Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη
  • [02] Χρ. Πρωτόπαπας: Αύριο, θα παρουσιάσουμε δέσμη προτάσεων για έναν δικαιότερο ΕΝΦΙΑ
  • [03] Προφυλακίστηκε ο 75χρονος παιδοκτόνος στο Άστρος
  • [04] Σε εμφανές σημείο, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης
  • [05] Αύξηση των οργανικών θέσεων των προέδρων εφετών, με τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης
  • [06] Εντοπίστηκε σε βάθος 50 μέτρων το πτώμα του αγνοούμενου μοναχού
  • [07] Πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ
  • [08] Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητά ο Κ. Μίχαλος
  • [09] ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,784 δισ. ευρώ παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο
  • [10] Ν. Δένδιας: Tον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
  • [11] Ρωσικά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των ρωσοουκρανικών συνόρων
  • [12] Το πειραματικό φάρμακο ZMapp χορηγήθηκε στον Αμερικανό γιατρό που ανάρρωσε από τον ιό Έμπολα
  • [13] Δύο μοναδικές συναυλίες με ανέκδοτα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

  • [01] Στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου το 40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, στη Θεσσαλονίκη

    Το τριήμερο 11-12-13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη οι εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Σταυρούπολη.

    Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει αφιερώματα στο Μάνο Χατζηδάκη και τη Νίνα Σιμόν και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Βαγγέλης Κορακάκης, Δημήτρης Νικολούδης, Νατάσσα Μποφίλιου, sevdalim aman, Πετρολούκας Χαλκιάς, Γιάννης Λίτσιος, AFAZA, ΜΕΓΑΣ, Γιώργος Αετόπουλος, Imam Baildi. 3LaLoun, Νατάσα Χρηστίδου, Αποστόλης Δημητρακόπουλος, Βαγγέλης Κόντος, KollektivA, magic de spell, Γιάννης Παλαμίδας. Μαρία Φραγκούλη, Βασίλης Πρατσινάκης, ΝίκοςΤαλέας, Βασίλης Κασούρας. KAZOO, ΜΠΛΕ κ.α.

    Θα υπάρξει και πολιτική ομιλία από μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.

    [02] Χρ. Πρωτόπαπας: Αύριο, θα παρουσιάσουμε δέσμη προτάσεων για έναν δικαιότερο ΕΝΦΙΑ

    Δέσμη προτάσεων σε τρία επίπεδα για αλλαγές, διορθώσεις και βελτιώσεις ώστε να καταστεί δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑθα παρουσιάσει αύριο αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γκ.Χαρδούβελη, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ηγετικό στέλεχος του κινήματος.

    «Οι προτάσεις μας θα τεθούν αύριο στον κ. Χαρδούβελη και θα είναι σε τρία επίπεδα:Το πρώτο αφορά διορθώσεις. Θα γίνουν μια σειρά προτάσεις για αλλαγές,διορθώσεις, βελτιώσεις ώστε να καταστεί δικαιότερος ο ΕΝΦΙΑ. Δεν μιλάμε για το σύνολο του νόμου, αλλά για περιπτώσεις αντικειμενικών αξιών, ζητήματα που έχουν να κάνουν με λάθη που έγιναν κλπ. Το δεύτερο αφορά παρεμβάσεις για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες για τις οποίες υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο.Το τρίτο είναι ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστούν επίσης και τα ζητήματα που συνδέονται με τις δόσεις» σημειώνει ο κ. Πρωτόπαπας.

    Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί, επίσης, τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, προκειμένου να συζητήσουν για τα λεγόμενα«κόκκινα δάνεια». Οπως τονίζει ο κ. Πρωτόπαπας «μας ενδιαφέρει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα διευκολύνουν και το τραπεζικό σύστημα και τις επιχειρήσεις να βρεθούν σε μια συνεννόηση μεταξύ τους, μέσα από ρυθμίσεις και αναδιάρθρωση των δανείων των επιχειρήσεων. Υπάρχει φυσικά και το θέμα της τελικής λύσης στα στεγαστικά και τα καταναλωτικά δάνεια. Υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε πέρυσι τον Δεκέμβριο και εκπνέει μετά από ένα χρόνο. Πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε για το τι θα τον αντικαταστήσει. Πάντα όμως με αυστηρή εμμονή δική μας στο θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα μεσαία και μικρά νοικοκυριά».

    [03] Προφυλακίστηκε ο 75χρονος παιδοκτόνος στο Άστρος

    Την προφυλάκιση του 75χρονου πατέρα, που σκότωσε τον 39χρονο γιο του στο 'Αστρος Κυνουρίας και στη συνέχεια έκαψε το πτώμα του μέσα στο αυτοκίνητό του, ανήμερα της γιορτής της Παναγίας, αποφάσισε ο Ανακριτής και ο Εισαγγελέας Ναυπλίου. Παράλληλα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό τμήμα 'Αστρους, η μητέρα του θύματος στην οποία επεβλήθη και χρηματική εγγύηση έξι χιλιάδων ευρώ. Η μητέρα του θύματος που κατηγορείται για απλή συνέργεια, αρνήθηκε τη συμμετοχή στο έγκλημα. Ο 75χρονος παιδοκτόνος που θα οδηγηθεί στις φυλακές Τίρυνθας, πήρε πάνω του το φονικό και φέρεται να είπε στην απολογία του, ότι ζούσαν με την σύζυγό του για χρόνια ένα δράμα, με το θύμα να χειροδικεί σε βάρος τους και να απειλεί να ξεκληρίσει όλη την οικογένεια για οικονομικούς λόγους.

    [04] Σε εμφανές σημείο, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης

    Αλλάζει το έντυπο λογαριασμού ρεύματος της ΔΕΗ και θα περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο, τον πενταψήφιο αριθμό εξυπηρέτησης. Σε έγγραφη απάντηση του προέδρου της ΔΕΗ, Αρθούρου Ζερβού, αναφέρεται ότι η εταιρεία, ανταποκρινόμενη στην υπ. αριθμόν 981/25.7.2014 επιστολή της υφυπουργού Υγείας, Κατερίνας Παπακώστα για προστασία των ευάλωτων καταναλωτών και ιδίως των μηχανικώς υποστηριζόμενων, υιοθετεί την πρότασή της και επεξεργάζεται ένα ευρύτερο σχέδιο για τα άτομα με αναπηρία, στο πλαίσιο του οποίου θα ενσωματωθεί σε εμφανές σημείο του λογαριασμού ρεύματος, ο πενταψήφιος αριθμός εξυπηρέτησης, με στόχο την ενημέρωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους. Με τον τρόπο αυτό, θα δημιουργηθεί αξιόπιστο μητρώο ευάλωτων καταναλωτών στη ΔΕΗ αλλά το πιο κρίσιμο είναι ότι προστατεύεται το υπέρτερο αγαθό, δηλαδή η ζωή και η υγεία τους.

    [05] Αύξηση των οργανικών θέσεων των προέδρων εφετών, με τροπολογία του υπ. Δικαιοσύνης

    Τροπολογία που αφορά την απονομή Δικαιοσύνης και την εγγραφή των πτυχιούχων των νομικών σχολών στους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας, προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επισυνάπτοντάς την στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Η τροπολογία προβλέπει την αύξηση των οργανικών θέσεων των προέδρων εφετών κατά δέκα, με αντίστοιχη μείωση των οργανικών θέσεων των εφετών. Παράλληλα, αυξάνονται κατά τέσσερις οι εισαγγελείς πρωτοδικών και κατά τρεις οι αντιεισαγγελείς πρωτοδικών-παρέδρων εισαγγελίας. Παράλληλα, προβλέπεται η κατά παρέκκλιση απόσπαση του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης, έως δύο έτη, στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από αυτό, καθώς διαπιστώνεται «ακραία υποστελέχωση» της Υπηρεσίας και των εν λόγω ΝΠΔΔ. Άλλη διάταξη της τροπολογίας, προβλέπει την εξέταση των επαγγελματικών προσόντων έκαστου υποψηφίου ασκούμενου δικηγόρου, από Επιτροπή στην οποία θα μετέχουν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, καθώς και ένας ακόμη πρόεδρος, οριζόμενος από την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, από κοινού με τον πρόεδρο του συλλόγου στον οποίο επιθυμεί να εγγραφεί ο υποψήφιος ασκούμενος δικηγόρος.

    [06] Εντοπίστηκε σε βάθος 50 μέτρων το πτώμα του αγνοούμενου μοναχού

    Νεκρός ανασύρθηκε τελικά, από τον βυθό ανοιχτά της ιεράς μονής Σίμωνος Πέτρας, ο 68χρονος μοναχός, ο οποίος αγνοείτο από την περασμένη Τρίτη, όταν ανετράπη η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους δύο μοναχούς.

    Άνδρες της μονάδας υποβρυχίων αποστολών του Λιμενικού εντόπισαν το πτώμα του μοναχού σε βάθος περίπου 50 μέτρων, στην περιοχή Αρσάνα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πνίγηκε όταν πιάστηκε το πόδι του στα σχοινιά της βάρκας.

    [07] Πλήρης ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ

    Δυνατότητα σε 65.835 οφειλέτες του ΟΑΕΕ να έχουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη την οποία μέχρι σήμερα στερούνταν, δίνει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Ειδικότερα, μετά από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η ΗΔΙΚΑ βρέθηκαν 65.835 ενεργοί ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που πληρούν τα κριτήρια του Ν.4254/2014 (μέσο εισόδημα στην τριετία 2011-2014 μέχρι 12.000 ευρώ, οφειλές μετά την 1-1-2011) και πλέον θα λαμβάνουν πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη. Τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν ήδη καταχωρηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης του ηλεκτρονικού συστήματος «ΑΤΛΑΣ» και έτσι- όπως όλοι οι ασφαλισμένοι της χώρας- δεν θα χρειαστεί να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ για θεώρηση των βιβλιαρίων τους, καθώς όλοι οι αρμόδιοι πάροχοι υπηρεσιών υγείας στους οποίους μπορούν να αποταθούν έχουν τη δυνατότητα ανάκτησης της ηλεκτρονικής θεώρησης.

    [08] Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ζητά ο Κ. Μίχαλος

    Την κατάργηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. και την κατάρτιση ενός νέου νόμου για τη φορολογία των ακινήτων, που θα βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και δε θα καταστρέφει την κτηματαγορά, τις επιχειρήσεις και γενικότερα την οικονομία, ζητά ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος. Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., ειδικά για τα βιομηχανικά και βιοτεχνικά ακίνητα, όπως αποδεικνύεται από τα εκκαθαριστικά που αποστάλθηκαν, είναι υπέρογκος και στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να ανταποκριθούν και σ' αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση.

    [09] ΤτΕ: Πλεόνασμα 1,784 δισ. ευρώ παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο

    Πλεόνασμα 1,784 δισ. ευρώ παρουσίασε το ταξιδιωτικό ισοζύγιο τον Ιούνιο του 2014, έναντι 1,528 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 16,7%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Ειδικότερα, αύξηση παρουσίασαν το μήνα Ιούνιο 2014 οι ταξιδιωτικές εισπράξεις (στις οποίες πλέον συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από κρουαζιέρες) κατά 278 εκατ. ευρώ ή 16,3%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 1,987 δισ. ευρώ έναντι 1,709 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013. Αύξηση παρουσίασαν και οι ταξιδιωτικές πληρωμές κατά 22 εκατ. ευρώ ή 12,1% (Ιούνιος 2014: 203 εκατ. ευρώ, Ιούνιος 2013: 181 εκατ. ευρώ). Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 13,7% και της μέσης κατά ταξίδι δαπάνης κατά 2,5%. Σημειώνεται ότι οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 71% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και υπερκάλυψαν το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου (138,6%). Την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουνίου 2014, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο παρουσίασε πλεόνασμα 2,917 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 2,589 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 12,6%.

    [10] Ν. Δένδιας: Tον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων

    Tον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Επενδυτικού Ταμείου, όπως σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ν. Δένδιας σε συνέντευξή του σε τηλεοπτική εκπομπή του ΜEGA και γνωστοποίησε ότι οι συμβάσεις με τις τράπεζες είναι σε τελικό στάδιο υπογραφής. Όπως είπε, «ήδη, για μία τράπεζα έχει ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευσή της και οι υπόλοιπες θα είναι περίπου αντιγραφή της μίας που έχει ολοκληρωθεί».

    Ο υπουργός ανέφερε ότι μέχρι τώρα δεν έχουν περάσει στην πραγματική οικονομία όσα χρήματα θα έπρεπε να έχουν κατευθυνθεί και οι επαφές που είχε στη Γερμανία τις προηγούμενες μέρες αφορούν ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο.

    Για τη φορολογία, ο κ. Δένδιας σχολίασε ότι «είναι κι ένα θέμα το οποίο, εν πάση περιπτώσει, πρέπει να ομολογήσουμε και εμείς και νομίζω και ο κ. Χαρδούβελης το έχει πει ξεκάθαρα, ότι δεν είναι όλα τέλεια όλο αυτό τον καιρό, ότι το μείγμα μεταξύ φορολογίας και διαρθρωτικών αλλαγών?»

    Τέλος, για τα «κόκκινα δάνεια» είπε: «Ενημέρωσα τον κ. Σόιμπλε για το τι έχω υποβάλλει στην τρόικα. Κατ' αρχήν, σε ποια φάση είμαστε. Πρώτον, έχουμε συζητήσει με τις τράπεζες. Συζητάμε με την Τράπεζα της Ελλάδος, περιμένουμε τις παρατηρήσεις της, έχουμε στείλει μια περιγραφή, όχι κείμενο, στην τρόικα και περιμένουμε παρατηρήσεις. Από κει και πέρα θα συζητήσω με τον υπουργό Οικονομικών, ο οποίος έχει κι αυτός βαρύνοντα λόγο, θα παρουσιάσω στον πρωθυπουργό και στην Κυβέρνηση τον σχεδιασμό αυτό και μετά θα πάμε στην ελληνική κοινωνία και θα πούμε "αυτό είναι". Το σχέδιο αυτό δεν είναι σχέδιο με το οποίο κανείς μπορεί να χαρίσει χρήματα σε κάποιον, από την άλλη όμως πρέπει να προστατεύσουμε τον ζωντανό ιστό της οικονομίας".

    Ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι έρχονται αλλαγές στο Πτωχευτικό Δίκαιο και στον Τειρεσία ενώ οι λύσεις που εξετάζονται είναι σε δύο πλαίσια, ένα για τα στεγαστικά δάνεια και ένα για τα επιχειρηματικά. Υπογράμμισε δε, σχετικά με τη διαγραφή των στοιχείων του Τειρεσία, ότι το τραπεζικό σύστημα πρέπει να έχει στοιχεία.

    [11] Ρωσικά φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια πέρασαν στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των ρωσοουκρανικών συνόρων

    Οι πρώτες νταλίκες της ρωσικής οχηματοπομπής που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της ανατολικής Ουκρανίας πέρασαν σήμερα το σταθμό ελέγχου εντός του ρωσικού εδάφους και κινούνται προς τα ουκρανικά σύνορα, ανέφερε ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς από την περιοχή. Τα φορτηγά έχουν μετακινηθεί στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ του ρωσικού και του ουκρανικού μεθοριακού σταθμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν πέρασαν σε ουκρανικό έδαφος ή αν έχουν σταματήσει στο ουκρανικό φυλάκιο ελέγχου. Η ανθρωπιστική βοήθεια παραμένει ακινητοποιημένη στα σύνορα εδώ και μία εβδομάδα καθώς το Κίεβο ανησυχεί ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως Δούρειος Ίππος για να περάσουν στρατιωτικά εφόδια στους φιλορώσους, αυτονομιστές αντάρτες. Η Μόσχα από την πλευρά της διαψεύδει αυτές τις κατηγορίες και τονίζει ότι στόχος της είναι να αποτρέψει μια ανθρωπιστική καταστροφή στην περιοχή.

    [12] Το πειραματικό φάρμακο ZMapp χορηγήθηκε στον Αμερικανό γιατρό που ανάρρωσε από τον ιό Έμπολα

    Ένας Αμερικανός γιατρός ο οποίος είχε μολυνθεί από τον ιό Έμπολα ενώ παρείχε φροντίδες σε ασθενείς στη Λιβερία έλαβε εξιτήριο από ένα νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου του χορηγήθηκε θεραπεία με ένα πειραματικό σκεύασμα, ανακοίνωσε η φιλανθρωπική οργάνωση της οποίας είναι μέλος. Στον γιατρό αυτό, τον Κεντ Μπράντλι, χορηγήθηκε ZMapp, ένα πειραματικό σκεύασμα το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μια φούχτα ασθενείς μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική.

    Ο γιατρός είχε μεταφερθεί αεροπορικώς στις ΗΠΑ από τη Λιβερία και σήμερα έλαβε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Έμορι, στην Ατλάντα της πολιτείας Τζόρτζια, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της οργάνωσης Samaritan's Purse.

    [13] Δύο μοναδικές συναυλίες με ανέκδοτα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

    Μια νέα προσέγγιση στα έργα του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, καθώς επίσης και μια σειρά από ανέκδοτα έργα του, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό σε δύο μοναδικές συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.

    Πρόκειται για την παρουσίαση μουσικών έργων του αξέχαστου συνθέτη με τίτλο «Τρόποι του φεγγαριού», την καλλιτεχνική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο γιός του Γιώργος Χατζιδάκις. Ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια επιμελείται το έργο του συνθέτη πραγματοποιώντας εκατοντάδες συναυλίες και επανεκδόσεις των έργων του καθώς και ανέκδοτο μουσικό υλικό, ενώ με τις δύο αυτές συναυλίες ξεκινά φέτος από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού η συστηματική παρουσίαση των μουσικών έργων του Μάνου Χατζιδάκι.

    Στο πρώτο μέρος της παράστασης θα παιχτεί για πρώτη φορά το ανέκδοτο sound track της ταινίας του G.Ferrara «Faccia di spia» από την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Χατζιδάκις με αρχιμουσικό τον Λουκά Καρυτινό.

    Το δεύτερο μέρος της συναυλίας περιλαμβάνει μια επιλογή από τα διασημότερα τραγούδια που ο συνθέτης χάρισε στον παγκόσμιο κινηματογράφο.

    Θα τραγουδήσουν η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 12:30:23 UTC