Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση, το μεσημέρι, του Αντ. Σαμαρά, με το προεδρείο του ΣΕΒ
  • [02] Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη INF
  • [03] Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα
  • [04] Ο Πίτερ Τζάκσον ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας της τριλογίας, Hobbit
  • [05] Πλήθος κόσμου στη συναυλία αλληλεγγύης της Χαρούλας Αλεξίου, για τις καθαρίστριες

  • [01] Συνάντηση, το μεσημέρι, του Αντ. Σαμαρά, με το προεδρείο του ΣΕΒ

    Συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), θα έχει στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    Παρούσες στη συνάντηση θα είναι οι πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής και Επικρατείας.

    Στην ατζέντα της συνάντησης αναμένεται να είναι, μεταξύ άλλων, το ενεργειακό κόστος, η διευκόλυνση της ίδρυσης και λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η διαχείριση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων.

    [02] Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη INF

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τη Ρωσία ότι παραβίασε τη συνθήκη για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς (Intermediate Range Nuclear Forces Treaty, INF, 1987) προχωρώντας σε δοκιμή χερσαίου πυραύλου κρουζ, ανακοίνωσε μη κατονομαζόμενος Αμερικανός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο των ΗΠΑ, η Ουάσινγκτον έχει θέσει επανειλημμένως το σοβαρό αυτό ζήτημα στη Μόσχα και ζητεί επείγουσες συνομιλίες για το θέμα.

    Η συνθήκη INF, η οποία υπεγράφη το 1987 από τους τότε προέδρους των ΗΠΑ και της Σοβιετικής Ενωσης Ρόναλντ Ρέιγκαν και Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, είχε ως στόχο την εξάλειξη των χερσαίων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ με βεληνεκές από 500 έως 5.000 χιλιόμετρα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν διαβουλεύσεις με τους συμμάχους τους για το ζήτημα, ενώ έχει ενημερωθεί σχετικά και το αμερικανικό Κονγκρέσο, σύμφωνα με τον αξιωματούχο.

    Παράλληλα, σε ένδειξη της σημασίας που η Ουάσινγκτον αποδίδει στο ζήτημα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε επιστολή προς τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

    [03] Το Ισραήλ εντείνει τις επιδρομές στη Γάζα

    Ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσανσήμερα πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο της Χαμάς, al-Aqsa.

    Αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 Παλαιστίνιοι και να τραυματιστούν ακόμα 50 άνθρωποι, δήλωσαν γιατροί και αυτόπτες μάρτυρες. Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε ένα σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας, Ασράφ αλ-Κέντρα.

    Ακόμα 7 Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στην πόλη της Γάζας.

    Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

    Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα.

    [04] Ο Πίτερ Τζάκσον ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook το τρέιλερ της τελευταίας ταινίας της τριλογίας, Hobbit

    Ο σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον κυκλοφόρησε ένα διαφημιστικό σποτ της τελευταίας ταινίας της τριλογίας, Hobbit, με τίτλο «The Battle of The Five Armies». Εκατομμύρια ήταν οι θαυμαστές που ζητούσαν επίμονα την προβολή του διαφημιστικού της ταινίας. Ο Τζάκσον ανάρτησε το διαφημιστικό βίντεο στη σελίδα του στο Facebook με το σχόλιο: «Έχω την εντύπωση πως ένας ή δύο από εσάς μου το ζητήσατε;». Λίγες ημέρες νωρίτερα είχε προειδοποιήσει τους θαυμαστές των ταινιών της τριλογίας ότι θα πρέπει να περιμένουν έως τον Οκτώβριο προκειμένου να δουν το κανονικού μήκους διαφημιστικό σποτ. Το βίντεο αποκαλύπτει τον δράκο Σμάουγκ να πυρπολεί τη Λιμνούπολη και λεγεώνες ξωτικών και Ορκ να σπεύδουν στη μάχη. Η τελευταία ταινία της τριλογίας αναμένεται να προβληθεί στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο.

    [05] Πλήθος κόσμου στη συναυλία αλληλεγγύης της Χαρούλας Αλεξίου, για τις καθαρίστριες

    Πλήθος κόσμου βρέθηκε χθες βράδυ στο Σύνταγμα, στη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών με την Χάρις Αλεξίου, που διοργάνωσαν ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» και η «Αλληλεγγύη για όλους». Η συναυλία ξεκίνησε με την Χάρις Αλεξίου να δηλώνει από το μικρόφωνο ότι «απόψε είμαστε όλοι καθαρίστριες». Στη συναυλία έδωσαν το «παρών» και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων οι: Κατερίνα Ιγγλέζη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Μαρία Μπόλαρη, Γιώργος Σταθάκης, Αφροδίτη Σταμπουλή, Δημήτρης Τσουκαλάς και Θεανώ Φωτίου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 29 July 2014 - 6:30:22 UTC