Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο Κ. Μητσοτάκης
  • [02] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό
  • [03] Αντιδρά ο εμπορικός κόσμος στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου
  • [04] Σεισμός 6,8 βαθμών στην Ιαπωνία
  • [05] Απόψε ο μικρός τελικός του Μουντιάλ

  • [01] Με τους επικεφαλής της τρόικας συναντάται ο Κ. Μητσοτάκης

    Σε εξέλιξη, είναι, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της υφυπουργού, Εύης Χριστοφιλοπούλου, με τους επικεφαλής της τρόικας. Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό αντικείμενο της συζήτησης αναμένεται να αποτελέσουν, ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο, η νέα κινητικότητα χωρίς απολύσεις και ο νέος τρόπος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που πρέπει να είναι έτοιμος έως το τέλος του 2014.

    Παράλληλα, κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναφέρουν ότι το υπουργείο δεν έχει υποχρεώσεις όσον αφορά στα προαπαιτούμενα μέτρα, καθώς το ζήτημα της άρσης των διοικητικών βαρών βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση. Σημειώνεται ότι, στην αποστολή της τρόικας έχει πλέον ενσωματωθεί και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ήταν στην Ουκρανία για την επίβλεψη του εκεί προγράμματος του ΔΝΤ.

    [02] Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις για τον κοινωνικό τουρισμό

    Ξεκινά από το μεσημέρι της Δευτέρας, 14 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Επιδότησης Διακοπών Εργαζομένων, Ανέργων και των Οικογενειών τους, με Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού έτους 2014-2015.Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε 130.000 ωφελούμενους και προβλέπει την επιδότηση διακοπών διάρκειας από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν, από τις 15 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 31 Αυγούστου του 2015, σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

    Δικαιούχοι του προγράμματος είναι, είτε εργαζόμενοι με 50 ημέρες εξαρτημένης εργασίας το έτος 2013 είτε άνεργοι που το έτος 2013 έλαβαν 50 ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας είτε εγγεγραμμένοι άνεργοι στα Ειδικά Μητρώα Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ. Οι δικαιούχοι υποβάλλουν αποκλειστικά ηλεκτρονικές αιτήσεις μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ, γι' αυτούς και τα ωφελούμενα μέλη τους, όπως αυτά ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση, χωρίς χρήση κωδικών πρόσβασης. Για την επιλογή στο πρόγραμμα, εφαρμόζεται αυτοματοποιημένη διαδικασία μοριοδότησης από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Οργανισμού μας. Η επιδότηση θα γίνει με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

    [03] Αντιδρά ο εμπορικός κόσμος στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου

    Την αντίδραση του εμπορικού κόσμου προκαλεί η υπουργική απόφαση που επιτρέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του χρόνου σε 3 τουριστικές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων , έχει εξαγγείλει για αύριο, 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας συστήνει στους εμπόρους της Αθήνας να μη λειτουργήσουν τα καταστήματά τους αύριο,εμμένοντας στη λειτουργία των καταστημάτων «μόνο 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου».

    Να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους αυτή την Κυριακή, καλεί τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες -στις περιοχές που προβλέπει η Υπουργική Απόφαση- με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΒΕΕ. Η ΓΣΕΒΕΕ, η ΕΣΕΕ και η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) καταθέτουν από κοινού προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της Υπουργικής Απόφασης, ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή αναστολή και ακύρωση της απόφασης.

    [04] Σεισμός 6,8 βαθμών στην Ιαπωνία

    Ήρθη η προειδοποίηση για τσουνάμι στις ακτές της Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που είχε ανακοινώσει νωρίτερα η μετεωρολογική και σεισμολογική υπηρεσία της χώρας, δύο ώρες μετά το σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που σημειώθηκε τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς, ενώ τα κύματα που σημειώθηκαν ήταν μέγιστου ύψους 20 εκατοστών.

    Οι αρχές είχαν διατάξει, για προληπτικούς λόγους, την εκκένωση πολλών παράκτιων πόλεων κοντά στην περιοχή όπου σημειώθηκε ο σεισμός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στο κατεστραμμένο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα.

    [05] Απόψε ο μικρός τελικός του Μουντιάλ

    Με τον «μικρό τελικό» της «παρηγοριάς» συνεχίζεται απόψε στις έντεκα το Μουντιάλ, όπου η διοργανώτρια Βραζιλία υποδέχεται την Ολλανδία. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο χωρητικότητας 69.349 θεατών «Brasilia national stadium» της Μπραζίλια, με διαιτητή τον Αλγερινό, Τζαμάλ Χαϊμουντί.

    Οι «οικοδεσπότες» προέρχονται από την μεγαλύτερη συντριβή της Ιστορίας τους, καθώς στον ημιτελικό ηττήθηκαν με 7-1 από τους Γερμανούς, ένα αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση κι έκπληξη σε όλον τον πλανήτη. Ο Λουϊς Φελίπε Σκολάρι, που ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγγνώμη απ τους φιλάθλους, καλείται να ανασυντάξει τους παίκτες του και να διαχειρισθεί, κυρίως, την ψυχολογική τους κατάσταση. Αν και σε μικρότερο βαθμό, απογοήτευση υπάρχει και στο «στρατόπεδο» της Ολλανδίας. Οι «οράνιε» του Λουϊς Φαν Γκααλ, έκαναν ένα πολύ καλό τουρνουά, αλλά αποκλείσθηκαν στα πέναλτι από την Αργεντινή, στον ημιτελικό που ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ. Στις μέχρι τώρα, ένδεκα φορές που βρέθηκαν αντίπαλες οι δύο ομάδες, μετρούν από τρεις νίκες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 12 July 2014 - 8:30:21 UTC