Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Ευ. Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Δική της πρόταση διαξαγωγής δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ
  • [03] Κλίμα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών - Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στη Βουλή
  • [04] Θαν. Παφίλης: Αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων
  • [05] Την ίδρυση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, προωθεί το υπουργείο Υγείας
  • [06] Στις ανακρίτριες κατέθεσαν οι δύο φωτορεπόρτερ που δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής
  • [07] Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Ελενας Ράπτη
  • [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμα δουλειά με την Ελλάδα
  • [09] Ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους χωρών του Νότου, ζητά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo
  • [10] Η ταινία ''Xenia'' του Πάνου Κούτρα, στην πρώτη δεκάδα υποψηφιοτήτων για το Lux 2014
  • [11] Οι συνδρομές στα κινητά τηλέφωνα θα υπερβούν τον παγκόσμιο πληθυσμό το 2015
  • [12] Μια ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων στο επίκεντρο της έρευνας για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ

  • [01] Επίθεση Ευ. Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλία του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Τις προτεραιότητες της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ, της Ελιάς, της ευρύτερης κεντροαριστεράς για το επόμενο διάστημα, έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε συνολικά στα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Μεταξύ αυτών, έθεσε και το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» και του δημοψηφίσματος που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση του οποίου στηλίτευσε, κατηγορώντας τον ότι ο απώτερος στόχος του είναι να προκληθούν πρόωρες εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

    Ειδικότερα, σχετικά με τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως προοδευτικού πόλου εντός της κυβέρνησης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι στα ζητήματα, όπως οι φορολογικές ελαφρύνσεις επιχειρήσεων και ιδιωτών, οι σωστές ρυθμίσεις των ασφαλιστικών εισφορών και η προστασία όσων απομακρύνονται από το δημόσιο, είναι τρία ζητήματα για τα οποία το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει πολύ συγκεκριμένες προτάσεις και πρέπει να είναι οι κυβερνητικές προτεραιότητες.

    Αναφορικά με τα προαπαιτούμενα τόνισε ότι «βγαίνουμε από αυτόν τον καταναγκασμό, από αυτή τη στρούγκα» και σημείωσε: «όμως, τα βλέπουμε με τον πιο θετικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό τρόπο, με συνέπεια σε σχέση με τους εταίρους, αλλά μας ενδιαφέρει και η συνέπεια σε σχέση με την κοινωνία, την ανάπτυξη και την απασχόληση».

    Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται αφενός να ξεχάσει την «αγωνιστική ήττα» του στις εκλογές του Μαΐου «που δεν κατάφερε να πλήξει την κυβερνητική σταθερότητα» και, αφετέρου «να ξεχάσει τον εσωτερικό διχασμό του» και ότι γι' αυτόν τον λόγο «επαναφέρει τη γραμμή της εφόδου» και «δημιουργεί συνεχώς τεχνητή ένταση για να υπάρχει ως παράταξη». Είπε ότι «αυτό δεν συνιστά κυβερνητική αντιπρόταση, αντίθετα κυριαρχεί η συντεχνιακή αντίληψη περί πολιτικής», προσθέτοντας ότι «γνωστοί παλαιοσυνδικαλιστές που εκπροσωπούν μια από τις πιο αρνητικές εκδοχές του ΠΑΣΟΚ καθοδηγούν την αντιπολίτευση που επαγγέλλεται το νέο».

    [02] Δική της πρόταση διαξαγωγής δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» θα καταθέσει η ΔΗΜΑΡ

    Δική της διακριτή πρόταση διεξαγωγής δημοψήφισματος, με την οπτική και τις θέσεις της, για τη λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ» αποφάσισε να καταθέσει η ΔΗΜΑΡ.

    Αυτό αποφασίστηκε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά πλειοψηφία -αφού δεν το ψήφισαν τα στελέχη της μειοψηφίας- στην κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης, θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου για το ζήτημα αυτό, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, πέντε βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, οι Θωμάς Ψύρρας, Κατερίνα Μάρκου, Σπύρος Λυκούδης και η Νίκη Φούντα που έστειλε σχετική επιστολή, δεν συμφώνησαν στο να στηρίξουν μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ πρόταση δημοψηφίσματος εκφράζοντας διαφωνίες για το σκεπτικό που εξέφρασε η Κουμουνδούρου. Από τη συνεδρίαση απουσίασε ο αποδρομών από τη ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανός.

    [03] Κλίμα αισιοδοξίας στον ΣΥΡΙΖΑ, για τη συγκέντρωση των 120 υπογραφών - Παρέμβαση Αλ. Τσίπρα την Τετάρτη στη Βουλή

    Κλίμα αισιοδοξίας, ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκέντρωση 120 υπογραφών με στόχο την έναρξη των διαδικασιών για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την «μικρή ΔΕΗ», εκφράζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έπειτα από έναν γύρο επαφών που έχουν τις τελευταίες ώρες με ανεξάρτητους βουλευτές, τους ΑΝΕΛ, ενώ θεωρούν ως θετική τη στάση της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ, παρά τις διαφορετικές θέσεις του Περισσού. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι, σε μεγάλο βαθμό, οι ανεξάρτητοι βουλευτές θα στηρίξουν το αίτημα για δημοψήφισμα, ενώ οι περισσότεροι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, επίσης, θα έχουν θετική στάση, ωστόσο αναμένουν την συνολική τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη το απόγευμα σήμερα. Πρωταγωνιστικό ρόλο στις επαφές με τα άλλα κόμματα και τους ανεξάρτητους βουλευτές διαδραματίζουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Νίκος Βούτσης

    Αν και οι διαδικασίες και η συγκέντρωση των 120 υπογραφών, παρά την αισιοδοξία, ούτε δεδομένη θεωρείται, αλλά ούτε και αδύνατη, το νέο στοιχείο που προκαλεί περαιτέρω ικανοποίηση στην αξιωματική αντιπολίτευση είναι ότι σε πολιτικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφέρει να κινητοποιήσει ευρύτερες δυνάμεις, και -όπως αναφέρουν στελέχη του- «να πάρει και την κοινωνία με το μέρος του», κάτι που θεωρείται επένδυση για τις επόμενες κινήσεις.

    [04] Θαν. Παφίλης: Αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ, με τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων

    Με το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων είναι αδύνατον να γίνει δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ και αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στο συνολικό πακέτο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τονίζει σε συνέντευξή του, στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ ΜΠΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

    «Πρέπει να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου,να αγωνιστούμε όχι μόνο κατά της "μικρής ΔΕΗ", αλλά συνολικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές, άρα το να εναποθέτεις όλο το πρόβλημα, ακόμη και της "μικρής ΔΕΗ" στο δημοψήφισμα, δεν κάνει καθόλου καλό. Αυτό που χρειάζεται είναι να δυναμώσει η λαϊκή πάλη, να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις, να γίνει υπόθεση όλου του κόσμου» σημειώνει κ. Παφίλης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τονίζει ότι «η κυβέρνηση επιστρατεύει τους απεργούς της ΔΕΗ και η δική μας θέση είναι οτι δεν έπρεπε να υπακούσουν. Οχι αυθαίρετα και απάνω, αλλά να γίνουν παντού γενικές συνελεύσεις, να υπάρξει λαική κινητοποίηση και από άλλες κοινωνικές ομάδες και να πάνε οι εργαζόμενοι κόντρα σε αυτή την απόφαση».

    Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας είπε πάντως ότι συζητά την πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα, ο κ. Παφίλης υπογραμμίζει: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να σταματήσει να παίζει επικοινωνιακά παιγνίδια και να αποφασίσει αν είναι με "τον αστυφύλαξ ή τον χωροφύλαξ". Γιατί δεν μπορεί να είναι και με τα δύο».

    [05] Την ίδρυση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, προωθεί το υπουργείο Υγείας

    Τη δυνατότητα ανάπτυξης ιδιωτικών Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ), δίνει το υπουργείο Υγείας, με στόχο την απελευθέρωση των δημόσιων νοσοκομείων από μικροεπεμβάσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος, σε συνέντευξη Τύπου. Στις ΜΗΝ, που θα λειτουργούν από το πρωί έως το βράδυ, θα γίνονται μικροεπεμβάσεις που απαιτούν ολιγόωρη παραμονή του ασθενή, ενώ τον έλεγχο των μονάδων θα διενεργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των διοικητικών Περιφερειών, οι οποίες, όμως, όπως παραδέχθηκε ο κ. Γρηγοράκος, παρουσιάζουν λειτουργικά προβλήματα, τα οποία «θα τα δούμε», όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Οκ. Γρηγοράκος διευκρίνισε ότι οι τροπολογίες που αφορούσαν τη βελτίωση της λειτουργίας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, καθώς και την έγκαιρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών, και οι οποίες κατετέθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, αλλά απορρίφθηκαν ως εκπρόθεσμες, θα επανέλθουν. «Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ έχουν επτά μήνες να πληρώσουν εφημερίες και οι γιατροί έχουν απόλυτο δίκιο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός, εξηγώντας ότι με την τροπολογία που προωθείται, η πληρωμή θα γίνεται εντός δύο μηνών.

    [06] Στις ανακρίτριες κατέθεσαν οι δύο φωτορεπόρτερ που δέχθηκαν επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής

    Ενώπιον των ανακριτριών της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής κατέθεσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λώλος και οι φωτορεπόρτερ Συμέλα Πανταρτζή, που εργάζεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και Γιάννης Κέμμος. Οι ανακρίτριες Ι.Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κάλεσαν τον πρόεδρο των φωτορεπόρτερ και τους δύο συναδέλφους του, να καταθέσουν για την επίθεση που δέχθηκαν την Παρασκευή οι φωτορεπόρτερ από μέλη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Εφετείο, ενόψει της μεταγωγής των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις φωτορεπόρτερ αναφέρθηκαν στις καταθέσεις τους τόσο στο συγκεκριμένο περιστατικό, όσο και σε άλλα που έχουν προηγηθεί, με ανάλογες επιθέσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι τρεις μάρτυρες φέρεται, επίσης, να χαρακτήρισαν "παρούσα-απούσα" την Αστυνομία σε ανάλογα περιστατικά, ενώ κατήγγειλαν στις ανακρίτριες πως όταν καλύπτουν γεγονότα που αφορούν τη Χρυσή Αυγή βιντεοσκοπούνται από μέλη της, κάτι που δεν συμβαίνει με κανένα άλλο ελληνικό κόμμα.

    [07] Επίθεση με μπογιές στο πολιτικό γραφείο της Ελενας Ράπτη

    Επίθεση με μπογιές έκαναν άγνωστοι στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού της Ν.Δ. Έλενας Ράπτη, στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκεται στην οδό Εγνατίας 121.

    Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του προσωπικού, που εκείνη την ώρα ήταν στο γραφείο, τέσσερα άτομα, με καλυμμένα πρόσωπα, εισέβαλαν λίγο μετά τις 12 στο γραφείο, πέταξαν μπογιές πάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, άφησαν φέιγ βολάν, με συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας και των βουλευτών που το ψηφίζουν, και αποχώρησαν. Στην είσοδο της πολυκατοικίας τους περίμεναν και άλλα άτομα κι έφυγαν μαζί.

    [08] Γ. Ντάισελμπλουμ: Έχουμε ακόμα δουλειά με την Ελλάδα

    «Το πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους και έχουμε ακόμη δουλειά» δήλωσε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της ευρωομάδας Γερουν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Eurogroup.

    O κ. Ντάισελμπλουμ υπενθύμισε ότι, πριν από λίγες ημέρες η ομάδα εργασίας του Eurogroup (euroworking group) άναψε το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης του Μαΐου, ύψους 1 δισ. ευρώ, βάσει της αξιολόγησης της τρόικας. «Δεν είναι η τελευταία δόση του προγράμματος» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: «Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους».

    Εξάλλου, σχετικά με το ζήτημα της ευελιξίας των κανόνων δημοσιονομικής σταθερότητας, ο Γ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι υπάρχει, ήδη, επαρκής ευελιξία, τόσο από προληπτικής, όσο και από διορθωτικής πλευράς.

    [09] Ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους χωρών του Νότου, ζητά ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ifo

    Οι χώρες του Νότου της Ευρωζώνης χρειάζονται ελάφρυνση του χρέους τους για να επανέλθουν στην οικονομική ανάπτυξη και οι πιστωτές τους πρέπει να πληρώσουν το κόστος, δήλωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo Χανς - Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι χρειάζεται μία ευρωπαϊκή διάσκεψη για την ελάφρυνση του χρέους των χωρών αυτών.

    Η ασιατική χρηματοπιστωτική κρίση, που ξεκίνησε το 1997, αντιμετωπίσθηκε με διαγραφή χρέους παρά με την επιβάρυνση των φορολογουμένων, προσφέροντας ένα υπόδειγμα που πρέπει να χρησιμοποιήσουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, δήλωσε ο κ. Ζιν. «Τα νοικοκυριά και οι εταιρείες είναι υπερχρεωμένες, οι τράπεζες είναι υπερχρεωμένες, τα κράτη είναι υπερχρεωμένα και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες είναι υπερχρεωμένες» στο πλαίσιο του συστήματος του ευρώ. Δεν είναι ωραίο για τον πιστωτή να δεχθεί ότι δεν θα πάρει πίσω τα χρήματά του, αλλά όσο νωρίτερα αντιμετωπίσει την αλήθεια, τόσο το καλύτερο», τόνισε ο Γερμανός οικονομολόγος.

    «Με τα βάρη των χρεών σε «σχεδόν αφόρητα» επίπεδα, «χρειαζόμαστε μία διάσκεψη για το χρέος στην Ευρώπη για να χορηγηθεί μερική ελάφρυνση του χρέους στις χώρες του Νότου», δήλωσε ο κ. Ζιν, προσθέτοντας: «Η διαπραγμάτευση πρέπει να γίνει από κοινού, καθώς εμπλέκονται αρκετές χώρες».

    [10] Η ταινία ''Xenia'' του Πάνου Κούτρα, στην πρώτη δεκάδα υποψηφιοτήτων για το Lux 2014

    Η ταινία "Xenia" του Πάνου Κούτρα, είναι ανάμεσα στις δέκα πρώτες υποψήφιες ταινίες για το βραβείο Lux 2014, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του 49ου Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Τσεχία. Από το αρχικό σύνολο των δέκα ταινιών, θα επιλεγούν τρεις, οι οποίες θα προβληθούν στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποτιτλισμένες στις 24 επίσημες ευρωπαϊκές γλώσσες.

    Η ανακοίνωση της τελικής τριάδας, θα γίνει στη Ρώμη στα τέλη του μήνα Ιουλίου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Φεστιβάλ Βενετίας, ενώ το βραβείο της νικητήριας ταινίας, θα απονεμηθεί στις 17 Δεκέμβρη στο Σρασβούργο. Η νικήτρια ταινία θα προσαρμοστεί και για άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής.

    [11] Οι συνδρομές στα κινητά τηλέφωνα θα υπερβούν τον παγκόσμιο πληθυσμό το 2015

    Το 65% του συνόλου των κινητών τηλεφώνων που πωλήθηκαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ήσαν "έξυπνα" (smartphones), ενώ οι συνδρομές κινητών επικοινωνιών θα υπερβούν τον παγκόσμιο πληθυσμό έως το 2015, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Mobility Report» της εταιρείας Ericsson. Εξάλλου, αναμένεται εκρηκτική αύξηση στις επικοινωνίες μεταξύ μηχανών (Machine-to-Machine ή M2M), με τις ενεργές κινητές συσκευές M2M να είναι τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες έως το 2019, από τα 200 εκατομμύρια που ήσαν στο τέλος του 2013. Eνώ η πλειονότητα αυτών των συσκευών M2M είναι ακόμη αποκλειστικά GSM, αυτό αναμένεται να αλλάξει ριζικά μέχρι το 2016, οπότε οι περισσότερες ενεργές συνδρομές κινητών επικοινωνιών Μ2Μ θα χρησιμοποιούν τεχνολογίες 3G και 4G, όπως π.χ. τα ευφυή συστήματα μεταφορών.

    [12] Μια ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων στο επίκεντρο της έρευνας για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ

    Η έρευνα για την κλοπή του ιατρικού φακέλου του Μίχαελ Σουμάχερ επικεντρώνεται πλέον σε μια ελβετική εταιρεία ελικοπτέρων στην οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής που χρησιμοποιήθηκε από τον άγνωστο που επικοινώνησε με διάφορα μέσα ενημέρωσης προσπαθώντας να πουλήσει το ιστορικό του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1έναντι του ποσού των 50.000 ευρώ.

    Οι εισαγγελικές Αρχές της Γκρενόμπλ διευκρίνισαν ότι το βράδυ της Παρασκευής αποσύρθηκαν από την έρευνα για την υπόθεση, την οποία έχει αναλάβει πλέον η ελβετική δικαιοσύνη. Η επωνυμία της εταιρείας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, ούτε και το όνομα του ανθρώπου που επιχείρησε να πουλήσει τον φάκελο σε γαλλικά, γερμανικά και ελβετικά μέσα ενημέρωσης. Ο φάκελος αυτός είναι επί της ουσίας η σύνθεση περίπου δέκα σελίδων, γραμμένων από τον γιατρό που παρακολουθούσε τον Σουμάχερ στην Γκρενόμπλ. Δεν πρόκειται για την επίσημη, τελική έκθεση του νοσοκομείου αλλά ένα πρόχειρο σχεδιάγραμμα που μάλιστα παρέμεινε επί πολλές ώρες σε έναν κάδο απορριμμάτων του νοσοκομείου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 7 July 2014 - 14:30:23 UTC