Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ
  • [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική περιοχή στο Δαμάσι Λάρισας
  • [03] Παραδόθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος 18χρονος για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη
  • [04] Ρωσικοί έλεγχοι σε εστιατόρια McDonald's και στην περιοχή των Ουραλίων
  • [05] Κ. Τασούλας: Βρέθηκαν τα φτερά, οι σφίγγες θα αποκατασταθούν

  • [01] Συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ

    Η παράνομη διακίνηση καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, κλοπή), η καθυστέρηση εγκατάστασης του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών - εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης και διάθεσης των καυσίμων και η ανάγκη μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης στα επίπεδα του 2011, ήταν τα θέματα που συζήτησε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Σε ανακοίνωση της ΠΟΠΕΚ αναφέρεται ότι «η συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες (20 Αυγούστου) με πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τη θέση της ΠΟΠΕΚ για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στη Βουλή και παράλληλα θα ενταθούν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, οι προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, της νοθείας και της κλοπής των καυσίμων που απασχολεί την κοινωνία τα τελευταία 20 χρόνια».

    [02] Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά σε δασική περιοχή στο Δαμάσι Λάρισας

    Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή, στο Δαμάσι, του δήμου Τυρνάβου Λάρισας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 30 στρέμματα δασικής έκτασης, ενώ στις προσπάθειες για την κατάσβεση συμμετέχουν 10 άντρες με τρία οχήματα.

    [03] Παραδόθηκε και συνελήφθη και ο δεύτερος 18χρονος για τη διπλή δολοφονία στη Μάνη

    Στη σύλληψη και του δεύτερου 18χρονου προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας που διεξάγει την προανάκριση, για τη διπλή δολοφονία των δύο φίλων στη Μεσσηνιακή Μάνη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο 18χρονος παρουσιάστηκε μόνος του στην Ασφάλεια, αργά τη νύχτα, δήλωσε την συμμετοχή του στο έγκλημα και συνελήφθη. Αυτή την ώρα ανακρίνεται από τους αστυνομικούς.

    [04] Ρωσικοί έλεγχοι σε εστιατόρια McDonald's και στην περιοχή των Ουραλίων

    Η ρωσική υπηρεσία ελέγχου της ασφάλειας των τροφίμων Rospotrebnadzor διεξάγει απρογραμμάτιστους ελέγχους σε εστιατόρια McDolnald's στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ επικαλούμενο την τοπική αξιωματούχο της υπηρεσίας Ναταλία Λουκιάντσεβα. «Οι έλεγχοι άρχισαν λόγω παραπόνων» από τους πελάτες, δήλωσε προς το Ρόιτερς η Λουκιάντσεβα. Η ίδια αρνήθηκε να αποκαλύψει τον αριθμό των εστιατορίων McDonald's που ελέγχονται στην περιφέρεια του Σβερντλόφσκ.

    Χθες, Τετάρτη, η Rospotrebnadzor διέταξε την αναστολή της λειτουργίας τεσσάρων εστιατορίων McDonald's στη Μόσχα κάνοντας λόγο για «πολυάριθμες» παραβιάσεις των υγειονομικών διατάξεων. Οι ενέργειες αυτές της ρωσικής υπηρεσίας λαμβάνουν χώρα αφού η Μόσχα και η Δύση επέβαλαν η μία στην άλλη κυρώσεις για τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η υπηρεσία αρνήθηκε πάντως ότι οι ενέργειές της έχουν πολιτικά κίνητρα.

    [05] Κ. Τασούλας: Βρέθηκαν τα φτερά, οι σφίγγες θα αποκατασταθούν

    Την ανάγκη να αξιοποιηθεί περισσότερο ο ελληνικός πολιτισμός ώστε η χώρα να κερδίσει ξανά και μέσω αυτού τη θέση που της αξίζει, τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αναφερόμενος στις εξελίξεις με την ανασκαφή στην Αρχαία Αμφίπολη.

    «Νομίζω ότι με αφορμή αυτή την εξέλιξη και την έκρηξη ενδιαφέροντος -και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό- για το μνημείο αυτό το μοναδικό, αξίζει να σκεφτούμε πάλι το θέμα της ανάδειξης του πολιτισμού μας, το θέμα της περηφάνειας που μας προκαλεί ο πολιτισμός μας και το θέμα της προστασίας του σε συνδυασμό με την αξιοποίησή του, περισσότερο από ο,τι μέχρι σήμερα, ώστε η Ελλάδα να ξανακερδίσει μέσω και του πολιτισμού της τη θέση που της αξίζει» σημείωσε ο υπουργός.

    Ο κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι βρέθηκαν τμήματα των κομματιών των φτερών που λείπουν από το σώμα των σφιγγών και προκύπτει, όπως σημείωσε, ότι επιτρέπεται η πλήρης αποκατάστασή τους. Είπε, επίσης, ότι οι ανασκαφικές εργασίες προχωρούν κανονικά και ενδεχομένως χρειαστούν δύο ή και περισσότερες εβδομάδες πριν από την εξαγωγή οριστικών συμπερασμάτων, καθώς, όπως επισήμανε, στην αρχαιολογία μετρούν μόνο τα γεγονότα και όχι οι εικασίες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 August 2014 - 8:30:21 UTC