Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στηρίζει η ΓΣΕΕ
  • [02] Ανοικτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές στα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης
  • [03] Der Spiegel: Η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν έφερε αποτελέσματα
  • [04] Συμφωνίες συνεργασίας στις αερομεταφορές και την αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψαν Γερμανία και Κίνα
  • [05] Οι αυτονομιστές αντάρτες οχυρώνονται στο Ντονέτσκ μετά την απώλεια του Σλαβιάνσκ
  • [06] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη μεθόριο της Γουατεμάλας με το Μεξικό

  • [01] Τις κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στηρίζει η ΓΣΕΕ

    Να στηρίξει τις αποφάσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ξεκινώντας με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 9 Ιουλίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, αποφάσισε κατά τη σημερινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ).

    Επίσης, η Συνομοσπονδία αποφάσισε να «ενισχύσει σε συνδικαλιστικό, νομικό και οικονομικό επίπεδο τον δίκαιο αγώνα της ΓΕΝΟΠ» και καλεί «όλα τα Εργατικά Κέντρα της χώρας να διοργανώσουν, απογευματινά συλλαλητήρια την ίδια ημέρα», που θα πραγματοποιείται η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στην Αθήνα.

    Με την ίδια απόφαση, η ΕΕ της ΓΣΕΕ ζητά από την κυβέρνηση «να πάρει πίσω το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ και όλων των κλάδων στους οποίους έχει εφαρμοστεί, να πάψει να κακοποιεί τους δημοκρατικούς θεσμούς και να κουρελιάζει το Σύνταγμα».

    Εξάλλου, την ίδια ημέρα, στις 11.00 το πρωί, η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει στο Δημόσιο, αντιδρώντας στην αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες, τις νέες περιοκοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

    [02] Ανοικτά τα μαγαζιά και τις Κυριακές στα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης

    Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.

    [03] Der Spiegel: Η μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα δεν έφερε αποτελέσματα

    Δεν υπάρχει πρακτικά θετική επίπτωση από τη μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, αναφέρει το γερμανικό οικονομικό περιοδικό «Der Spiegel» και επισημαίνει ότι, αντιθέτως, η ανεργία αυξήθηκε από το 25% στο 28% μετά την περικοπή του, αν και εκτιμάται ότι θα περιοριστεί στο 25-26% ως το τέλος του έτους.

    Με αφορμή την έγκριση σήμερα από το γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της εισαγωγής του κατώτατου μισθού στη Γερμανία (8,50 ευρώ την ώρα) από την 1.1.2015, το περιοδικό διερευνά τι συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, όπου το μέτρο εφαρμόζεται ήδη.

    Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει ότι στην Ελλάδα ο μικτός μηνιαίος κατώτατος μισθός μειώθηκε το 2012 από 751,39 ευρώ σε 586,08 ευρώ και εκτιμά ότι δεν υπήρξε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, καθώς η ανεργία συνέχισε να αυξάνεται, ενώ η κατανάλωση μειώθηκε περαιτέρω και κλείνουν καταστήματα και μεσαίες επιχειρήσεις. Όπως τονίζεται στο ρεπορτάζ, ο κατώτατος μισθός για νέους κάτω των 25 ετών είναι 510,94 ευρώ και περισσότεροι από το 58% των νέων είναι άνεργοι. Επιπλέον, όπως επισημαίνεται, οι άνεργοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας μόνο για ένα έτος.

    [04] Συμφωνίες συνεργασίας στις αερομεταφορές και την αυτοκινητοβιομηχανία υπέγραψαν Γερμανία και Κίνα

    Μια σειρά εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται η κατασκευή δύο νέων εργοστασίων της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και η παραγγελία 123 ελικοπτέρων, υπογράφηκαν στο Πεκίνο, κατά την επίσημη επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην Κίνα. Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα, η έβδομη που πραγματοποιεί στη χώρα αυτή από το 2005, έφερε εξ αρχής τη σφραγίδα της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Πεκίνου και Βερολίνου. Αποδεικνύοντας ότι στόχος της είναι να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο πανίσχυρων οικονομιών, η καγκελάριος συνοδεύεται στο ταξίδι της αυτό από πολυμελή αντιπροσωπεία διευθυντικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Siemens, η Lufthansa και η Deutsche Bank.

    Όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα, η Μέρκελ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ παρέστησαν το πρωί στην υπογραφή μιας σειράς εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών, οι λεπτομέρειες των οποίων ανακοινώθηκαν αργότερα από τις επιχειρήσεις.

    [05] Οι αυτονομιστές αντάρτες οχυρώνονται στο Ντονέτσκ μετά την απώλεια του Σλαβιάνσκ

    Οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έστησαν νέα οδοφράγματα σήμερα στους δρόμους του Ντονέτσκ καθώς προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον ουκρανικό στρατό μετά την απώλεια του προπυργίου τους , της πόλης Σλαβιάνσκ, στη χειρότερη ήττα που αντιμετώπισαν μέσα στους τρεις μήνες της εξέγερσής τους. Σποραδικά πυρά ακούγονταν μακριά από το κέντρο του Ντονέτσκ, όπου οι κάτοικοι τώρα λένε ότι ζουν με τον φόβο μιας πιθανής μάχης μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ανταρτών. Ο πλουσιότερος άνδρας της Ουκρανίας, ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ζήτησε σήμερα από το Κίεβο να μην βομβαρδίσει την πόλη του. Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στο Ντονέτσκ, όμως οι περισσότεροι δεν έχουν πού να πάνε.

    Η κυβέρνηση του Κιέβου έχει ανακοινώσει ότι θα δράσει άμεσα για να ανακτήσει περισσότερα εδάφη από τους αντάρτες μετά την ανακατάληψη του Σλαβιάνσκ το Σαββατοκύριακο, μια νίκη την οποία ο ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο χαρακτήρισε σημείο καμπής για την κρίση στη χώρα του.

    [06] Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε τη μεθόριο της Γουατεμάλας με το Μεξικό

    Τουλάχιστον 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε σήμερα την μεθόριο της Γουατεμάλας με το Μεξικό, από τον οποίο προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε δεκάδες κτίρια και κατολισθήσεις.

    Ο μεγέθους 7,1 βαθμών σεισμός συγκλόνισε την περιοχή Σαν Μάρκος, κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό, η οποία είχε πληγεί από σεισμό μεγέθους 7,4 βαθμών και τον Νοέμβριο του 2012, ο οποίος είχε προκαλέσει τον θάνατο 48 ανθρώπων. Από τον σεισμό που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί τοπική ώρα προκλήθηκαν ρωγμές σε κτίρια, κατολισθήσεις από τις οποίες έκλεισαν δρόμοι και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με τις αρχές.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 16:30:21 UTC