Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή χάρη στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, ανέφεραν Αντ. Σαμαράς και Ζ.Κλ. Γιούνκερ
  • [02] Στο φως σύνθετο έργο αμυντικής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων, στην Κύπρο
  • [03] Αναθεωρεί η Ρωσία τις σκέψεις για απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών φρούτων

  • [01] Η Ελλάδα δεν έγινε Αργεντινή χάρη στην ευρωπαϊκή ομπρέλα, ανέφεραν Αντ. Σαμαράς και Ζ.Κλ. Γιούνκερ

    Για τη νέα εποχή στην οποία μπαίνει η Ελλάδα και ολοκληρη η Ευρώπη, συζήτησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζάν Κλοντ Γιούνκερ που συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    «Η Ελλάδα μετά από μία επώδυνη κρίση με σκληρή προσπάθεια και με την ωριμότητα των πολιτών της και την χωρίς προηγούμενο ευρωπαϊκή αλληλεγγύη βγαίνει από την κρίση» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Ο κ. Γιούνκερ σε μία κίνηση με ιδιαίτερη σημειολογική σημασία ξεκίνησε την περιοδεία του στις πρωτεύουσες της Ευρώπης από την Ελλάδα, κάτι που επισήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του όπου, μεταξύ άλλων, έπλεξε το εγκώμιο του κ. Γιούνκερ.Το πρόγραμμα του νέου προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εκφράζει και τις δικές μας αγωνίες και του όλου του ευρωπαϊκού Νότου, για την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα, τη μετανάστευση και την απασχόληση των νέων τόνισε ο κ. Σαμαράς στην κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε σύγκριση με την Αργεντινή που ακόμη δεν μπορεί να βγει στις αγορές. «Στην Ελλάδα αποφύγαμε αυτά που δεν μπόρεσε να αποφύγει η Αργεντινή. Και αυτό την ώρα που κάποιοι μας εισηγούνταν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της άτακτης χρεοκοπίας. Αυτό έγινε γιατί η Ελλάδα έμεινε μέσα στην ευρωπαϊκή ομπρέλα και το πέτυχε με τη βοήθεια του κ. Γιούνκερ ως προέδρου του Eurogroup. Έγιναν λάθη στην πορεία, αλλά μάθαμε από τα λάθη και τα ξεπερνάμε. Ήταν πολλοί αυτοί που προέβλεπαν τα χειρότερα για την Ελλάδα και την Ευρώπη και διαψεύστηκαν. Η παραμονή μας στην ομπρέλα της ευρωζώνης ήταν αυτό που αποδείχθηκε σωτήριο για την Ελλάδα» επισήμανε.

    «Όσον αφορά την Ελλάδα και την Αργεντινή δεν μπορεί να γίνει παραλληλισμός, αλλά αν η Ελλάδα δεν ήταν στην ΕΕ θα είχαμε δραματικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών και η Ελλάδα θα είχε γίνει Αργεντινή», επεσήμανε, από την πλευρά του ο κ. Γιούνκερ.

    Εξάλλου, ονέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςεπανέλαβε την αγάπη του για την Ελλάδα και ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη στήριξή του στη διεκδίκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας. Ο κ. Γιούνκεραναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Ήταν πολύ μεγάλη η μάχη που έδωσα για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είμαι υπερήφανος που έκανα ότι μπορούσα για την Ελλάδα και δικαιώθηκα».

    [02] Στο φως σύνθετο έργο αμυντικής αρχιτεκτονικής των κλασικών χρόνων, στην Κύπρο

    Μεγάλο τείχος των κλασικών χρόνων, το οποίο ορίζει και προστατεύει τη βόρεια όψη μνημειακού οικοδομήματος, που ερμηνεύεται ως το ανάκτορο της τελευταίας βασιλικής δυναστείας της Αρχαίας Πάφου, έφεραν στο φως οι ανασκαφές του Πανεπιστημίου Κύπρου στην Παλαίπαφο, σε μικρή απόσταση ανατολικά του ιερού της Παφίας Αφροδίτης.

    Το τείχος, η τοιχοδομία του οποίου είναι εξαιρετικής ποιότητας και σώζεται σε ύψος πέραν του ενάμισι μέτρου, αναπτύσσεται σε όλο το μήκος της βόρειας πλαγιάς του οροπεδίου του Χατζηαπτουλλά και ξεπερνά τα 80 μέτρα.

    Πρόκειται για ένα σύνθετο έργο αμυντικής αρχιτεκτονικής, το οποίο αποτελείται από ένα βασικό τείχος πλάτους τριών μέτρων, στο οποίο εδράζονται στενές και μακριές αντηρίδες που φτάνουν στην άκρια της πλαγιάς. Εκεί συναντούν το πρώτο οριζόντιο άνδηρο (ανάχωμα, ύψωμα). Τα άνδηρα αποτελούν το πλέον εντυπωσιακό στοιχείο του μνημείου: είναι κτισμένα με προσεγμένη λιθοδομή, το ένα πιο χαμηλά από το άλλο, στην απότομη κατωφέρεια της πλαγιάς και δημιουργούν ανάμεσά τους διαζώματα. Έως στιγμής έχουν εντοπισθεί δυο άνδηρα, αλλά φαίνεται να υπάρχει και τρίτο πιο χαμηλά, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι όλη η φυσική κλιτής είχε ενσωματωθεί σε αυτό το μεγαλόπνοο έργο.

    [03] Αναθεωρεί η Ρωσία τις σκέψεις για απαγόρευση εισαγωγής ελληνικών φρούτων

    Η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται πως αναθεωρεί τις σκέψεις απαγόρευσης εισαγωγής ελληνικών φρούτων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ρωσίας (Rosselkhoznadzor) Σεργκέι Ντάνκβερτ. «Με την Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Ελλάδας έχουμε εποικοδομητικές σχέσεις» δήλωσε χθες, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ ο κ. Ντάνκβερτ, συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν φόβοι σχετικά με τις ενέργειές μας». Σύμφωνα με τον κ. Ντάνκβερτ αυτήν την εβδομάδα πρέπει να προσδιοριστεί η ημερομηνία των συνομιλιών μεταξύ της ρωσικής και της ελληνικής πλευράς με σκοπό να συζητηθεί ο πιο λεπτομερής έλεγχος της παραγωγής, που εξάγεται στη Ρωσία. «Εάν προκύψει ανάγκη, τότε μπορούν να ταξιδεύσουν στην Ελλάδα οι ειδικοί εμπειρογνώμονές μας για έλεγχο των προϊόντων πριν τη φόρτωσή τους» είπε ο κ. Ντάνκβερτ.

    Στο ενδεχόμενο πιθανής απαγόρευσης της εισαγωγής ελληνικών φρούτων, αλλά και όλης της φυτικής παραγωγής από την ΕΕ, είχε αναφερθεί ο κ. Ντάνκβερτ και άλλα στελέχη της υπηρεσίας του την περασμένη Πέμπτη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι σε παρτίδες με ροδάκινα και νεκταρίνια από την Ελλάδα εντοπίστηκε παράσιτο καραντίνας grapholita molesta.

    Εξάλλου, οι επιπτώσεις στις ελληνικές εξαγωγές από τα εμπορικά μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Ρωσία, καθώς και η πορεία των ελληνικών εξαγωγών θα εξετασθούν, μεταξύ άλλων, στην αυριανή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής Εξωστρέφειας, υπό την προεδρία του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότη Μηταράκη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 August 2014 - 12:30:22 UTC