Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεβίωσε ο Δημήτρης Στεφάνου

  • [01] Απεβίωσε ο Δημήτρης Στεφάνου

    Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 46 ετών, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Στεφάνου.

    «Ένας νέος άνθρωπος και εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη, ο Δημήτρης Στεφάνου, έχασε δυστυχώς σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε. Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

    «Εκφράζω τη βαθειά μου λύπη για τον θάνατο του Δημήτρη Στεφάνου ενός νέου ανθρώπου, άξιου δημόσιου λειτουργού, λαμπρού επιστήμονα, μαθητή και στενού συνεργάτη του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου. Γνώριζα τον Δημήτρη από φοιτητή, από τα πρώτα βήματά του και μου φαίνεται απόλυτα παράλογο και άδικο να φεύγει τόσο άδικα και πρόωρα. Δυστυχώς αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Σήμερα έφυγε πολύ νέος από τη ζωή ένας σπουδαίος δημόσιος λειτουργός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Δικηγόρος, εργάστηκε ως επικεφαλής επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν στη Γερμανία. Διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο γραφείο του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπουργείου Εξωτερικών επί υπουργίας Γιώργου Παπανδρέου. Μετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού και για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έχει διατελέσει γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών (2009 - 2011), Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης (2011-2012) και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (2012-2014).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 28 July 2014 - 22:30:19 UTC