Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Διασφαλίζονται απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στη «μικρή ΔΕΗ»
  • [02] Σύντομα και φαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους, ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης
  • [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΕΜΠ
  • [04] Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για την ανάπλαση του Ελληνικού
  • [05] Προφυλακιστέα τέσσερα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου με την ηρωίνη
  • [06] Υπερβάσεις του ορίου όζοντος στην Αθήνα
  • [07] Αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση της μεταφοράς ηρωίνης τα μέλη του πληρώματος του «Noor One»
  • [08] Συνολική λύση για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών
  • [09] Κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο της Ισπανίας

  • [01] Σ. Βούλτεψη: Διασφαλίζονται απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων στη «μικρή ΔΕΗ»

    Tα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων στη «μικρή ΔΕΗ», διασφαλίζονται, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι καθήκον των συνδικαλιστών είναι να διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μελών τους και όχι να παρεμβαίνουν σε πολιτικές αποφάσεις, για τις οποίες η νόμιμα εκλεγμένη πολιτική ηγεσία έχει σφαιρικότερη εικόνα. Στην προκειμένη περίπτωση, είπε, τα δικαιώματα των εργαζομένων διασφαλίζονται απόλυτα και επομένως, όπως υποστήριξε, ενδεχόμενη απεργία δεν έχει νόημα.

    Ανέφερε πως η ΔΕΗ θα εκσυγχρονιστεί και θα αναπτυχθεί με εξωστρέφεια στην αγορά της Νοτιανατολικής Ευρώπης και θα μειώσει τον δανεισμό της που γίνεται με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

    [02] Σύντομα και φαρμακευτική κάλυψη για τους ανασφάλιστους, ανακοίνωσε ο Μ. Βορίδης

    Στη φαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που έχουν απωλέσει την ασφαλιστική ικανότητά τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά τη νοσοκομειακή κάλυψή τους, και έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, στο συνέδριο Athens Health Forum 2014.

    Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για την Υγεία με ανακατανομή των διαθέσιμων πόρων, χωρίς να διαφοροποιηθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επίσης, επανέλαβε την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, οι οποίες θα προχωρήσουν με ορθολογικό τρόπο και θα επιτρέψουν την αξιοποίηση των χρημάτων των φορολογουμένων. Όσον αφορά τη φαρμακευτική δαπάνη, τόνισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για μεγαλύτερη μείωση, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για τον εξορθολογισμό της, χωρίς περαιτέρω συμπίεση.

    [03] Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι διοικητικοί του ΕΜΠ

    Τουλάχιστον έως την προσεχή Δευτέρα θα παραμείνει κλειστό το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μετά από την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη λύση που προκρίνει το υπουργείο Παιδείας στο θέμα της διαθεσιμότητας.

    Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν την ερχόμενη Πέμπτη 3 Ιουλίου σε τηλεδιάσκεψη τους συναδέλφους τους από τα άλλα επτά Ιδρύματα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας για να συντονίσουν τις κινήσεις τους.

    Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας συνεχίζει τον γύρο των επαφών του με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους του ΕΜΠ, σήμερα συναντήθηκε με τους προέδρους των ΤΕΙ, οι οποίοι έθεσαν τα προβλήματα λειτουργίας των Ιδρυμάτων τους, ενώ ανέφεραν, ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τη πρόσληψη ωρομισθίων εκπαιδευτικών, τους οποίους όμως δεν μπορούν και να πληρώσουν.

    [04] Παρουσιάστηκαν τα σχέδια για την ανάπλαση του Ελληνικού

    «Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τα έργα για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, αύριο το πρωί» ανέφερε επανειλημμένα ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα σχέδια για την ανάπλαση της έκτασης και οι επιπτώσεις του έργου στην οικονομία και στην κοινωνία.

    «Τρεις μήνες μετά την ανακήρυξη της Lamda Development από το ΤΑΙΠΕΔ, ως του προτιμητέου επενδυτή για την απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας Ελληνικό ΑΕ, ο σχετικός φάκελος δεν έχει ακόμη κατατεθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο, η έγκριση του οποίου είναι μια από τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το έργο» τόνισε ο κ. Αθανασίου και επισήμανε ότι αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες. Προσδιόρισε ως πιο πιθανό έτος έναρξης των έργων το 2016, τονίζοντας, ωστόσο, ότι θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από αύριο.

    «Λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό βιογραφικών, από πολλές ειδικότητες, αρχιτέκτονες, μηχανικούς, από τον τομέα μάρκετινγκ και διαφήμισης από δεκάδες άλλες ειδικότητες, από νέους αλλά και καταξιωμένους επιστήμονες» είπε ο κ. Αθανασίου, «αλλά απλά τα αρχειοθετούμε για την ώρα». «Θα δημιουργηθούν με το "καλημέρα" του έργου 10.000 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου οι θέσεις εργασίας θα ξεπεράσουν τις 30.000 και στη φάση ολοκλήρωσης θα δημιουργηθούν 50.000 μόνιμες θέσεις εργασίας» είπε ο κ. Αθανασίου. Επίσης, ο κ. Αθανασίου, ερωτηθείς σχετικά, δεν εξέφρασε ανησυχία -στην περίπτωση που υπάρχει πολιτική αλλαγή- να υπάρξει πρόβλημα στην κύρωση της σύμβασης από το ελληνικό Κοινοβούλιο, που είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσουν τα έργα, επισημαίνοντας ότι το έργο είναι προς όφελος της οικονομίας της χώρας, του περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών.

    Όπως επισημάνθηκε, κεντρικό συστατικό στοιχείο της επένδυσης και χαρακτηριστικό της φιλοσοφίας της είναι η δημιουργία και συντήρηση ενός πάρκου 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων, ενός από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό καθώς και η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, με επίσης ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

    [05] Προφυλακιστέα τέσσερα μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου με την ηρωίνη

    Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, τέσσερα μέλη του πληρώματος -ο μηχανικός και τρεις ναύτες-, όλοι Ινδοί υπήκοοι, του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE» που μετέφερε το φορτίο-μαμούθ ηρωίνης στην Ελλάδα. Οι συλληφθέντες, παρά το γεγονός ότι αρνήθηκαν την ανάμιξή τους στην υπόθεση, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα. Δύο από τα έξι μέλη του πληρώματος που οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια δεν πρόλαβαν να απολογηθούν και θα οδηγηθούν εκ νέου αύριο στον τρίτο τακτικό ανακριτή.

    Αύριο αναμένεται να απολογηθεί και 47χρονος Ιρανός, που είναι και ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση. Ο 47χρονος επρόκειτο να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια, αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι. Φέρεται να έχει δηλώσει ότι το δεξαμενόπλοιο παρέλαβε την ηρωίνη από διεθνή ύδατα μεταξύ του Πακιστάν και του Ομάν από πλοιάριο τροφοδοσίας, από το οποίο επιβιβάστηκε ο ίδιος ως συνοδός φύλακας της ηρωίνης -και για το ρόλο αυτό θα λάμβανε το ποσό των 50.000.000 ιρανικών ριάλ (περίπου 1,4 εκατ. Ευρώ). Αύριο, επίσης, αναμένεται να απολογηθεί και ένας Έλληνας, 32 ετών, που φέρεται να ασκεί το επάγγελμα του αλουμινοκατασκευαστή και κατηγορείται ότι έχει βοηθήσει στη μεταφορά της ηρωίνης στην έπαυλη στη Φιλοθέη.

    [06] Υπερβάσεις του ορίου όζοντος στην Αθήνα

    Υπέρβαση στις τιμές του όζοντος παρατηρήθηκε σήμερα, σύμφωνα με μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης ατμόσφαιρας της Αθήνας.

    Συγκεκριμένα, η τιμή που κατεγράφη στον σταθμό των Λιοσίων, στις 17:00, έφθασε στα 207 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, ενώ την ίδια ώρα στον σταθμό των Θρακομακεδόνων η τιμή των ορίων ήταν στα 195 μικρογραμμάρια. Σημειώνεται, ότι το όριο ενημέρωσης κοινού είναι τα 180 μικρογραμμάρια και το όριο συναγερμού τα 240.

    Για το λόγο αυτό, το υπουργείο Υγείας με ανακοίνωσή του, συνιστά σε άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

    [07] Αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση της μεταφοράς ηρωίνης τα μέλη του πληρώματος του «Noor One»

    Aρνήθηκαν, κατά την απολογία τους στον τρίτο τακτικό ανακριτή Πειραιά, οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση μεταφοράς άνω των δύο τόνων ηρωίνης στην Ελλάδα τα έξι μέλη του πληρώματος του δεξαμενόπλοιου «NOOR ONE», όλοι τους Ινδοί υπήκοοι.Τα μέλη του πληρώματος φέρεται να υποστήριξαν ότι δεν γνώριζαν για το φορτίο της ηρωίνης και ότι το πλοίο ερχόταν στην Ελλάδα αποκλειστικά για επισκευαστικές εργασίες. Οι συλληφθέντες, αφού ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους στον ανακριτή χωρίς την παρουσία δικηγόρου, καθώς οι ίδιοι αρνήθηκαν την εκπροσώπησή τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμένεται η ειδική συνεδρίαση ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί αν θα κριθούν προφυλακιστέοι.

    Σημειώνεται ότι στην υπόθεση εντοπισμού της δεύτερης ποσότητας ηρωίνης σε αποθήκη στο Κορωπί, συνολικού βάρους 986 κιλών και 600 γραμμαρίων, εμπλέκονται 14 άτομα. Δέκα μέλη του πληρώματος, ένας Τούρκος υπήκοος με βελγικό διαβατήριο, ένας 47χρονος Ιρανός που φέρεται να έχει κομβικό ρόλο στην υπόθεση και δύο Έλληνες, ένας 32χρονος και μια 53χρονη η οποία φέρεται ως η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας. O 47χρονος Ιρανός είναι ο μοναδικός που θέλησε να καταθέσει στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Κανονικά, ο 47χρονος ήταν να προσαχθεί και αυτός σήμερα στα δικαστήρια αλλά ζήτησε προθεσμία προκειμένου να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο και θα απολογηθεί αύριο το μεσημέρι.

    [08] Συνολική λύση για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ, θα εξετάσει το υπουργείο Οικονομικών

    Tο υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει συνολικά το θέμα της εφαρμογής των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορούν προσφυγές κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων που δικαιώνονται.

    Αυτό τονίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αφήνοντας παράθυρο για μια συνολική διευθέτηση του ζητήματος αυτού. Σημειώνεται ότι με σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζονταν ότι οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας θα εφαρμόζονται μόνο για όσους προσφεύγουν και δικαιώνονται και όχι για όλους όσους αφορά το θέμα.

    Η εγκύκλιος εκδόθηκε προκειμένου να ερμηνεύσει το πώς θα εφαρμοστούν δύο αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες δικαιώνονταν προσφυγές κατά της φορολόγησης του επιδόματος βιβλιοθήκης και του επιδόματος αλλοδαπής που καταβάλλονται σε δημοσίους υπαλλήλους.

    [09] Κεραυνός χτύπησε το αεροπλάνο της Ισπανίας

    Ενός κακού μύρια έπονται, με τα... βάσανα της Εθνικής Ισπανίας να μην τελειώνουν με τον αποκλεισμό από την πρώτη μόλις φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά να συνεχίζονται και κατά την επιστροφή των «φούριας ρόχας». Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ισπανικής εφημερίδας «Marca» το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε η αποστολή χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που προσγειωνόταν στο αεροδρόμιο «Αντόλφο Σουάρες», στο Μπαράχας! Από την κρούση δεν προκλήθηκε κάποια σοβαρή ζημιά παρά μόνο έντονος φόβος για τους παίκτες, οι οποίοι μετά την προσγείωση απομακρύνθηκαν χωρίς να κάνουν δηλώσεις.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 24 June 2014 - 16:30:27 UTC