Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον Δ. Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για επίτροπο στην ΕΕ
  • [02] Μισέλ Σαπέν: Το Φθινόπωρο θα εξετάσουμε το χρέος
  • [03] Ολοκληρώνει το τελευταίο του ταξίδι το Costa Concordia

  • [01] Τον Δ. Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για επίτροπο στην ΕΕ

    Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο, "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".

    [02] Μισέλ Σαπέν: Το Φθινόπωρο θα εξετάσουμε το χρέος

    Το φθινόπωρο θα εξεταστεί η κατάσταση του ελληνικού χρέους δηλώνει με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος τονίζει ότι η χώρα του βοηθά και θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα.

    "Είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τις ανάγκες της Ελλάδας, θα εξετάσουμε από κοινού τη συνολική κατάστασή του χρέους αυτό το Φθινόπωρο. Με βάση τις πληροφορίες που θα έχουμε, θα λάβουμε αποφάσεις σε θέματα χρηματοδότησης".

    Τονίζει ότι η Ελλάδα "βρίσκεται σε πολύ καλύτερη οικονομική, χρηματοπιστωτική και δημοσιονομική κατάσταση, και αυτό της επιτρέπει να απομακρύνεται περισσότερο από τη ζώνη της καταιγίδας. Τα πιο σκληρά μέτρα ανήκουν στο παρελθόν, αν και συμφωνώ ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες για την Ελλάδα και τους Έλληνες".

    [03] Ολοκληρώνει το τελευταίο του ταξίδι το Costa Concordia

    Το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia βρίσκεται, εδώ και λίγα λεπτά, εντός του λιμανιού της Γένοβας. Ο ισχυρός άνεμος επιβραδύνει τις διαδικασίες, αλλά, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, το πλοίο θα πρέπει να προσεγγίσει την ειδικό βραχίονα του λιμένα που έχει επιλεγεί ( και όπου θα παραμείνει επί δυο χρόνια, έως την ολική του διάλυση) μέχρι τις πέντε ώρα Ελλάδος.

    Πηγές του διεύθυνσης του λιμανιού της Γένοβας αναφέρουν ότι θα χρειασθεί, τώρα, μια περίπου ώρα για να «δεθεί» το Concordia με τα οκτώ ρυμουλκά που θα συμβάλλουν, καθοριστικά, στην ασφαλή ολοκλήρωση του τελευταίου του αυτού ταξιδιού.

    Το πλοίο πρόκειται να οδηγηθεί σε προβλήτα του λιμανιού από οκτώ συνολικά ρυμουλκά, ενώ οι επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης που το επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν την όλη διαδικασία από τον ιστορικό φάρο του λιμανιού, ο οποίος ονομάζεται «Λαντέρνα», καταβάλλοντας το ποσό των πέντε ευρώ.

    Στην Γένοβα βρίσκεται και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος αναμένεται να παρακολουθήσει τις τελευταίες φάσεις της εισόδου του Concordia στο λιμάνι. Τις επιχειρήσεις, παράλληλα, παρακολουθεί και ο υπεύθυνος της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

    Υπενθυμίζεται ότι η διάλυση του κρουαζιερόπλοιου, στην πόλη αυτή της βορειοδυτικής Ιταλίας, πρόκειται να διαρκέσει τουλάχιστον δυο χρόνια και να προσφέρει δυνατότητα απασχόλησης σε χιλιάδες εργάτες, οι οποίοι έχουν σπεύσει από όλη την Ιταλία στα γραφεία των δυο μεγαλύτερων εταιρειών που κέρδισαν την σχετική εργολαβία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2014 - 10:30:21 UTC