Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός
  • [02] Προς αναστολή λειτουργίας σε 50 πρατήρια, γιατί δεν είχαν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών
  • [03] Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο νεαρός σατανιστής
  • [04] Οι λιμενικοί έστειλαν εξώδικο στα ΥΠΟΙΚ και Ναυτιλίας, ζητώντας την επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012
  • [05] Κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας η ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων
  • [06] «Η ΕΚΤ θα παρέμβει για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού»
  • [07] Ο ιρακινός στρατός έθεσε εκ νέου υπό τον πλήρη έλεγχό του το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας
  • [08] Στην Ελλάδα επιστρέφουν αρχαιολογικά ευρήματα που είχαν υφαρπάξει οι ναζί

  • [01] Στην Αθήνα ο Κινέζος πρωθυπουργός

    Στην Αθήνα βρίσκεται ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ για τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Τον Κινέζο πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με την σύζυγό του, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

    Αύριο, ο κ. Κετσιάνγκ θα επισκεφτεί μαζί με τον Αντ. Σαμαρά τον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Πειραιά.

    Ο πρωθυπουργός της Κίνας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη.

    Ο Κινέζος πρωθυπουργός θα επισκεφθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και το Ηράκλειο της Κρήτης.

    Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα υπογράψει τρεις συμφωνίες συνεργασίας, που αφορούν τη χρηματοοικονομική βοήθεια της Κινεζικής Αναπτυξιακής Τράπεζας σε μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα, την προστασία της θάλασσας και την παροχή υπηρεσιών από τον κινεζικού νηογνώμονα «China Classification Society» σε πλοία που φέρουν την ελληνική σημαία.

    «Θα εργασθούμε από κοινού με την Ελλάδα για να μετατρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά στο καλύτερο του είδους του» σημειώνει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο Κινέζος πρωθυπουργός, Λι Κετσιάνγκ, με αφορμή την έλευσή του στην Αθήνα.

    [02] Προς αναστολή λειτουργίας σε 50 πρατήρια, γιατί δεν είχαν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών-εκροών

    Στην αναστολή της άδειας λειτουργίας 50 πρατηρίων υγρών καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχωρούν τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών, καθώς δεν έχουν εγκαταστήσει το σύστημα εισροών- εκροών που προβλέπει η νομοθεσία για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τα πρατήρια αυτά εντοπίστηκαν μετά από ελέγχους των στοιχείων μητρώου εισροών- εκροών, με το Υπουργείο Μεταφορών.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για τα πρατήρια αυτά επιλαμβάνονται ήδη και αυτεπάγγελτα οι αντίστοιχες περιφερειακές διευθύνσεις του Υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες αναστολής και ανάκλησης της άδειας λειτουργίας. Σε εξέλιξη σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών βρίσκονται διασταυρώσεις στοιχείων με τις διευθύνσεις μεταφορών και για τα πρατήρια των υπόλοιπων νομών που έχουν σχετική υποχρέωση.

    [03] Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο νεαρός σατανιστής

    Στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού θα οδηγηθεί ο 22χρονος που απολογήθηκε για τη δολοφονία άστεγης λίγο πριν το Πάσχα στη Γλυφάδα. Με ομόφωνη απόφασή τους μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του νεαρού, ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν να κρατηθεί προσωρινά και να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη για να εντοπιστεί αν υπάρχει ψυχική ασθένεια, αλλά και για εξάρτησή του από ναρκωτικές ουσίες.

    Ο κατηγορούμενος, ενώπιον του ανακριτή, φέρεται να επανέλαβε πως σκότωσε τη γυναίκα προκειμένου να εξευμενίσει τον Σατανά, καθώς έβλεπε και άκουγε δαίμονα ο οποίος του υπέδειξε το θύμα και του ζητούσε να σκοτώσει για να σώσει τη δική του ζωή. Δήλωσε επίσης, μετανιωμένος για το έγκλημα που διέπραξε και αρνήθηκε ότι ήθελε να διαπράξει και δεύτερο φόνο, υποστηρίζοντας ότι αυτό το είπε στην αστυνομία προκειμένου να δείξει ότι είναι σκληρός.

    [04] Οι λιμενικοί έστειλαν εξώδικο στα ΥΠΟΙΚ και Ναυτιλίας, ζητώντας την επιστροφή των μισθών τους στα επίπεδα του 2012

    Εξώδικη πρόσκληση προς τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Ναυτιλίας, να εφαρμοσθεί άμεσα η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δικαιώνει τους ένστολους όλων των Σωμάτων Ασφαλείας, εν ενεργεία και απόστρατους, για τις αναδρομικές μειώσεις των αποδοχών τους, απέστειλαν η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος και η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος. Υπενθυμίζεται, ότι η Ολομέλεια του ΣτΕ είχε κρίνει ομόφωνα, πως οι περικοπές των αποδοχών όλων των ένστολων, όλων των Σωμάτων, που έγιναν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012 κατ' επιταγή του νόμου 4093/2012 είναι αντισυνταγματικές. Στην εξώδικη πρόσκληση καλείται το ελληνικό δημόσιο να συμμορφωθεί άμεσα με τις αποφάσεις του ΣτΕ και να επιστραφεί σε κάθε ένα από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, για το χρονικό διάστημα από 1-8-2012 έως σήμερα, η διαφορά των αποδοχών που προκύπτει από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4093/2012. Για το θέμα, συνεδρίασαν σήμερα οι ομοσπονδίες των Σωμάτων Ασφαλείας και αποφασίστηκε, ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν σε νέες πρωτοβουλίες με στόχο την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων που αφορά την επιστροφή του μισθολογίου τους στην προτεραία κατάσταση και στη διασφάλιση των δικαιούμενων αναδρομικών αποζημιώσεων.

    [05] Κλειδί για την επανεκκίνηση της οικονομίας η ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων

    Η ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων προκειμένου να επανεκκινήσει η οικονομία είναι ο βασικός στόχος του νέου υπουργού Ανάπτυξης Ν. Δένδια, ο οποίος θα επιδιώξει σε συνεργασία με τις τράπεζες να καταρτίσει συγκεκριμένο σχέδιο για τη μετακύλιση πόρων στην πραγματική οικονομία και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    «Υπάρχουν παρκαρισμένα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες από την ανακεφαλαιοποίηση την ίδια ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνεια τους. Γι αυτό και πρέπει να δουλέψουμε κυβέρνηση και τραπεζίτες με κοινό στόχο για να "αναπνεύσει" η πραγματική οικονομία και να αλλάξει η εικόνα στην αγορά. Μοιάζει σαν να τρομάζουν ακόμη και να το αναφέρουν κάποιοι το ποσό που αντιστοιχεί στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα».

    Αυτό ανέφερε σήμερα το μεσημέρι, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης παραθέτοντας τους στόχους της νέας πολιτικής ηγεσίας και συμπλήρωσε ότι σκοπός δεν είναι η οικονομία να περιμένει νέα επιχειρηματικά σχήματα αλλά η ανάπτυξη να βασιστεί σε υπάρχουσες επιχειρήσεις.

    Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στόχος του νέου υπουργού είναι να καταρτιστεί ένα μακροπρόθεσμο πλάνο με συγκεκριμένους στόχους και ένα πλάνο επίσης συγκεκριμένο για τη μετακίνηση πόρων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κατ' επέκταση να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

    [06] «Η ΕΚΤ θα παρέμβει για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού»

    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει ακόμη πιο δυναμικά προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού.

    Το μήνυμα αυτό απέστειλε από την Αθήνα ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ V. Constancio, μιλώντας στο Μέγαρο Μουσικής, στη διάρκεια ημερίδας υπό τον τίτλο: «Τραπεζική Ένωση, Νομισματική Πολιτική και Οικονομική Ανάπτυξη» η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ και σε συνεργασία με το Κέντρο Χρηματοοικονομικών Μελετών του Πανεπιστημίου Goethe της Φραγκφούρτης, υπό την επιστημονική διοργάνωση του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

    O κ. Costancio επισήμανε ότι το επόμενο βήμα που είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει η ΕΚΤ, στην περίπτωση που επιδεινωθεί η προοπτική του πληθωρισμού, είναι οι μαζικές αγορές ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά, κατά τα πρότυπα της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η πολιτική αυτή η οποία επισήμως ονομάζεται «ποσοτική χαλάρωση» αποτελεί στην ουσία το συγκαλυμμένο τύπωμα νέου χρήματος. Όπως ανέφερε, η «ΕΚΤ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε πρόσθετα μη συμβατικά μέτρα στην περίπτωση που επαληθευτεί το (ανεπιθύμητο) σενάριο, διατήρησης του πληθωρισμού στα σημερινά ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα για ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα». Ο ίδιος ανέφερε ότι το παράδειγμα της Fed η οποία έχει προσφύγει εδώ και αρκετό καιρό στην εφαρμογή της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Τόσο από τις θετικές επιπτώσεις που η πολιτική αυτή είχε στις τιμές των ομολόγων, όσο και στα μέτωπα της συναλλαγματικής ισοτιμίας, του πληθωρισμού και εν κατακλείδι της ανάπτυξης. Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ διαβεβαίωσε ότι η Κεντρική Τράπεζα θα πράξει το καθήκον της. Ωστόσο συμπλήρωσε ότι απαιτείται η συμβολή των κυβερνήσεων. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι είναι αναγκαίο η δημοσιονομική πολιτική να στραφεί κατά κύριο λόγο στη χρηματοδότηση των δημόσιων επενδύσεων, των υποδομών και της παιδείας. Παράλληλα επισήμανε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί το δημόσιο εμπόριο και η κινητικότητα στην αγορά εργασίας.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ανέφερε στην παρέμβασή του ότι «τα μέτρα χαλάρωσης που εφαρμόζουν οι Κεντρικές Τράπεζες δεν θα διατηρηθούν επ΄άπειρον. Οι Κεντρικές τράπεζες στην ουσία παρέχουν πίστωση χρόνου στις κυβερνήσεις προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να υλοποιήσουν τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να εξυγιάνουν τα δημοσιονομικά τους».

    [07] Ο ιρακινός στρατός έθεσε εκ νέου υπό τον πλήρη έλεγχό του το μεγαλύτερο διυλιστήριο της χώρας

    Ο ιρακινός στρατός έθεσε σήμερα εκ νέου υπό τον πλήρη έλεγχό του το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της χώρας, έπειτα από μάχες που έγιναν με τους σουνίτες τζιχαντιστές που προσπαθούσαν να το καταλάβουν, ανακοίνωσαν Ιρακινοί αξιωματούχοι. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν πλήρως το διυλιστήριο του Μπαϊτζί», το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε στην ιρακινή τηλεόραση ο εκπρόσωπος του Ιρακινού πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι για θέματα ασφαλείας, στρατηγός Κάσεμ Άτα.

    Ένας εργαζόμενος στο διυλιστήριο δήλωσε και αυτός ότι οι τζιχαντιστές έχουν αποσυρθεί, ενώ την πληροφορία επιβεβαίωσαν κι άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, προσθέτοντας ότι οι μαχητές εγκατέλειψαν το διυλιστήριο έπειτα από σφοδρές επιθέσεις που πραγματοποίησε εναντίον τους ο στρατός.

    [08] Στην Ελλάδα επιστρέφουν αρχαιολογικά ευρήματα που είχαν υφαρπάξει οι ναζί

    Αρχαιότητες που είχαν ανακαλυφθεί και μεταφερθεί από την Ελλάδα στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου επιστρέφουν στην Ελλάδα.

    Πρόκειται για 10.600 όστρακα (σπαράγματα αγγείων), λίθινα τέχνεργα, λεπίδες οψιανού και πυριτόλιθου, καθώς και οστεολογικό υλικό, που προέρχονται από ανασκαφικές δραστηριότητες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούνιο έως τον Δεκέμβριο του 1941 από τα ναζιστικά στρατεύματα Κατοχής.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε χθες στο μουσείο Pfahlbau (στην πόλη Ουντερούλντινγκεν της Βάδης-Βυρτεμβέργης) η επίσημη τελετή επιστροφής αρχαιοτήτων, οι οποίες είχαν ανασκαφεί στην Ελλάδα και μεταφερθεί στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια του Β? Παγκοσμίου Πολέμου. Η τελετή έγινε παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Επιστημών, Έρευνας και Τεχνολογίας, Γιούργκεν Βάλτερ, του γενικού προξένου της Ελλάδας στη Στουτγάρδη, Παναγιώτη Πάρτσου, της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Μαρίας Βλαζάκη-Ανδρεαδάκη, του διευθυντή του γερμανικού μουσείου και καθηγητή του πανεπιστημίου του Τίμπινγκεν, Γκίντερ Σέμπελ, τοπικών βουλευτών, αρχαιολόγων και δημοσιογράφων.

    Οι αρχαιότητες θα μεταφερθούν αρχικώς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και κατόπιν στις χωρικά αρμόδιες Εφορείες Αρχαιοτήτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 14:30:22 UTC