Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα
  • [02] Σε συνεγερμό η δυτική Αφρική για τον ιό Έμπολα

  • [01] Κατέρρευσε η εκεχειρία στη Γάζα

    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει εκ νέου τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, καταγγέλλοντας ότι οι μαχητές της Χαμάς αγνόησαν το αίτημα του ΟΗΕ να τηρηθεί ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών.

    «Μετά τα αδιάλειπτα πυρά των ρουκετών από τη Χαμάς σε όλη τη διάρκεια της ανθρωπιστικής εκεχειρίας, που συμφωνήθηκε για το καλό του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, ο στρατός θα επαναλάβει άμεσα τις αεροπορικές, θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

    Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση αυτή, κάτοικοι της Γάζας δήλωσαν ότι άκουσαν σφοδρούς βομβαρδισμούς στο ανατολικό τμήμα της πόλης.

    Νωρίτερα και παρά την παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρία μονομερώς από το Ισραήλ ως τα μεσάνυχτα σήμερα (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέες ρουκέτες ερίφθησαν από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον του ισραηλινού εδάφους, όπως ανακοίνωσε ο στρατός.

    Πέντε ρουκέτες έπληξαν το Ισραήλ στις περιοχές του Αστνόν και του Ασκελόν, στον νότο, ενώ δύο ακόμη αναχαιτίστηκαν από το αντιπυραυλικό σύστημα Σιδηρούς Θόλος, σημείωσε η ίδια πηγή.

    Επιπλέον περίπου είκοσι ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί στη διάρκεια της νύχτας από τη Γάζα εναντίον του Ισραήλ, στις οποίες ο στρατός απάντησε «με στοχευμένα πυρά του πυροβολικού».

    [02] Σε συνεγερμό η δυτική Αφρική για τον ιό Έμπολα

    Ο ιός Έμπολα έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 660 ανθρώπους από το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική πριν από αρκετούς μήνες, κατά κύριο λόγο σε τρεις χώρες: στη Γουινέα (314 νεκροί), στη Σιέρα Λεόνε (219 νεκροί) και στη Λιβερία (127 νεκροί), σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Παρασκευή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) του ΟΗΕ.

    Ένας Λιβεριανός εξάλλου απεβίωσε εξαιτίας του Έμπολα στο Λάγκος της Νιγηρίας, τη μεγαλύτερη πόλη στην Αφρική, όπως ανακοίνωσαν οι νιγηριανές αρχές χθες. Πρόκειται για το πρώτο κρούσμα της ασθένειας στη χώρα αυτή.

    Οι αρχές στο Λάγκος κήρυξαν όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Νιγηρίας σε κατάσταση συναγερμού σήμερα σε μια προσπάθεια να προληφθεί η εξάπλωση του θανατηφόρου ιού.

    Ο κίνδυνος να υπάρξει ένα ξέσπασμα της ασθένειας στην οικονομική πρωτεύουσα της Νιγηρίας, μια μεγαλούπολη 20 εκατ. κατοίκων, στην οποία οι υγειονομικές υποδομές και το σύστημα υγείας είναι σε κακή κατάσταση και έχουν ανεπαρκή χρηματοδότηση αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, προειδοποιούν ειδικοί.

    Στη Σιέρα Λεόνε στο μεταξύ, χιλιάδες άνθρωποι έκαναν πορεία σε ένα κέντρο νοσηλείας για ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον Έμπολα αφού μια πρώην νοσοκόμα υποστήριξε πως ο ιός αυτός είναι ένα «εφεύρημα» με στόχο να αποκρυφτεί η ύπαρξη «πρακτικών κανιβαλισμού» σε μια πτέρυγα του νοσοκομείου, όπως δήλωσε ένας αξιωματικός της αστυνομίας.

    Στη Σιέρα Λεόνε καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων του ιού Έμπολα: 454. Ο αριθμός των μολυσμένων στη χώρα ξεπέρασε αυτόν στη Γουινέα, όπου ξέσπασε η επιδημία τον Φεβρουάριο.

    Εξοργισμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο που χειρίζεται τα περισσότερα κρούσματα του Έμπολα, όπου νοσηλεύονται δεκάδες άνθρωποι, και απείλησαν να το κάψουν και να απομακρύνουν τους ασθενείς.

    Κάτοικοι είπαν ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να απωθήσει το πλήθος και ότι ένα αγόρι εννιά ετών τραυματίστηκε στο πόδι από μια σφαίρα που έρριξαν αστυνομικοί.

    Ο Έμπολα σκοτώνει έως και το 90% όσων προσβάλει, αν και το ποσοστό αυτό στην επιδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη ανέρχεται στο 60%.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 27 July 2014 - 8:30:21 UTC