Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-07-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί «έστω και αυτή την ώρα, το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ»
  • [02] Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου
  • [03] Σε επίταξη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ
  • [04] Ν. Μηταράκης: Ιδιαίτερα σημαντική η συναίνεση, για την καλύτερη λύση για το χρέος
  • [05] Αυξήθηκαν κατά 75% οι τιμές των καυσίμων, στην Αίγυπτο
  • [06] Πρεμιέρα για τα 60ά Επιδαύρια με την «Ελένη» του Ευριπίδη

  • [01] ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί «έστω και αυτή την ώρα, το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ»

    «Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά επιλέγει το δρόμο του αυταρχισμού και της ποινικοποίησης των αγώνων. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι υπερασπίζονται το δημόσιο χαρακτήρα της και το εθνικό συμφέρον, δεν τρομοκρατούνται. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το κλίμα της κοινωνικής πόλωσης και της ακραίας πολιτικής σύγκρουσης που καλλιεργεί» τονίζει με σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ λίγη ώρα μετά την απόφαση να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

    «Καλούμε την κυβέρνηση έστω και αυτή την ώρα να αποσύρει το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ και να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σον ελληνικό λαό να αποφανθεί για τον χαρακτήρα της ΔΕΗ» καταλήγει η ανακοίνωση.

    [02] Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου

    Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων. Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

    Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

    [03] Σε επίταξη οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ

    «Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επιταξη των υπηρεσιών της ΔΕΗ. Η κυβερνητική εκπροσωπος τόνισε ότι όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος.

    «Μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους», ανέφερε η κ. Βούλτεψη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΣΥΡΙΖΑ: Να αποσυρθεί «έστω και αυτή την ώρα, το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της μικρής ΔΕΗ»

    Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου

    [04] Ν. Μηταράκης: Ιδιαίτερα σημαντική η συναίνεση, για την καλύτερη λύση για το χρέος

    «H συναίνεση για την καλύτερη λύση για το χρέος είναι ιδιαίτερα σημαντική. Παρόλα αυτά αντιμετωπίζουμε καθημερινά δηλώσεις και πρωτοβουλίες της αντιπολίτευσης που επιδιώκουν το αντίθετο. Δηλώσεις που προκαλούν το φόβο των επενδυτών. 'Oμως ήδη έχουν γίνει πολλά και από δω και πέρα πρέπει να συνεχίσουμε το διάλογο και τη διαπραγμάτευση. Οι βερμπαλισμοί για μονομερείς ενέργειες και τα γιουρούσια δεν βοηθούν σε καμία περίπτωση την εθνική στρατηγική της χώρας».

    Αυτά υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα: «Η λύση για το δημόσιο χρέος και η προοπτική της ανάπτυξης», που συνδιοργανώνουν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Κ.Ε.Π.Ε. Ανέφερε την θέση του ότι η χώρα μας εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε με παθογένειες. Υιοθετώντας ένα παραγωγικό μοντέλο στηριγμένο στον αλόγιστο δανεισμό και την υπέρμετρη κατανάλωση. Που έδινε έμφαση στους μη παραγωγικούς κλάδους και δραστηριότητες. Ένα μοντέλο που οδήγησε ναι μεν σε αύξηση του ΑΕΠ, αλλά με όρους απλής μεγέθυνσης. Μια μεγέθυνση με φθορά της ανταγωνιστικότητας και υψηλό δανεισμό. «Το ζητούμενο λοιπόν είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Είναι η διάρθρωση της ελληνικής οικονομίας» συνέχισε ο ίδιος.

    [05] Αυξήθηκαν κατά 75% οι τιμές των καυσίμων, στην Αίγυπτο

    Η αιγυπτιακή κυβέρνηση αυξάνει την τιμή των καυσίμων σε επίπεδο που θα φτάνει έως και το 75%, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς μια πηγή του υπουργείου Πετρελαίου της χώρας. Η αύξηση στην τιμή των καυσίμων που άρχισε να εφαρμόζεται από τα μεσάνυχτα έρχεται σε μια προσπάθεια της τοπικής κυβέρνησης να ελαφρύνει το δημοσιονομικό βάρος που προκαλείται από τη διόγκωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού της.

    Τα τρόφιμα και η ενέργεια επιδοτούνται παραδοσιακά από το 1/4 των κρατικών δαπανών και η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα για τη μεταρρύθμιση του προγράμματος επιδοτήσεων ώστε να επιχειρήσει την ανασύσταση μιας οικονομίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα τρία χρόνια πολιτικής αναταραχής.

    [06] Πρεμιέρα για τα 60ά Επιδαύρια με την «Ελένη» του Ευριπίδη

    Η «Ελένη» του Ευριπίδη θα σημάνει την πρεμιέρα των φετινών Επιδαυρίων, στην εκδοχή του νεότερου σκηνοθέτη που έχει περάσει ποτέ από το αργολικό θέατρο, του Δημήτρη Καραντζά. Με μια ομάδα ερμηνευτών της δικής του γενιάς, ο 26χρονος σκηνοθέτης αναμετριέται για δεύτερη φορά με την ευριπίδεια τραγωδία, την οποία είχε ανεβάσει πριν λίγα χρόνια στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ σηματοδοτεί και το αίτημα ανανέωσης του καλλιτεχνικού δυναμικού του θεσμού που συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια. Ο διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Γιώργος Λούκος γιορτάζει αυτή την επέτειο παραχωρώντας βήμα στους νέους καλλιτέχνες.

    «Χαίρομαι επειδή ξαναδουλεύω πάνω στην Ελένη του Ευριπίδη, είναι μια ιστορία που με αφορά», υποστηρίζει ο Δημήτρης Καραντζάς που δραστηριοποιείται τα τελευταία έξι χρόνια ενεργά στο χώρο της σκηνοθεσίας και στις πρόσφατες δουλειές του έχει βρει καλλιτεχνική στέγη στην Εθνική Λυρική Σκηνή («Κοκκινοσκουφίτσα»), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ( «Ο κυκλισμός του τετραγώνου» του Δημήτρη Δημητριάδη) και στο Εθνικό Θέατρο («Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε» του Λουίτζι Πιραντέλο).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 5 July 2014 - 8:30:20 UTC