Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει, για δεύτερη μέρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
  • [02] Γρ. Ψαριανός: Δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες της ΔΗΜΑΡ. Θα πάω στο συνέδριο του Ποταμιού
  • [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός
  • [04] Ξεπερασμένη από τις εξελίξεις η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εκτιμά η Alpha Bank
  • [05] Στα 20 δισ. ευρώ οι απώλειες των Ταμείων εξαιτίας της ύφεσης και των περικοπών

  • [01] Συνεδριάζει, για δεύτερη μέρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

    Την αποτροπή εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή ώστε να προκληθούν εκλογές και η προγραμματική και οργανωτική προετοιμασία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι δύο κυρίαρχοι στόχοι για τον Αλέξη Τσίπρα όπως τους παρουσίασε στην εισήγησή του στηνχθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Σε σχέση με προηγούμενες τοποθετήσεις του, για την πολιτική συμμαχιών ο κ. Τσίπρας επανέλαβε μεν τον κορμό της δήλωσης που έκανε το βράδυ των εκλογών για την ανάγκη μιας δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας , με την διαφορά ότι σήμερα σημείωσε ότι αυτή η συμμαχία θα διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει έδαφος η άποψη υπέρ της διεκδίκησης της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό, ότι η μεγάλη πολιτική ρευστότητα περιορίζει εξ αντικειμένου τις δυνατότητες συνεργασιών με άλλα κόμματα.

    Σύμφωνα με κομματικές πηγές, σε σύντομη παρέμβασή του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέφρασε ορισμένες επιφυλάξεις σε σημεία της παρέμβασης του κ. Τσίπρα και σημείωσε ότι η Αριστερή Πλατφόρμα θα παρουσιάσει δικό της κείμενο στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Λόγω των πολλών θεμάτων που τέθηκαν στην συζήτηση, η Πολιτική Γραμματεία θα συνεδριάσει και σήμερα.

    [02] Γρ. Ψαριανός: Δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες της ΔΗΜΑΡ. Θα πάω στο συνέδριο του Ποταμιού

    «Φεύγω; Όχι... νομίζω η ΔΗΜΑΡ έχει φύγει. Από τον εαυτό της. Έχει κάνει μια κωλοτούμπα. Έχει κηρύξει στρατιωτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και έχει συρρικνωθεί σε πολύ μικρότερο μέγεθος όχι από τα ιδρυτικά μέλη της, αλλά από πολύ λιγότερα ακόμα» δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον ραδιοσταθμό Βήμα, απαντώντας στο ερώτημα εάν θα φύγει από το κόμμα. Ανέφερε ότι «δεν θα πάω στην Κεντρική Επιτροπή. Σε δύο, δεν πήγα. Στις υπόλοιπες 30 και που πήγα και τα έλεγα, πού με γράφανε; Και εμένα, και άλλους 30; ...Δεν θα συμμετάσχω στις κομματικές διεργασίες ενός πράγματος που το θεωρώ νεκρό. Λυπάμαι πολύ. Δεν έχω (λόγο ύπαρξης). Αφού η ΔΗΜΑΡ αναχώρησε για άλλα μέρη, δεν συμμετέχω στις κομματικές διεργασίες. Μπορεί κάτι να αλλάξει. Μπορεί να μην είμαι και εγώ μόνο που θα φύγω. Μπορεί να είναι πολλοί περισσότεροι».

    Πρόσθεσε πως «από εκεί που δεν μιλάγαμε με κανέναν, τώρα μιλάμε με όλους, αλλά με την προϋπόθεση ότι όλοι μετά θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ... Αυτό είναι ηλίθιο στρατηγικό σχέδιο... Να πω ότι εγώ, μαζί με τον Κουβέλη, τον Μαργαρίτη, τον Χατζησωκράτη και τον Αμοιρίδη ή τον Παν-Παν και όλους τους άλλους θα παραμείνουμε για να πάμε μετά με τον Σκουρλέτη στα γουναράδικα και με τον Κουρουμπλή ή τη Σακοράφα και τον Μητρόπουλο ή τον Ρινάλντι, αυτό το σχέδιο δεν με περιλαμβάνει». Τόνισε ότι, αναφορικά με το πολιτικό του μέλλον, «θα πάω στο συνέδριο του "Ποταμιού" και θα πάνε και άλλοι. Θα πάει και ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ. Μπορεί και να υπάρξει (σ.σ. μια στενότερη σχέση με το "Ποτάμι"). Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Θα πάω στο συνέδριο του "Ποταμιού"».

    Δήλωσε ότι θα ψηφίσει για Πρόεδρο Δημοκρατίας θετικά, εάν το πρόσωπο που θα προταθεί είναι ικανό.

    [03] Μ. Χρυσοχοΐδης: Σε ενάμιση χρόνο από σήμερα θα ολοκληρωθεί η Ιονία Οδός

    Το έργο της Ιονίας Οδού θα ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο από σήμερα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από το εργοτάξιό της στην περιοχή της Πέρδικας των Ιωαννίνων, από όπου ξεκίνησε την περιοδεία του στον υπό κατασκευή οδικό άξονα.

    «Οι παραχωρησιακές συμβάσεις, ο τρόπος δηλαδή ο καινούργιος με τον οποίο κατασκευάζεται το έργο αυτό που είναι συγχρηματοδότηση είναι προφανές ότι δεν σηκώνει αναβολές, καθυστερήσεις, ασυνέπειες. Το έργο θα δοθεί του χρόνου, τον Δεκέμβριο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο υπουργός κάλεσε όλους να συνεργαστούν και τόνισε ότι «όλοι πρέπει να εργαστούμε η αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια, οι υπηρεσίες του δημοσίου, οι ιδιώτες, ούτως ώστε κάθε μέρα να προάγουμε την κατασκευή των δρόμων. Διαφορετικά, εάν εμποδίζουμε την κατασκευή των έργων, αυτό είναι εις βάρος μας».

    [04] Ξεπερασμένη από τις εξελίξεις η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, εκτιμά η Alpha Bank

    «Η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) που ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουνίου 2014 παρουσιάζεται σε μεγάλο βαθμό ξεπερασμένη από τις εξελίξεις, ενώ πολλές από τις προτάσεις πολιτικής που φαίνεται να προτείνει είχαν ήδη υλοποιηθεί και με το παραπάνω πριν καν δημοσιευτεί η έκθεση» εκτιμούν οι οικονομικοί αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας. «Όσον αφορά την ακραίως απαισιόδοξη θεώρηση των αναπτυξιακών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας που φαίνεται να υιοθετείται σε ορισμένα κεφάλαια της έκθεσης, η απάντηση έχει ήδη δοθεί με την εντυπωσιακή εισροή στη χώρα επιχειρηματικών κεφαλαίων, ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ, ήδη από το πρώτο εξάμηνο 2014, (εκ των οποίων 8,4 δισ. ευρώ για τις αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των τραπεζών) και με την εντυπωσιακή τώρα συμμετοχή ξένων επενδυτών παγκοσμίου εμβέλειας στα προγράμματα ιδιωτικοποιήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη» αναφέρουν οι αναλυτές. «Η εικόνα αυτή ενισχύεται από την ανακοίνωση νέων στοιχείων για την εντυπωσιακή πορεία του τουρισμού κατά το 2014, καθώς και για την πολύ ικανοποιητική υλοποίηση του προϋπολογισμού του 2014 στο πρώτο πεντάμηνο του 2014. Επιπλέον, το κόστος δανεισμού του Δημοσίου μειώνεται τώρα σε σχεδόν φυσιολογικά επίπεδα».

    [05] Στα 20 δισ. ευρώ οι απώλειες των Ταμείων εξαιτίας της ύφεσης και των περικοπών

    Περίπου 2 δισ. ευρώ ελλείμματα προβλέπουν οι προϋπολογισμοί των ασφαλιστικών Ταμείων για το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), Θανάσης Καποτάς, ανοίγοντας τις εργασίες του 30ου ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

    Αναλυτικότερα, για το ΙΚΑ προβλέπεται για φέτος, έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ, για τον ΟΑΕΕ 462,7 εκατ. ευρώ, για τον ΟΓΑ 181,3 εκατ. ευρώ, για το ΜΤΠΥ 91,3 εκατ. ευρώ για το ΤΠΔΥ 66,2 εκατ. ευρώ, για το (ΕΤΑΑ) ΤΣΑΥ 39,5 εκατ. ευρώ και για το ΕΤΕΑ 274 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, το ύψος της κρατικής επιχορήγησης μειώνεται σταδιακά, και από 13,443 δισ. ευρώ το 2012, έφθασε στα 11,540 δισ. ευρώ το 2013 και στα 9,848 δισ. ευρώ το 2014.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας, οι απώλειες που καταγράφουν τα ασφαλιστικά ταμεία λόγω της ύφεσης προσεγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ.

    Όπως υποστήριξε ο κ. Καποτάς, οι απώλειες αυτές έχουν προκληθεί από την αύξηση της ανεργίας, τη μείωση των μισθών, την εισφοροδιαφυγή, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την κατάργηση κοινωνικών πόρων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 19 June 2014 - 12:30:23 UTC