Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναβάθμιση δύο κυπριακών τραπεζών από τον οίκο Fitch
  • [02] «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές»
  • [03] Φονική έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο κοινοβούλιο, στη Σομαλία
  • [04] Ο αρχηγός των Αδελφών Μουσουλμάνων καταδικάσθηκε σε ισόβια, στην Αίγυπτο
  • [05] Ο Ποροσένκο διέταξε τον στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο Σλαβιάνσκ
  • [06] «Φιλορώσοι αντάρτες και ο αρχηγός τους εγκαταλείπουν το Σλαβιάνσκ»

  • [01] Αναβάθμιση δύο κυπριακών τραπεζών από τον οίκο Fitch

    Θετική εξέλιξη για το κυπριακό τραπεζικό σύστημα αποτελεί η αναβάθμιση από τον οίκο Fitch της μακροχρόνιας πιστοληπτικής αξιολόγησης της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας σε CC και CCC από το καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας (Restrictive Default - RD), καθώς και τη βραχυπρόθεση πιστοληπτική αξιολόγηση των δύο τραπεζών σε C από RD. Ταυτόχρονα, ο οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση βιωσιμότητας (Viability Rating - VR) της Τράπεζας Κύπρου στο CC και της Ελληνικής Τράπεζας στο CCC. Ο Fitch υπογραμμίζει ότι κύρια πρόκληση για τις δύο τράπεζες είναι η ανάκτηση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), τα οποία στο πρώτο τρίμηνο του έτους βρίσκονταν στο 55% για την Τράπεζα Κύπρου και στο 49% για την Ελληνική αν και ο ρυθμός αύξησης των ΜΕΔ είναι πλέον πιο ήπιος, όπως αναφέρει.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του οίκου, οι αναβαθμίσεις ακολουθούν την άρση των εσωτερικών περιορισμών στη διακίνηση κεφαλαίου. Ο Fitch θεωρεί πως αν και παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα στις συναλλαγές προς το εξωτερικό, οι δύο αυτές τράπεζες μπορούν ουσιαστικά να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους. Κατά τον Fitch, η αξιολόγηση βιωσιμότητας των δύο τραπεζών επηρεάζεται από την ύφεση στην Κύπρο, η οποία συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των δύο τραπεζών, καθώς από την αδύναμη κερδοφορία, και ευάλωτη κεφαλαιακή θέση».

    [02] «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές»

    «Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να προσφέρει σταθερό περιβάλλον στους επενδυτές για να παίρνουν μελετημένες αποφάσεις και να τοποθετούν κεφάλαια χωρίς γραφειοκρατία και περίπλοκες διαδικασίες. Οι αγορές πιστεύουν ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, όμως οι ελληνικές επενδύσεις πρέπει να ανταγωνιστούν άλλες παγκόσμιες ευκαιρίες». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ο Τζέιμι Ντάιμον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan-με ελληνικές ρίζες, τρίτης γενιάς, εγγονός Λάκωνα, που ξεκίνησε την καριέρα από τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

    «Στη JP Morgan δεν είμαστε φίλοι μόνο στα εύκολα. Βρισκόμαστε στην Ελλάδα εδώ και 50 χρόνια και θα είμαστε εδώ και στο μέλλον. Βοηθήσαμε τη χώρα να αντλήσει χρήματα απο τις κεφαλαιαγορές και συνδράμαμε τις τράπεζες σε δύσκολες εποχές βοηθώντας στην ανάκαμψη» λέει ακόμη. Ο Ντάιμον που επρόκειτο να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ματαίωσε το ταξίδι του στην Αθήνα καθώς διαγνώσθηκε με καρκίνο.

    [03] Φονική έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στο κοινοβούλιο, στη Σομαλία

    Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά στο κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το προεδρικό μέγαρο, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες.

    Δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, αλλά οι ισλαμιστές Σεμπάμπ, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις εναντίον κυβερνητικών υπηρεσιών και κτιρίων, κυρίως εναντίον του κοινοβουλίου.

    [04] Ο αρχηγός των Αδελφών Μουσουλμάνων καταδικάσθηκε σε ισόβια, στην Αίγυπτο

    Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον αρχηγό των Αδελφών Μουσουλμάνων και 36 ισλαμιστές σε ποινές ισόβιας κάθειρξης ως υποκινητές μιας βίαιης διαδήλωσης που είχε πραγματοποιηθεί λίγο μετά την καθαίρεση, πριν από ένα χρόνο, του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ανήκε στην εν λόγω ισλαμιστική οργάνωση η οποία έχει πλέον απαγορευθεί.

    Το ίδιο δικαστήριο επικύρωσε εξάλλου τις καταδίκες σε θάνατο δέκα άλλων συγκατηγορουμένων. Ο ανώτατος ηγέτης των Αδελφών Μουσουλμάνων, ο Μοχάμεντ Μπαντίε, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή και διώκεται στο πλαίσιο πολλών υποθέσεων, όπως και σχεδόν το σύνολο της ηγεσίας του ισλαμιστικού κινήματός του, έχει ήδη καταδικασθεί σε θάνατο σε δύο άλλες δίκες.

    [05] Ο Ποροσένκο διέταξε τον στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο Σλαβιάνσκ

    Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο διέταξε σήμερα τον στρατό να υψώσει την ουκρανική σημαία στο Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργια των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, μετά τις πληροφορίες για επιτυχίες που κατήγαγαν οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία στην ιστοσελίδα της. Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ είχε ανακοινώσει ότι μεγάλος αριθμός φιλορώσων αυτονομιστών μαζί με τον αρχηγό τους Ιγκορ Στρελκόφ εγκατέλειπαν την πόλη, ύστερα από συγκρούσεις με τις ουκρανικές δυνάμεις.

    Η ιστοσελίδα του Ουκρανού Προέδρου σημειώνει ότι ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων είχε αναφέρει στον Πέτρο Ποροσένκο πως αυτονομιστές αντάρτες επλήγησαν από πυρά όλμων ενώ προσπαθούσαν να σπάσουν τις γραμμές των κυβερνητικών δυνάμεων. Οι αυτονομιστές έχασαν ένα άρμα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα.

    [06] «Φιλορώσοι αντάρτες και ο αρχηγός τους εγκαταλείπουν το Σλαβιάνσκ»

    Ένα «μεγάλο μέρος» των αυτονομιστών ανταρτών και ο αρχηγός τους εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ, ένα από τα προπύργιά τους στην ανατολική Ουκρανία, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ στο λογαριασμό του στο Facebook. «Πριν ξημερώσει οι υπηρεσίες πληροφοριών ανέφεραν ότι ο Ιγκορ Στρελκόφ, (που κατηγορείται από το Κίεβο ότι είναι συνταγματάρχης των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού) και ένα μεγάλο μέρος των μαχητών εγκατέλειψαν το Σλαβιάνσκ προκαλώντας σύγχυση στους λίγους άνδρες τους που παραμένουν εκεί» έγραψε ο Αβάκοφ.

    Χθες, ο αρχηγός των αυτονομιστών Ιγκoρ Στρελκόφ απηύθυνε έκκληση στη Μόσχα για βοήθεια τονίζοντας ότι χωρίς τη βοήθειά της το Σλαβιάνσκ σύντομα θα πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Κιέβου. Ωστόσο φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία διέψευσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες φέρονται να εγκαταλείπουν το προπύργιό τους στο Σλαβιάνσκ και ότι αυτοκινητοπομπή τους με αυτονομιστές και πολεμοφόδια αναχώρησε από το Σλαβιάνσκ για την πόλη Κραματόρσκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 July 2014 - 10:30:21 UTC