Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων
  • [02] Επιστολή Ευ. Βενιζέλου προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές
  • [03] Συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη με εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο
  • [04] Ηλεκτρονική συσκευή για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα ταξί
  • [05] Αναστολή χρεών έως 3000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ
  • [06] Αγώνας δρόμου για 22.500 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών
  • [07] Επιστροφή φόρου εισοδήματος σε επιχειρήσεις σε 90 μέρες

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Συνεχίζεται η αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων

    «Είναι προφανές ότι στην κυβέρνηση δεν βγαίνει το μέτρημα με τους βουλευτές για την προεδρική εκλογή για αυτό και φτιάχνουν ένα νέο επικοινωνιακό παιχνίδι με την τρόικα αλλάζοντας απλά σκηνικό και μεταφέροντάς το εκτός Ελλάδος» αναφερει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις Όπως σημειωνει ο ΣΥΡΙΖΑ «τι και αν τους διαψεύδει η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει η κοινωνία και αποτυπώνεται σε πολλά σημεία στην έκθεση του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που μιλάει για νέα δάνεια και νέα μνημόνια! «Ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του συνεχίζουν ακάθεκτοι μαζί με την τρόικα την αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων. Μόνο που τώρα αυτά, θα "συμβαίνουν και εις Παρισίους". Όχι για πολύ ακόμα».

    [02] Επιστολή Ευ. Βενιζέλου προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές

    Επιστολή προς τους Έλληνες ευρωβουλευτές (πλην Χρυσής Αυγής), απέστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την οποία αφού τους συνεχάρη για την εκλογή τους, τους ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες του υπουργείου Εξωτερικών, εκ του θεσμικού του ρόλου, να υποστηρίζει το έργο τους, μέσω συνεχούς ενημέρωσης, γραπτής ή προφορικής, για εθνικά θέματα ή θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, τα οποία συζητούνται στις επιτροπές και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    [03] Συνάντηση Γκ. Χαρδούβελη με εισηγητές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το πολυνομοσχέδιο

    «Υπάρχουν πιθανότητες να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο», ανέφεραν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με αντικείμενο το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου. Πάντως, σύμφωνα με τους ίδιους, ακόμη και με σημερινή ημερομηνία κατάθεσης, θα απαιτηθεί «απλή σύντμηση», προκειμένου να έχει ψηφιστεί έως τις 8 Αυγούστου.

    Στο νομοσχέδιο, το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 διατάξεις, εκτός από τα δύο θέματα του υπουργείου Οικονομικών (κατάργηση ΑΦΜ και εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ), θα υπάρχει η διάταξη του υπουργείου Εργασίας για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπεται και η δυνατότητα δημιουργίας «επαγγελματικών ταμείων» για όσους επιθυμούν να μην ενταχθούν στην ενιαία κοινωνική ασφάλιση. Προς το παρόν, δεν έχουν ενταχθεί στο πολυνομοσχέδιο οι διατάξεις για κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων. Επίσης, υπάρχουν διατάξεις των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης, κλπ.

    [04] Ηλεκτρονική συσκευή για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα ταξί

    Στην τοποθέτηση ηλεκτρονικής συσκευής για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στα ταξί μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους, με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλου. Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου, αυτές οι διαφημίσεις θα πρέπει να προωθούν μόνο εμπορικούς και επαγγελματικούς σκοπούς, το δε περιεχόμενό τους να είναι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις λοιπές περί διαφημίσεων γενικά διατάξεων και οπωσδήποτε να μην είναι πολιτικού ή μη καλαίσθητου περιεχομένου και να μην αντιβαίνει στα χρηστά ήθη. Με αυτήν τη ρύθμιση επεκτείνεται ο τομέας των διαφημίσεων και γενικά επιτυγχάνεται η καλύτερη εκμετάλλευση των ΕΔΧ αυτοκινήτων, αφού γι' αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιούνται ψηφιακές οθόνες τελευταίας τεχνολογίας.

    [05] Αναστολή χρεών έως 3000 ευρώ προς την ΕΥΔΑΠ

    Σταματάει η αναγκαστική είσπραξη των χρεών προς την ΕΥΔΑΠ μέχρι ύψους 3.000 ευρώ έως τον Ιούνιο του 2015. Σχετική απόφαση έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας». Σύμφωνα με την εταιρεία, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των οφειλετών στη ρύθμιση, αποτελεί η έγκαιρη προσέλευσή τους για τον διακανονισμό της αποπληρωμής των χρεών τους σε δόσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις εφαρμογής του, οι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΕΥΔΑΠ.

    [06] Αγώνας δρόμου για 22.500 προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών

    «Αγώνα δρόμου» κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ώστε μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, που θα ανοίξουν τα σχολεία, να έχουν καλυφθεί τα κενά και να λειτουργήσουν με τα λιγότερα δυνατά εκπαιδευτικά προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόσληψη 22.500 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση για να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί, σε ό,τι αφορά το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, από τις συνταξιοδοτήσεις. Τόσο ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, όσο και ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, ενημερώνοντας την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις προτεραιότητες του υπουργείου, επισήμαναν ότι μόνο το 2013 είχαν συνταξιοδοτηθεί 6.200 άτομα από το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ το 2014 υπήρξαν άλλες 11.200 συνταξιοδοτήσεις χωρίς να γίνει καμία πρόσληψη ή διορισμός.

    [07] Επιστροφή φόρου εισοδήματος σε επιχειρήσεις σε 90 μέρες

    Μέσα σε 90 ημέρες από τη υποβολή αίτησης των επιχειρήσεων οι προϊστάμενοι των ΔΟΥ θα πρέπει να καταβάλουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος όταν πρόκειται για δηλώσεις που έχουν υποβληθεί από την αρχή του έτους.

    Αυτό προβλέπεται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαβαΐδου με την οποία επιχειρείται να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις επιστροφές φόρων στις επιχειρήσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2014 - 16:30:20 UTC