Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση
  • [02] Πανελλαδική εκστρατεία αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • [03] Ανανέωση βιβλιαρίων υγείας για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία
  • [04] Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστικών
  • [05] Παγώνει η αξιολόγηση στον δήμο Αθηναίων
  • [06] ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές μισθών του Μνημονίου ΙΙ
  • [07] Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη στους «16»
  • [08] Ιταλία - Ουρουγουάη 0-0 και Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0 στο ημίχρονο

  • [01] Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση

    Με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί της αρχής, των άρθρων και στο σύνολό του, το νομοσχέδιο για τη χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση. Το νομοσχέδιο συζητήθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, δηλαδή σε μία συνεδρίαση, χωρίς την ακρόαση φορέων και χωρίς δεύτερη ανάγνωση, ενώ αύριο θα εισαχθεί στο Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής για την οριστική του έγκριση.

    Απέναντι στις διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης για τις ακολουθούμενες διαδικασίες, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας αντέταξαν πως το νομοσχέδιο είχε τεθεί για αρκετό καιρό σε διαβούλευση, ενώ ορισμένα από τα ζητήματα που πραγματεύεται χρονίζουν για πάνω από μία δεκαετία.

    [02] Πανελλαδική εκστρατεία αρχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

    Εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα που θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός «ανένδοτου αγώνα ανατροπής» όλων των κυβερνητικών επιλογών μέσα και έξω από τη βουλή, αρχίζει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ με σημερινή απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας.

    Το εναρκτήριο λάκτισμα θα δοθεί την προσεχή Πέμπτη με επίκεντρο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την σχετική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί. Ήδη έχουν σταλεί προσκλήσεις συμμετοχής με στόχο την κοινή δράση στο ΚΚΕ, την ΔΗΜΑΡ, τους ΑΝ.ΕΛ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τους Οικολόγους, πέραν των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εκστρατεία θα λάβουν μέρος, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, όλα τα κορυφαία στελέχη, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος . Παράλληλα με την πολιτική εκστρατεία θα κινηθεί και η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος με το στήσιμο νέων οργανώσεων, την προσέλκυση νέων μελών, την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και διαλόγου για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση.

    [03] Ανανέωση βιβλιαρίων υγείας για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία

    Όσοι ασφαλισμένοι οφείλουν από το 2011 και εντεύθεν ασφαλιστικές εισφορές και το φορολογητέο εισόδημά τους έχει όριο κατά μέσο όρο τις 12.000, μπορούν με αίτησή τους να απευθυνθούν στον ΟΑΕΕ και στο Ταμείο των Αυτοαπασχολούμενων (ΕΤΑΑ) προκειμένου να θεωρηθούν τα βιβλιάρια των ίδιων και των οικογενειών τους μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2015.

    Αυτό ανακοίνωσε από την Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή, σημειώνοντας πως 20 εκ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα βρίσκονται διαθέσιμα στον ΕΟΠΥΥ ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ, του ΤΣΜΕΔΕ και του ΟΓΑ.

    [04] Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστικών

    Την αλλαγή των διατάξεων που διέπουν το μισθολογικό καθεστώς των δικαστικών λειτουργών, προτείνει σημερινή τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών και των συναρμόδιων υπουργείων που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή. Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αυξάνει το βασικό μισθό του ειρηνοδίκη Δ΄Τάξης από 1.369 ευρώ σε 1.488 ευρώ, του πρωτοδίκη από 1.778 ευρώ σε 2.067 ευρώ, του προέδρου πρωτοδικείου από 2.009 ευρώ σε 2.480 ευρώ, του αεροπαγίτη από 2.525 ευρώ σε 3.307 ευρώ, του αντιπροέδρου από 2.880 ευρώ σε 3.721 ευρώ και του προέδρου του Αρείου Πάγου από 3.023 ευρώ σε 4.134 ευρώ.

    Επίσης, αυξάνεται το επίδομα για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης από περίπου 130 ευρώ έως 188 ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ενώ μεταξύ άλλων, η αύξηση των βασικών μισθών θα συμπαρασύρει αυξητικά και το ποσό του επιδόματος του χρόνου υπηρεσίας, το οποίο υπολογίζεται σε ποσοστό μέχρι 60%, επί του βασικού μισθού. Η μέση τιμή αύξησης του επιδόματος θα είναι της τάξης περίπου του 20%.

    Παράλληλα, θα αναπροσαρμοστούν αυτόματα οι συντάξεις περίπου 2.469 πρώην δικαστικών και για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης του υπό ψήφιση σχεδίου νόμου, οι καταβαλλόμενες διαφορές θα οριστούν από τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με τον χρόνο πληρωμής τους.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, με δήλωσή της σχετικά με το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την αναπροσαρμογή των απολαβών των δικαστικών λειτουργών λόγω δικαστικών αποφάσεων, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού (η αναπροσαρμογή) δεν θα ισχύσει για τους βουλευτές.

    [05] Παγώνει η αξιολόγηση στον δήμο Αθηναίων

    Να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση μέχρι να εκδοθεί απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου έχει γίνει προσφυγή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

    Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων με την απόφαση-ψήφισμα εκφράζει την αντίθεσή του στο προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους δήμους, ιδιαίτερα όσον αφορά στον επιμερισμό της αξιολόγησης των υπαλλήλων με ποσοστά, κάτι που έχει επικριθεί σαν αυθαίρετο και αντισυνταγματικό.

    Το δημοτικό συμβούλιο στην απόφαση-ψήφισμα εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του στην πάγια θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για την«αξιολόγηση δομών και προσωπικού, αλλά μέσω της εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, τέτοιου που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών».

    [06] ΣτΕ: Συνταγματικές οι περικοπές μισθών του Μνημονίου ΙΙ

    Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας δημοσίευσε σήμερα την υπ΄ αριθμ. 2307/2014 απόφασή της με την οποία έκρινε αντισυνταγματικό το Μνημόνιο ΙΙ (νόμος 4046/2012) μόνο κατά το σκέλος που αφορά την κατάργηση της δυνατότητας των σωματείων να καταφεύγουν μονομερώς σε διαιτησία, μετά την αποτυχία να συναφθεί συλλογική σύμβαση εργασίας.

    Αντίθετα η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι δεν είναι αντίθετα στο Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα άλλα μέτρα που προβλέφθηκαν για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα από το Μνημόνιο ΙΙ, όπως είναι η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 22% και κατά 32% για τους νέους κάτω των 25 ετών, η κατάργηση του επιδόματος γάμου, η κατάργηση της υπογραφής των εθνικών γενικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας (κατώτερες αποδοχές) μετά από διαπραγματεύσεις εργοδοτών και εργαζομένων (ΣΕΒ-ΓΣΕΕ), η λεγόμενη «μετενέργεια», κ.λπ.

    Οι Σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμους για «λόγους υπέρτερου κοινωνικού συμφέροντος» όλους τους ισχυρισμούς της Γ.Σ.Ε.Ε., της Ο.Τ.Ο.Ε., των άλλων Οργανώσεων, κ.λπ. που είχαν προσφύγει στο ΣτΕ, εκτός από αυτούς που αφορούν την διαιτησία.

    [07] Κόστα Ρίκα και Ουρουγουάη στους «16»

    Η Κόστα Ρίκα εξασφάλισε την πρώτη θέση του 4ου ομίλου του Μουντιάλ αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Αγγλία, που αποχαιρέτησε την διοργάνωση χωρίς νίκη. Πλέον η ομάδα της Λατινικής Αμερικής αναμένει τον αντίπαλο της που θα προκύψει απο τον 3ο όμιλο που συμμετέχει η Εθνική μας ομάδα.

    Η Ουρουγουάη είναι η ομάδα που θα συνεχίσει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ενώ η Ιταλία έμεινε εκτός, μετά την ήττα με 1-0 από την «τσελέστε» με το γκολ του Ντιέγκο Γκοδίν στο 81ο λεπτό, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ντας Ντούνας» του Νατάλ, στο πλαίσιο της 3ης ημέρας στον 4ο όμιλο. Η Ουρουγουάη κατετάγη δεύτερη (πρώτη η Κόστα Ρίκα) και στους «16» θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στον 3ο όμιλο.

    [08] Ιταλία - Ουρουγουάη 0-0 και Κόστα Ρίκα - Αγγλία 0-0 στο ημίχρονο


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 June 2014 - 18:30:25 UTC