Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε εξέλιξη φωτιά στο Μαίναλο
  • [02] Στις 23 Ιουλίου εγκαινιάζεται η Θερινή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά
  • [03] Aποχώρησε από την εθνική ομάδα της Αγγλίας o Στ.Τζέραρντ

  • [01] Σε εξέλιξη φωτιά στο Μαίναλο

    Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο όρος Μαίναλο, που εκδηλώθηκε ένα τέταρτο μετά τις 3.00 σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στη θέση Ραπούνι, στο Χρυσοβίτσι. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Η φωτιά αν και καίει ελατοδάσος, δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, δεδομένου ότι βρίσκεται σε ήδη καμένες εκτάσεις από τη μεγάλη φωτιά του 2000.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται και πυρκαγιά στο Μαλανδρένι του δήμου Άργους. Εκδηλώθηκε στις 16:30, σε έκταση περίπου δέκα στρεμμάτων με πορτοκαλιές και εξαπλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια, σε δύο παρακείμενα ρέματα. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

    [02] Στις 23 Ιουλίου εγκαινιάζεται η Θερινή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά

    Με το έργο του Χαθίντο Μπεναβέντε (1866-1954), «Fantastico- Τα δημιουργημένα συμφέροντα» εγκαινιάζεται η Θερινή Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, στο «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά (Πειραιώς 52, Μοσχάτο). Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά την πρώτη παρουσίασή του στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη και μετάφραση Παντελή Πρεβελάκη, το έργο του Ισπανού νομπελίστα συγγραφέα επιστρέφει στην πρώτη κρατική σκηνή της χώρας. Αυτήν τη φορά τη σκηνοθεσία υπογράφει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σωτήρης Χατζάκης, ο οποίος μίλησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου για την παράσταση που αποτελεί την «αρχή ενός στρατηγικού σχεδιασμού για την πολιτισμική και τουριστική ανάπτυξη του χώρου που περιήλθε στο Εθνικό Θέατρο μέχρι το 2027».

    «Σε μία εποχή που πληθαίνουν οι εκποιήσεις ακινήτων του υπουργείου Πολιτισμού, εμείς παραδίδουμε έναν χώρο στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος», είπε ο Σ. Χατζάκης για το «Σχολείον» της Ειρήνης Παππά, το οποίο, μέσω της τριμερούς συμφωνίας μεταξύ της ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου), του ΚΕΤΘΑ (Κέντρο Εφαρμοσμένων Τεχνών Θεάματος Ακροάματος- Ειρήνη Παππά) και του Εθνικού Θεάτρου, θα φιλοξενεί παραστάσεις και δράσεις της πρώτης κρατικής σκηνής για τα επόμενα 13 χρόνια.

    Πέρα από τη Θερινή Σκηνή που θεσμοθετείται εκεί, φιλοδοξία του Σωτήρη Χατζάκη είναι το «Σχολείον» να γίνει κέντρο διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών και μετακλήσεων, τουριστικός προορισμός μέσω του καλοκαιρινού φεστιβάλ που πρόκειται να φιλοξενήσει την επόμενη χρονιά, αλλά και ν' αποτελέσει θεατρική στέγη για νέες ομάδες, καθώς θα τους παραχωρείται δωρεάν ο χώρος για πρόβες. Επιπλέον, στην Πειραιώς 52 θα μεταστεγαστεί ένα κομμάτι της Δραματικής Σχολής της πρώτης κρατικής σκηνής, ενώ θα εγκατασταθούν και τα νέα τμήματα Αρχαίου Δράματος και Σκηνοθεσίας, που επίσης έχει αναγγείλει η διοίκηση του Εθνικού.

    Τα εγκαίνια του χώρου θα γίνουν στις 23 Ιουλίου, με την πρεμιέρα της παράστασης «Fantastico- Τα δημιουργημένα συμφέροντα», που θα παίζεται έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

    [03] Aποχώρησε από την εθνική ομάδα της Αγγλίας o Στ.Τζέραρντ

    Την αποχώρηση του Στίβεν Τζέραρντ από την εθνική Αγγλίας ανακοίνωσε σήμερα η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας (FA). Ο 34χρονος μέσος έκανε το ντεμπούτο του στα «τρία λιοντάρια» το 2000, σε μια νικηφόρα (2-0) αναμέτρηση με την Ουκρανία στο Γουέμπλεϊ και φόρεσε συνολικά 114 φορές τη φανέλα με το εθνόσημο, σημειώνοντας 21 τέρματα, ενώ αγωνίστηκε σε έξι τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων. Η πρώτη από αυτές ήταν υπό τον Κέβιν Κίγκαν, όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή για την τελική φάση του EURO 2000, ενώ αγωνίστηκε ακόμη σε αυτές του 2004 στην Πορτογαλία και του 2012 σε Ουκρανία και Πολωνία. Μολονότι έχασε το Μουντιάλ του 2002 λόγω τραυματισμού, αγωνίστηκε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα, με το πρώτο να είναι στη Γερμανία το 2006 και τα επόμενα δύο, ως αρχηγός, στη Νότια Αφρική το 2010 και στη Βραζιλία το 2014. Συνολικά αγωνίστηκε σε 12 αναμετρήσεις τελικής φάσης Μουντιάλ, σημειώνοντας τρία τέρματα. Ο Τζέραρντ ήταν αρχηγός της εθνικής Αγγλίας 38 φορές, ενώ είναι ο τρίτος όλων των εποχών σε συμμετοχές πίσω από τους Πίτερ Σίλτον (125) και Ντέιβιντ Μπέκαμ (115). Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «κλαμπ» των παικτών που έχουν σπάσει το φράγμα των 100 συμμετοχών στην εθνική Αγγλίας βρίσκονται ακόμη οι Μπόμπι Μουρ (108), Άσλεϊ Κόουλ (107), Μπόμπι Τσάρλτον (106), Φρανκ Λάμπαρντ (106) και Μπίλι Ράιτ (105). Η FA ανακοίνωσε ότι ο Τζέραρντ θα συνεχίσει ως πρεσβευτής «τη δυνατή σχέση που ανέπτυξε με την FA στη διάρκεια της καριέρας του στην εθνική Αγγλίας».
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 21 July 2014 - 16:30:20 UTC