του Σαββάτου (18:35 τοπική ώραΒ· 01:35 σήμερα Κυριακή, ώρα Ελλάδας) ταρακουνώντας κτίρια στην πρωτεύουσα Σαντιάγο, χωρίς πάντως να προκαλέσει θύματα ή υλικές ζημιές, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων της Χιλής (Onemi).

    Ο σεισμός, ο οποίος διήρκεσε από 30 ως 40 δευτερόλεπτα, σημειώθηκε 39 χλμ. από την πόλη Κιγιότα σε βάθος 41,7 χλμ., ανέφερε η Onemi. Έγινε αισθητός στο Σαντιάγο και άλλες πέντε περιοχές της κεντρικής Χιλής, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Προκάλεσε πανικό σε πολλούς κατοίκους, ιδίως ακινήτων που ταρακουνήθηκαν. Σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας Σαντιάγο αναφέρθηκαν διακοπές της ηλεκτροδότησης και της λειτουργίας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας και της πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με ΜΜΕ της Χιλής.

    Ο σεισμός πάντως δεν αναμένεται «να προκαλέσει ένα τσουνάμι στις ακτές της Χιλής», ανέφερε η Ωκεανογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας.

    [04] Σεισμός 5,2 βαθμών στο Ιράν

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών με μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε σήμερα βορειοδυτικά της πόλης Ντεζφούλ στο δυτικό Ιράν, που απέχει περί τα 480 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Το εστιακό βάθος των 9,6 χλμ. ήταν το ίδιο με αυτό του σεισμού των 6,3 βαθμών που έπληξε την ίδια περιοχή στις 18 Αυγούστου προκαλώντας τον τραυματισμό 60 ανθρώπων. Ο σημερινός σεισμός σημειώθηκε 62 χλμ. δυτικά-βορειοδυτικά της Ντεζφούλ.

    [05] Δύο νεκροί από νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα στην πόλη της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών, 48η ημέρα της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς η οποία δεν δείχνει κανένα σημάδι εκτόνωσης. Τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους, ενώ πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη σε κανένα σχόλιο για την επιδρομή αυτή και παραμένει ασαφές αν οι δύο νεκροί ήταν μέλη ένοπλης παλαιστινιακής οργάνωσης.

    Η Αίγυπτος που προσπαθεί να μεσολαβήσει για την επίτευξη μιας εκεχειρίας μεταξύ της ισλαμιστικής Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας, και του Ισραήλ, απηύθυνε έκκληση χθες προς τις δύο πλευρές για διακοπή των εχθροπραξιών και επανάληψη των συνομιλιών. Η εκεχειρία κατέρρευσε την Τρίτη.

    [06] Ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία κατά των κατεχομένων Υψιπέδων του Γκολάν

    Ρουκέτες ερρίφθησαν σήμερα από τη Συρία και έπληξαν την πλευρά των κατεχομένων από το Ισραήλ Υψιπέδων του Γκολάν, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός χωρίς να αναφέρει αν υπήρξαν θύματα. «Τουλάχιστον πέντε ρουκέτες ερρίφθησαν από τη Συρία και έπληξαν διαφορετικά σημεία των Υψιπέδων του Γκολάν» αναφέρει ανακοίνωση του στρατού. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, ο δράστης των ρίψεων αυτών δεν είναι γνωστός μέχρι στιγμής και ο ισραηλινός στρατός δεν απάντησε στα πυρά αυτά.

    Τον Ιούλιο μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Συρία είχε οδηγήσει τον ισραηλινό στρατό να βομβαρδίσει θέσεις του συριακού στρατού. Τον Ιούνιο, ισραηλινά μαχητικά αεροπλάνα πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά συριακών στρατιωτικών στόχων, μετά τον θάνατο ενός ισραηλινού εφήβου σε διασυνοριακή επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε το εβραϊκό κράτος, από τις πιστές δυνάμεις στον Πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ.

    [07] Βομβαρδισμός στο κέντρο του Ντονέτσκ

    Ένα νοσοκομείο επλήγη στη διάρκεια βομβαρδισμού σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ντονέτσκ, που αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσιογράφους οι οποίοι δεν είδαν θύματα. Μέλη του ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Καλίνινα δήλωσαν ότι υπήρξαν τραυματισμοί κατά τον βομβαρδισμό αυτό. Το νεκροτομείο και δύο κτίρια του νοσηλευτηρίου επλήγησαν. Δεκάδες ασθενείς οδηγήθηκαν στα υπόγεια των εγκαταστάσεων, ορισμένοι μεταφέρθηκαν με φορεία. Ισχυρότατες εκρήξεις ακούστηκαν γύρω στις 06.30 σήμερα το πρωί. Εδώ και μέρες γίνονται συχνότεροι οι βομβαρδισμοί κοντά στο κέντρο της πόλης του Ντονέτσκ.

    Η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας αποτελεί στόχο της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε χθες η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε, στο Κίεβο, με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

    [08] Μουσική βραδιά με τον Βιμ Μέρτενς στην αρχαία Νικόπολη

    Μια μαγική μουσική βραδιά, με τον κορυφαίο Βέλγο πιανίστα και συνθέτη Βιμ Μέρτενς, θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 21:00, στο Μνημείο του Αυγούστου στην Αρχαία Νικόπολη. Το Μνημείο του Αυγούστου, βρίσκεται σε περίοπτη θέση, δεσπόζει του αρχαιολογικού χώρου και πρόκειται για τρόπαιο το οποίο ανέγειρε ο Οκταβιανός, σε ανάμνηση της νίκης του επί του Αντωνίου και της Κλεοπάτρας, στη ναυμαχία του Ακτίου.

    Είναι η πρώτη φορά που ο χώρος ανοίγει για μια καλλιτεχνική εκδήλωση, τη διοργάνωση της οποίας έχουν η ΛΓ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας- Άρτας, σε συνεργασία με την Π.Ε. Πρέβεζας, τον Δήμο Πρέβεζας και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival.Το σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός, εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από τον θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 24 August 2014 - 8:30:36 UTC