Visit the International Association for Greek Philosophy (IAGP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη
  • [02] Φωτιές σε Λάρισα και Καρδίτσα
  • [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της ηρωίνης
  • [04] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Άνδρο
  • [05] Βήμα προς την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας έκαναν οι «28»
  • [06] «Υπερηφάνεια και τιμή» αισθάνεται ο Γιούνκερ
  • [07] Ντ. Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη

    «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ένας παθιασμένος ευρωπαϊστής που μπορεί να γεφυρώσει διαφορές. Είναι ένας ρεαλιστής πολιτικός που γνωρίζει πολύ καλά την Ευρώπη και τα προβλήματά της, έχει βαθιά γνώση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και δεσμεύεται να βοηθήσει τους Ευρωπαίους πολίτες» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη λήξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

    Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι η υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πρόσωπο του Ζ. Κ. Γιούνκερ είναι πολύ σημαντική εξέλιξη. και τόνισε ότι εκ μέρους της Ελλάδας ψήφισε υπέρ του κ. Γιούνκερ, διότι, όπως είπε, «είναι η καλύτερη επιλογή για την Ευρώπη».

    Εξάλλου, ερωτηθείς για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έκανε η Ελλάδα στο δημοσιονομικό σκέλος, προωθώντας παράλληλα τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Υπογράμμισε, επίσης, ότι παράλληλα με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων χρειάζεται επειγόντως η τόνωση της ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο. «Σταθερότητα και ανάπτυξη είναι δύο στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν παράλληλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Ζ.Κ. Γιούνκερ πήρε το χρίσμα για την προεδρία της Κομισιόν

    [02] Φωτιές σε Λάρισα και Καρδίτσα

    Εφτά φωτιές μαίνονται στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.

    Στην περιοχή των Φαρσάλων, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ρήγειο, Πολυδάμειο και Βρυσιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχειρεί με 15 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, oι φωτιές ξεκίνησαν από υπολείμματα καλλιεργειών και επεκτάθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο ρίψεις νερού από ψηλά, έκαναν νωρίτερα, δύο αεροσκάφη.

    Από υπολείμματα καλλιεργειών ξεκίνησαν επίσης οι πυρκαγιές σε Συκεώνα Καρδίτσας και σε Βούνενα Λάρισας. Η πρώτη φωτιά επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και η δεύτερη καίει δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άτομα. Μπάλες άχυρου καίει η φωτιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο στο Ζάππειο Λάρισας.

    Εξάλλου σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες και έκαψε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Αγιόκαμπο Αγιάς. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, 20 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο.

    [03] Συνεχίζονται οι έρευνες για την υπόθεση της ηρωίνης

    Προς πάσα κατεύθυνση και υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζονται οι έρευνες της ασφάλειας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή ξένων υπηρεσιών άλλων χωρών, προκειμένου να ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης με την ποσότητα-«μαμούθ» ηρωίνης που μεταφέρθηκε στη χώρα μας με το δεξαμενόπλοιο «NOOR ONE», με σημαία Τόγκο, από τα διεθνή ύδατα ανοιχτά του Ομάν στον κόλπο της Ελευσίνας.

    Έως τώρα για την υπόθεση έχουν προφυλακισθεί συνολικά 23 άτομα, ενώ ο τρίτος ανακριτής Πειραιά δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ζητήσει τις μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων εμπλεκομένων που σχετίζονται με υπευθύνους άλλων ναυτιλιακών υπηρεσιών.

    [04] Σεισμός 4,7 Ρίχτερ στην Άνδρο

    Σεισμική δόνηση 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19:14 σήμερα, στον υποθαλάσσιο χώρο περίπου 44 χιλιόμετρα βόρεια της Άνδρου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών.

    Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται μεταξύ Άνδρου και Σύρου, 125 χιλιόμετρα ανατολικά της Αθήνας, ενώ είχε εστιακό βάθος 30 χιλιόμετρα.

    Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή μέχρι και την Αττική. Έως τώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή υλικές ζημιές.

    [05] Βήμα προς την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας έκαναν οι «28»

    Ένα βήμα προς την «ευελιξία» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης έκαναν σήμερα οι 28 ευρωπαίοι ηγέτες, τονίζοντας στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η δημοσιονομική εξυγίανση πρέπει να συμβαδίζει με την ανάπτυξη και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    «Δίνουμε τη δυνατότητα της καλύτερης δυνατής χρήσης του ΣΣΑ για να προωθηθεί η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα μέσω μεταρρυθμίσεων» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου.

    Ο Χ. Ρομπάι ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οι κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας παραμένουν ως έχουν, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο υπογράμμισε ότι κανένας Ευρωπαίος ηγέτης δεν ζήτησε την αλλαγή τους.

    [06] «Υπερηφάνεια και τιμή» αισθάνεται ο Γιούνκερ

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται "υπερηφάνεια και τιμή" επειδή οι ηγέτες των χωρών της ΕΕ τον επέλεξαν για τη θέση του επόμενου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    "Αισθάνομαι υπερηφάνεια και τιμή που έλαβα σήμερα τη στήριξη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου" έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιούνκερ, σε μια πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

    Ο Γιούνκερ ήταν υποψήφιος με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) για να διαδεχτεί τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

    [07] Ντ. Κάμερον: Μαύρη μέρα για την Ευρώπη

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον υποστήριξε σήμερα ότι η επιλογή του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σηματοδοτεί μια "μαύρη ημέρα για την Ευρώπη".

    "Είναι μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη, υπάρχει κίνδυνος αποδυνάμωσης των εθνικών κυβερνήσεων" είπε ο Κάμερον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου κορυφής των ηγετών της ΕΕ οι οποίοι έδωσαν το "χρίσμα" στον Γιούνκερ, τον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που κέρδισε τις πρόσφατες ευρωεκλογές.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν σοβαρό λάθος το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν συνεργάστηκαν μεταξύ τους για να βρουν μια εναλλακτική λύση αντί να προκρίνουν τον Γιούνκερ για τη θέση αυτή και τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο καθίσταται δυσκολότερο για τη χώρα του να παραμείνει εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προειδοποίησε επίσης ότι θα είναι πιο δύσκολο να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις σε μια Ευρώπη που επιθυμούσε διακαώς την αλλαγή, ενόψει και του δημοψηφίσματος που θα γίνει στη Βρετανία στα τέλη του 2017 με το ερώτημα της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 27 June 2014 - 18:30:21 UTC