Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θέμα χρόνου το νέο πλαίσιο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών
  • [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη
  • [03] Η Κύπρος επιστρέφει στις αγορές
  • [04] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα ξεκινά τον Ιούλιο
  • [05] Ηλεκτρονική πλατφόρμα για φόρους υπέρ τρίτων
  • [06] Ο Νάιτζελ Φάρατζ σχημάτισε πολιτική ομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
  • [07] Ένας Πικάσο εντοπίστηκε κρυμμένος κάτω από έναν άλλο... Πικάσο
  • [08] Μουντιάλ 2014: Αυστραλία-Ολλανδία 2-3
  • [09] Μουντιάλ 2014: Αυστραλία Ολλανδία 1-1 στο ημίχρονο

  • [01] Θέμα χρόνου το νέο πλαίσιο για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

    Θέμα χρόνου είναι το νέο πλαίσιο για το πόθεν έσχες όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης πολιτικών προσώπων, Γιώργος Καλαντζής. Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας για την τρίμηνη παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, ο κ. Καλαντζής είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία ανάμεσα στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την κοινοβουλευτική επιτροπή και το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει «νέο πόθεν έσχες».

    Η τροπολογία μπορεί να εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία δέχθηκε όμως επικρίσεις, από την αξιωματική αντιπολίτευση.

    [02] Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

    Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη δασική έκταση μεταξύ του αεροδρομίου της Μυτιλήνης και του οικισμού της Αγίας Μαρίνας, έχοντας προλάβει από το μεσημέρι που εκδηλώθηκε να κάψει σημαντική μέρος του δάσους.

    Στον χώρο της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβέστες και εθελοντές προκειμένου να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

    [03] Η Κύπρος επιστρέφει στις αγορές

    Η Κύπρος ανακοίνωσε σήμερα την επιστροφή της στις αγορές με την έκδοση 5ετούς ομολόγου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 4,75%.

    Η έκδοση του ομολόγου σηματοδοτεί την επάνοδο της Κύπρου στις αγορές ύστερα από 3 χρόνια -αποκλείστηκε τον Μάιο του 2011- και τουλάχιστον ένα χρόνο νωρίτερα από ότι αναμενόταν.

    Το 5ετές ομόλογο, που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, προσέλκυσε έντονο ενδιαφέρον αφού η ζήτηση έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια περίπου ευρώ, υπερκαλύπτοντας έτσι την αρχική πρόθεση για έκδοση 5ετούς ομολόγου 0,5 δισ. ευρώ κατά τέσσερις φορές.

    [04] Νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα ξεκινά τον Ιούλιο

    Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, η κυβέρνηση εισέρχεται σε έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, ο οποίος θεωρείται από τους κρισιμότερους, καθώς θα περιλαμβάνει και τις συζητήσεις για την περαιτέρω διευθέτηση του χρέους.

    Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, μεταξύ των οποίων και αυτοί στο υπουργείο Οικονομικών, θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα διεξαχθεί σε τρία στάδια και βασική προϋπόθεση για να τελεσφορήσει, είναι η εφαρμογή του Μνημονίου.

    Ειδικότερα, από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ζητείται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τις βελτιώσεις στην καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ιδιωτών προς το Δημόσιο, καθώς είναι δεδομένο ότι όλο περισσότεροι πολίτες και επιχειρήσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν.

    Στη συνέχεια, με την 5η επικαιροποίηση του Μνημονίου, θα αρχίσει η διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους.

    [05] Ηλεκτρονική πλατφόρμα για φόρους υπέρ τρίτων

    Ηλεκτρονική πλατφόρμα για να καταγραφούν οι φόροι υπέρ τρίτων που καταβάλλονται στον ιδιωτικό τομέα, θα δημιουργηθεί σύντομα από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορούν να «μπαίνουν» οι πολίτες και να δηλώνουν τους φόρους υπέρ τρίτων που καταβάλλουν στον επαγγελματικό τομέα τους.

    Τα συγκεκριμένα στελέχη δηλώνουν ότι ενώ οι φόροι υπέρ τρίτων στον δημόσιο τομέα είναι καταγεγραμμένοι, η κυβέρνηση ουσιαστικά δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Φέρουν δε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ότι στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια υπάρχει επιβάρυνση στα δίδακτρα, προκειμένου να χρηματοδοτείται η άδεια λοχείας των γυναικών εκπαιδευτικών.

    [06] Ο Νάιτζελ Φάρατζ σχημάτισε πολιτική ομάδα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο

    Ο ευρωσκεπτικιστής πρόεδρος του Κόμματος Ανεξαρτησίας της Βρετανίας, Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατάφερε να συγκροτήσει πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χάρη στην προσχώρηση μιας Γαλλίδας που είχε εκλεγεί με το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

    "Είμαι πολύ υπερήφανος που σχηματίσαμε αυτήν την ομάδα με άλλους ευρωβουλευτές και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε η φωνή του λαού" ανέφερε ο αρχηγός του Ukip σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

    Η πολιτική ομάδα EFD ("Ευρώπη, Ελευθερία, Δημοκρατία") θα αριθμεί 48 ευρωβουλευτές. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ζοέλ Μπερζερόν η οποία εξελέγη με το Εθνικό Μέτωπο αλλά στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε. Στην EFD μετέχουν ευρωβουλευτές από επτά ευρωπαϊκές χώρες -το ελάχιστο που απαιτείται σύμφωνα με τον κανονισμό για το σχηματισμό πολιτικής ομάδας. Τη "ραχοκοκαλιά" πάντως αποτελούν οι 24 ευρωβουλευτές του Ukip και οι 17 Ιταλοί ευρωβουλευτές του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο.

    [07] Ένας Πικάσο εντοπίστηκε κρυμμένος κάτω από έναν άλλο... Πικάσο

    Ένα έργο του Πάμπλο Πικάσο που εικονίζει έναν γενειοφόρο άνδρα βρέθηκε κρυμμένο κάτω από ένα άλλο έργο του Πικάσο, το "Γαλάζιο Δωμάτιο" που ανήκει στη Συλλογή Φίλιπς στην Ουάσινγκτον.

    Οι ειδικοί υποψιάζονταν από τη δεκαετία του 1950 ότι κάποιο έργο κρυβόταν κάτω από τον πίνακα του 1901, της "Γαλάζιας Περιόδου" του Ισπανού ζωγράφου, όπως δήλωσε η συντηρήτρια του Μουσείου, Σούζαν Φρανκ.

    Οι υποψίες τους επιβεβαιώθηκαν για πρώτη φορά το 2008, μετά από εξέταση του πίνακα με υπέρυθρες ακτίνες. Μόνο τους τελευταίους μήνες όμως, αφού ανέλυσαν και τις χρωστικές ουσίες που είχαν χρησιμοποιηθεί, διαπίστωσαν με βεβαιότητα ότι το "κρυφό" έργο ανήκε και αυτό στον Πικάσο.

    Ο πίνακας ανήκει από το 1927 στη Συλλογή Φίλιπς.

    [08] Μουντιάλ 2014: Αυστραλία-Ολλανδία 2-3

    Μετά από ένα φανταστικό και με ανατροπές αγώνα, η Ολλανδία επικράτησε με 3-2 της Αυστραλίας σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου που διεξήχθη στο Μπέιρα Ρίο. Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Ρόμπεν (20΄) αλλά οι Αυστραλοί με τους Κέιχιλ (21΄) και Γέντινακ (πεν. 53΄) πήραν το προβάδισμα, προσωρινά όμως, αφού τα γκολ των Φαν Πέρσι (58΄) και Ντεπάι (68΄΄) έδωσαν τελικά την νίκη στους «οράνιε».

    [09] Μουντιάλ 2014: Αυστραλία Ολλανδία 1-1 στο ημίχρονο

    Για τον 2ο όμιλο, η Ολλανδία αντιμετωπίζει την Αυστραλία, ενώ η Ισπανία, στο ντέρμπι της ημέρας, θα αντιμετωπίσει τη Χιλή. Η Κροατία θα παίξει με το Καμερούν για τον 1ο όμιλο της διοργάνωσης.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 18 June 2014 - 18:30:22 UTC