Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Ανασυγκρότηση της Ελλάδας και όχι της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς»
  • [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατική ενίσχυση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων
  • [03] Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη
  • [04] Ο Κάμερον ταπεινώθηκε, λέει η αντιπολίτευση

  • [01] «Ανασυγκρότηση της Ελλάδας και όχι της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς»

    Τον λαό κάλεσε να αποφασίσει αν «θα αφήσει μόνα τους τα δύο κόμματα εξουσίας, αν θα τους προσφέρει δεκανίκια ή αν θα θελήσει κάποιος, να τους συνεφέρει», ο Σταύρος Θεοδωράκης από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματός του που άρχισε σήμερα στο Λαύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή. «Άλλα πράγματα μπορεί να επιβάλλει ένα κίνημα του 6% και άλλα ένα του 12 ή του 18%» επισήμανε αναφέροντας ότι στόχος του Ποταμιού είναι να φέρει «την Μεγάλη Αλλαγή, που δεκαετίες εξαγγέλλεται και ποτέ δεν έρχεται».

    Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταφέρθηκε κατά του δεξιού και αριστερού λαϊκισμού και ενός συστήματος «που προσπαθεί με ψέματα και μισές αλήθειες να κρατηθεί στην εξουσία». «Η δημοκρατία στηρίζεται σε μία και μόνη ιδεολογία, τον ανθρωπισμό», είπε, σημειώνοντας ότι βασικοί πυλώνες της Ελλάδας πρέπει να είναι «κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοκρατία, νέο Δημόσιο - νέο παραγωγικό μοντέλο» με προτάσεις που θα «πηγάζουν από αρχές και αξίες και θα είναι πρακτικές, θετικές, να συμβάλουν στον διάλογο και στο μπόλιασμα διαφορετικών - θετικών προτάσεων».

    Το Ποτάμι, είπε ο κ. Θεοδωράκης «θέλει να αντικαταστήσει το παλαιοκομματικό σύστημα του ρουσφετιού με ένα σύστημα αξιοκρατίας», «να μπει το συμφέρον των πολλών πάνω από το συμφέρον της πολιτικής φαμίλιας» επισημαίνοντας ότι «το ρουσφέτι εξακολουθεί να είναι και σήμερα ο συνεκτικός ιστός - η κόλα - του οπισθοδρομικού, λαϊκίστικου συστήματος» και ότι δεν έχει σημασία «αν δηλώνεις «δεξιός» ή «αριστερός», αν τάζεις κοινωνία «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλιστική», όταν μέσα σου κυριαρχεί ο πολιτικός κοτζαμπάσης και όλους τους βλέπεις σαν ψηφοφόρους -πελάτες ή σαν ψηφοφόρους - εχθρούς».

    Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη σύγκρουσης «με το σάπιο καθεστώς των μετρίων, της αναξιοκρατίας, του φόβου, της κλειστής κοινωνίας» σημειώνοντας ότι η «Ελλάδα πρέπει να φτιάξει την δική της Αναγέννηση» γι αυτό και το Ποτάμι μιλά για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας και όχι της κεντροαριστεράς ή της κεντροδεξιάς, ενός παλαιοκομματικού συστήματος που δεν θέλει «να επεξεργαστεί λύσεις, να πει την αλήθεια και καταφεύγει στα εικονίσματα και στον μεσσιανισμό».

    [02] Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την κρατική ενίσχυση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων

    Την κρατική συγχρηματοδότηση έξι μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων σε εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας, ενέκρινε σήμερα το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής, υπερψηφίζοντας το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με πλειοψηφία συγκροτούμενη από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

    Στη σκιά της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη "μικρή ΔΕΗ" και των χωροταξικών και πολεοδομικών μεταρρυθμίσεων με διαδικασίες κατεπείγοντος, η πρόταση της πλειοψηφίας συνάντησε τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και οδήγησε σε μια χαρακτηριστική συζήτηση για τη στάση ενός εκάστου κόμματος απέναντι στις επενδύσεις.

    Η έγκριση από τη Βουλή, των κρατικών ενισχύσεων για επενδύσεις άνω των 50 εκ. ευρώ (που προηγείται της αδειοδότησής τους), προβλέπεται από τον επενδυτικό νόμο του 2013 - και αυτό υπήρξε ένα από τα επιχειρήματα της πλειοψηφίας, προκειμένου να καταδείξει ότι οι συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις γίνονται σε καθεστώς διαφάνειας. Τα συγκεκριμένα έξι επιχειρηματικά σχέδια, επιδοτούνται από το Δημόσιο με πάνω από 94 εκ. ευρώ, είτε με τη μορφή φοροαπαλλαγών, είτε άμεσων ενισχύσεων - αλλά προσφέρουν μονάχα έξι θέσεις εργασίας.

    [03] Ισχυρή καταιγίδα στη Θεσσαλονίκη

    Ισχυρή καταιγίδα που συνοδεύτηκε από αέρα, βροντές και αστραπές έπληξε την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

    Σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρήθηκαν λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υδάτων σε σημεία του οδικού δικτύου. Στην περιοχή της Αγχίαλου σημειώθηκε τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται πέντε οχήματα, χωρίς ευτυχώς να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

    Όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ, προβλήματα σημειώθηκαν, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών, στην ηλεκτροδότηση περιοχών, δυτικά και ανατολικά της Θεσσαλονίκης. Συνεργεία της επιχείρησης έχουν σπεύσει στις περιοχές για να επιδιορθώσουν τις βλάβες. Μέχρι στιγμής, η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να επέμβει σε 10 περιπτώσεις για άντληση υδάτων και σε 2 κοπές δένδρων.

    [04] Ο Κάμερον ταπεινώθηκε, λέει η αντιπολίτευση

    Οι πολιτικοί αντίπαλοι του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασαν σήμερα την εκτίμηση ότι ο ηγέτης των Συντηρητικών «ταπεινώθηκε» εξαιτίας της αποτυχίας του να εμποδίσει το διορισμό του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    «Έπειτα από εβδομάδες μεγαλοστομιών και αερολογιών εκ μέρους του Ντέιβιντ Κάμερον, αυτό αποτελεί μια ολοκληρωτική ταπείνωση» δήλωσε ο Εντ Μίλιμπαντ, ο επικεφαλής του κόμματος των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση) στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Σκάι Νιους.

    Ο πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος, ο οποίος είχε επίσης αντιταχθεί στην υποψηφιότητα του Γιούνκερ, άσκησε κριτική στο Βρετανό πρωθυπουργό ότι αντί να «οικοδομήσει συμμαχίες στην Ευρώπη» τις «έκαψε».

    «Ο λόγος είναι ότι (οι Ευρωπαίοι) πιστεύουν ότι εκείνος δεν ενεργεί παρά μόνο βάσει των (ευρωσκεπτικιστών) βουλευτών του στρατοπέδου του» εξήγησε ο Μίλιμπαντ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 20:30:20 UTC