Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κινητικότητα, αξιολόγηση και ενιαίο μισθολόγιο, στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη - τρόικας
  • [02] Ε.Βενιζέλος: «Βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο»
  • [03] Φεστιβάλ παράδοσης και γεύσεων στον Πλατανιά Χανίων
  • [04] Το ΔΝΤ «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επιμένει η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»
  • [05] Συνεδριάζει εκτάκτως την Δευτέρα Αραβικός σύνδεσμος για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας
  • [06] Με «Προμηθέα Δεσμώτη» το βάπτισμα του πυρός στα Επιδαύρια για τον Έκτορα Λυγίζο

  • [01] Κινητικότητα, αξιολόγηση και ενιαίο μισθολόγιο, στο επίκεντρο της συνάντησης Κ. Μητσοτάκη - τρόικας

    Σύμφωνα με κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε έναντι των εκπροσώπων των δανειστών ότι θα υλοποιηθεί ο στόχος για τις απολύσεις το 2014 (με βάση το Μνημόνιο, απομένουν ακόμη 6.500- 7.000 υπαλλήλων έως το τέλος του έτους). Σε «αντιστάθμισμα», η τρόικα δεν επιμένει στη θέσπιση νέου ποσοτικού στόχου για απολύσεις, από το 2015.Στο θέμα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, δεν υπάρχει πρόοδος, λόγω της «λευκής απεργίας» στη διαδικασία από την ΑΔΕΔΥ. Σε ό,τι αφορά τη διαδημοτική κινητικότητα, τα στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης παρέπεμψαν στις συζητήσεις μεταξύ υπουργείου Εσωτερικών και τρόικας.

    Για το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, το υπουργείο αναμένει σχετική μελέτη, η οποία, σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου, καταδεικνύει μεγάλες μισθολογικές αποκλίσεις μεταξύ υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα και στις ίδιες θέσεις, αλλά και παθογένειες.

    'Αξιο επισήμανσης, είναι, ακόμη το γεγονός, ότι ο κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστήριξε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει μεγαλύτερη υποστηρικτική διάθεση από ό,τι το ΔΝΤ, σχετικά με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο σκέλος της μεταρρύθμισης στη δημόσια διοίκηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πιο σκληρά μέτρα.

    [02] Ε.Βενιζέλος: «Βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο»

    «Έχουμε αλλάξει φάση, βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο, αλλάζει η σχέση μας με την τρόικα, πιάνουν τόπο οι θυσίες» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος, στην εισαγωγική τοποθέτησή του κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτική Επιτροπής του κόμματος, κάνοντας απολογισμό του αποτελέσματος των εκλογών και αναφερόμενος στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα.

    «Το ΠΑΣΟΚ, η Ελιά, η δημοκρατική παράταξη άντεξε και ο διάλογος για την κεντροαριστερά, την ανασυγκρότηση της παράταξης άνοιξε» τόνισε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το εκλογικό ποσοστό ούτε επαρκές ούτε ικανοποιητικό είναι, αλλά είναι ποσοστό ανάγκης, το οποίο όμως «δεν είναι ευκαταφρόνητο, γιατί διαφύλαξε την προοδευτική σταθερότητα που θέλαμε, τις θυσίες των πολιτών, την πορεία της οριστικής και ασφαλούς εξόδου από την κρίση και κυρίως είναι αυτή η επίδοση που άνοιξε το διάλογο για την κεντροαριστερά». «Αν δεν στεκόταν όρθια η παράταξη, δεν θα στεκόταν όρθια και η χώρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.Παράλληλα, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ».

    Τόνισε ότι «το μεγάλο θέμα που έχουμε μπροστά μας, είναι ότι τώρα πρέπει να αλλάξει ριζικά η σχέση μας με την τρόικα», ανέφερε ότι έχει πολύ μεγάλη σημασία να σταματήσει η εικόνα μιας τρόικας που παραμένει επί μέρες στην Ελλάδα και υπογράμμισε: «όχι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο, όχι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, όχι δεν θα υπάρξει ξανά τρόικα».

    [03] Φεστιβάλ παράδοσης και γεύσεων στον Πλατανιά Χανίων

    Αφιερωμένο στο κρητικό κρασί θα είναι φέτος το 4ο Φεστιβάλ «Γη, Πολιτισμός, Τουρισμός» που διοργανώνουν στον εκθεσιακό χώρο του Πλατανιά ο τοπικός δήμος και η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης.

    Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει από τις 14 -20 Ιουλίου, είναι αφιερωμένο στο κρητικό κρασί, το οποίο μετρά 3500 χρόνια ιστορίας στην Κρήτη και το οποίο θα προβληθεί μέσα από δοκιμή τοπικών κρασιών από το Δίκτυο Οινοποιών Δυτικής Κρήτης καθώς και μέσα από δοκιμή παραδοσιακών συνταγών μαγειρεμένων με κρασί από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

    Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν φέτος σαράντα εκθέτες από όλη την Ελλάδα, με παραδοσιακά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης και παροχή υπηρεσιών.

    Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, από τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Γιάννη Ιωαννίδη.

    [04] Το ΔΝΤ «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επιμένει η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ»

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη» από την Ελλάδα, επαναλαμβάνει σε δημοσίευμά της η «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ». Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Σάιμον Νίξον διατυπώνει την άποψη ότι «είναι λυπηρό το ΔΝΤ να αρνείται να υιοθετήσει την πρότασή μου πως πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα για τις προσπάθειές του ΔΝΤ να εξαναγκάσει δια της βίας τη χώρα να λάβει περαιτέρω μέτρα λιτότητας, στο τέλος του 2013, ώστε να καλύψει μια τρύπα στον προϋπολογισμό που όμως δεν υπήρχε.

    Όπως τονίζει ο κ. Νίξον, «ακόμη και σήμερα, παρά την ανάκαμψη των οικονομιών και τις δικές του αποτυχημένες προβλέψεις, το ΔΝΤ συνεχίζει να προτείνει περαιτέρω δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα τόνωσης, μια πολιτική που ικανοποιεί τις αριστερές κυβερνήσεις στη Γαλλία και την Ιταλία, αλλά είναι απογοητευτική για πολλούς άλλους πολιτικούς της ευρωζώνης που πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ισχυρότερη ανάπτυξη της ευρωζώνης είναι η έλλειψη προόδου όσον αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στη Γαλλία και την Ιταλία».

    Η εφημερίδα συνεχίζει την κριτική της προς την πολιτική του ΔΝΤ και τις προβλέψεις του όσον αφορά την εξέλιξη των οικονομιών διαφόρων χωρών, όπως η Μεγάλη Βρετανία, από την οποία η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ζήτησε συγγνώμη.

    [05] Συνεδριάζει εκτάκτως την Δευτέρα Αραβικός σύνδεσμος για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας

    Συνεδριάζει την Δευτέρα στο Κάιρο εκτάκτως, μετά από αίτημα του Κουβέιτ, ο Αραβικός Σύνδεσμος με βασικό θέμα συζήτησης την επιδείνωση της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας, όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού, σε αντίποινα για την εκτόξευση ρουκετών προς το ισραηλινό έδαφος. Από τις αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 120 Παλαιστίνιοι μέσα σε πέντε ημέρες.

    Η Αίγυπτος, ανέφερε την Παρασκευή ότι οι προσπάθειές της προσέκρουσαν στην "αδιαλλαξία" των δύο πλευρών και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μεσολαβήσει για να τερματιστεί η αιματοχυσία. Πρόθεση να μεσολαβήσει, εκφράζοντας φόβους για κλιμάκωση της κρίσης, εξέφρασε την Πέμπτη και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ωστόσο, ούτε ο τελευταίος ούτε και ο ηγέτης της Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγιε, δείχνουν διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε εκεχειρία άμεσα.

    [06] Με «Προμηθέα Δεσμώτη» το βάπτισμα του πυρός στα Επιδαύρια για τον Έκτορα Λυγίζο

    Η ιστορία του Προμηθέα: μια ιστορία για ένα βαθιά πληγωμένο ήρωα, προδομένο από τον πρώην φίλο και σύμμαχο του. Μια ιστορία για την οδυνηρή πορεία προς τη συμφιλίωση με την απώλεια του συντρόφου. Μια ιστορία εντέλει αυτογνωσίας και ενηλικίωσης για όλα τα πρόσωπα.

    «Η επιλογή του Προμηθέα δεν έγινε εύκολα. Διαβάζοντας τις τραγωδίες στον Προμηθέα με συγκίνησε ο τρόπος που λειτουργεί η παρηγορητική διαδικασία. Όταν κρατάς την αγάπη σου για ένα κείμενο μέχρι το τέλος, απλοποιούνται οι αποφάσεις και οι επιλογές σου», δήλωσε μεταξύ άλλων ο καλλιτέχνης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ .

    Στην παράσταση μετέχουν καταξιωμένοι ηθοποιοί όπως η 'Αννα Μάσχα, ο Θάνος Τοκάκης, η Γαλήνη Χατζηπασχάλη κ.ά. Τη μετάφραση υπογράφει ο Παναγιώτης Μουλλάς, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Κλειώ Μπομπότη και τους φωτισμούς ο Δημήτρης Κασιμάτης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2014 - 10:30:23 UTC