Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητείται στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού και Χρ.Παππά
  • [02] Σύστημα αναγγελίας της επόμενης στάσης ξεκινά στη γραμμή 6 των τρόλεϊ
  • [03] Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ, με επίκεντρο την Ουκρανία και τη Συρία
  • [04] Σαράντα έξι απολιθώματα ιχθυόσαυρων ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι
  • [05] «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα
  • [06] Η μαριχουάνα φέρνει αϋπνία
  • [07] Ελλάδα - Νιγηρία 0 - 0, στον πρώτο φιλικό αγώνα της Εθνικής στις ΗΠΑ

  • [01] Συζητείται στην Ολομέλεια η άρση ασυλίας Ν. Μιχαλολιάκου, Ι. Λαγού και Χρ.Παππά

    Στις 12 το μεσημέρι προσέρχονται ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός για τη σημερινή λήψη απόφασης στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για την άρση της βουλευτικής τους ασυλίας. Η μεταγωγή των τριών βουλευτών, που βρίσκονται ήδη προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, θα γίνει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας ενώ ειδικό σχέδιο θα ακολουθήσει και αυτή τη φορά η Φρουρά της Βουλής με δεδομένη και την εντολή που έχει δώσει ο πρόεδρος του Σώματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης για αυστηρή εφαρμογή και σεβασμό των δικονομικών κανόνων.

    Οι έλεγχοι κατά την είσοδο θα είναι αυστηροί ενώ αναμένεται να περιοριστούν και οι άδειες εισόδου του κοινού στα θεωρεία. Οι κ.κ. Μιχαλολιάκος, Παππάς και Λαγός θα έχουν δικαίωμα λόγου και ψήφου. Στις δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου (σ.σ. αφορά κυρίως τον Χρήστο Παπά).

    Σημειώνεται ότι στις 09:30, περίπου 150 άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην «πολιτική σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής» ενω η αστυνομία έχει θέσει φραγμό στη διασταύρωση Αμαλίας και Β. Σοφίας, στο ρεύμα ανόδου.

    [02] Σύστημα αναγγελίας της επόμενης στάσης ξεκινά στη γραμμή 6 των τρόλεϊ

    Σύστημα ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης θα αποκτήσει, από αύριο 5 Ιουνίου, η γραμμή 6 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ», των τρόλεϊ. Έτσι λοιπόν, οι επιβάτες της γραμμής 6, θα ενημερώνονται από τα ηχεία μέσω ειδικού ηχογραφημένου μηνύματος σε δύο γλώσσες, ελληνικά-αγγλικά, για την επόμενη στάση που θα προσεγγίσει το όχημα.

    Σε πρώτη φάση το σύστημα θα λειτουργήσει σε όλα τα οχήματα (και στα εφεδρικά) της γραμμής 6 των τρόλεϊ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ) η οποία είναι πρότυπη. Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η τοποθέτηση του συστήματος ηχητικής αναγγελίας της επόμενης στάσης σε οχήματα που δρομολογούνται σε άλλες γραμμές, όπως τη νέα γραμμή Χ80 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ - Χ80», που συνδέει τον τερματικό σταθμό κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου και Ακτή Μιαούλη), με την Ακρόπολη, το κέντρο της Αθήνας και την πλατεία Συντάγματος. Υπενθυμίζεται πως στα οχήματα της γραμμής 6 λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο και δωρεάν σύνδεση WiFi για τους επιβάτες.

    [03] Συνάντηση Κέρι - Λαβρόφ, με επίκεντρο την Ουκρανία και τη Συρία

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στο Παρίσι με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, προκειμένου να συζητήσουν για την κρίση στην Ουκρανία και τη Συρία, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Θέμα της συζήτησης θα είναι η κρίση στην Ουκρανία, δεδομένου ότι το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, καθώς και οι προσπάθειες για απομάκρυνση των εναπομεινάντων χημικών όπλών της Συρίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τζεν Ψάκι.

    Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί, λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία του νεοεκλεγέντα Ουκρανού Προέδρου, Πέτρο Ποροσένκο. Παράλληλα, μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ με επικεφαλής των πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να παρευρεθεί την Παρασκευή στους εορτασμούς για την 70η επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Γαλλία. Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ωστόσο δεν είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ. Παρά τις εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, οι δύο χώρες εξακολουθούν να συνεργάζονται για την απομάκρυνση του αποθέματος των χημικών όπλων της Συρίας.

    [04] Σαράντα έξι απολιθώματα ιχθυόσαυρων ανακάλυψαν παλαιοντολόγοι

    Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν 46 ακέραια απολιθώματα ιχθυόσαυρων δεινοσαύρων στο νότιο τμήμα της Χιλής, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση. Η ανακάλυψη αυτή αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ευρήματα για αυτό το είδος δεινοσαύρων μέχρι σήμερα. Τα απολιθώματα βρέθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Torres del Paine της χώρας, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης.

    Οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι δεινόσαυροι αυτοί, οι οποίοι ήταν θαμμένοι κάτω από τόνους βράχων και πάγου, έζησαν μεταξύ της Τριαδικής και Κρητιδικής περιόδου, δηλαδή 250 εκατομμύρια με 66 εκατομμύρια χρόνια πριν. «Αυτό το τεράστιο νεκροταφείο ιχθυόσαυρων, ο τρόπος με τον οποίο ήταν τοποθετημένα τα απολιθώματα, είναι μοναδικά», δήλωσε ο παλαιοντολόγος Κρίστιαν Σάλαζαρ.

    [05] «Ξύπνησε» το ηφαίστειο Παβλόφ στην Αλάσκα

    Ένα ηφαίστειο στην Αλάσκα, το οποίο επί χρόνια εκτίνασσε τέφρα και λάβα, άρχισε να εκρήγνυται με νέα ένταση αυτή την εβδομάδα, εκτοξεύοντας ένα σύννεφο καπνού και στάχτης σε ύψος τουλάχιστον 7.000 μέτρων. Η δραστηριότητα αυτή του ηφαιστείου ανάγκασε τους επιστήμονες να εκδώσουν προειδοποιητικό σήμα της υψηλότερης βαθμίδας των τελευταίων 5 ετών, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι αρχές της χώρας.

    Ωστόσο, παρά την έντονη δραστηριότητα του ηφαιστείου Παβλόφ που βρίσκεται σε μια ακατοίκητη περιοχή περίπου 960 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της κομητείας Άνκορατζ, δεν έχει μέχρι στιγμής προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία γύρω από την περιοχή, χάρη στις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες που καθιστούν ευκολότερο για τους πιλότους των αεροσκαφών να παρακάμψουν την εν λόγω περιοχή. Παρόλα αυτά, η έκρηξη που σημειώθηκε ήταν αρκετά ισχυρή και οι επιστήμονες του Ηφαιστειολογικού Παρατηρητηρίου της Αλάσκα αποφάσισαν ότι ήταν συνετό να εκδώσουν προειδοποιητικό σήμα.

    [06] Η μαριχουάνα φέρνει αϋπνία

    Η μακρόχρονη χρήση μαριχουάνας (κάνναβης) μπορεί να έχει ως συνέπεια τη μειωμένη ποιότητα του ύπνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι άρχισαν να καπνίζουν μαριχουάνα από την εφηβεία τους, ιδίως πριν τα 15 τους, έχουν διπλάσια πιθανότητα, όταν μεγαλώσουν, να υποφέρουν από σοβαρή αϋπνία.

    Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Τζίλες Τσέντα του Τμήματος Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για θέματα ύπνου «Sleep» και παράλληλα ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον ύπνο στις ΗΠΑ, μελέτησαν 1.811 άτομα ηλικίας 20 έως 59 ετών, που έκαναν χρήση ναρκωτικών. Η ανάλυση έδειξε ότι οι χρόνιοι χρήστες μαριχουάνας είναι πιο πιθανό να δυσκολεύονται να κοιμηθούν και να μείνουν κοιμισμένοι, συχνά δεν νιώθουν ο ύπνος να τους ξεκουράζει, ενώ μπορεί να νιώθουν και υπνηλία μέσα στη μέρα. Όσοι ξεκίνησαν τη χρήση της μαριχουάνας πριν τα 15 χρόνια τους, έχουν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν τέτοια προβλήματα.

    [07] Ελλάδα - Νιγηρία 0 - 0, στον πρώτο φιλικό αγώνα της Εθνικής στις ΗΠΑ

    Ισόπαλος 0-0 έληξε ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με τη Νιγηρία στο «PPL Stadium» στη Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας, παρά τη λευκή ισοπαλία, άφησαν ευχαριστημένους τους χιλιάδες ομογενείς που παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα της ελληνικής ομάδας στις ΗΠΑ. Ο προπονητής Φερνάντο Σάντος έκανε αρκετές αλλαγές και στο μεγαλύτερο μέρος του α' ημίχρονου οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων.

    Αθλητικοί παράγοντες εκτιμούν ότι η εμφάνιση της Εθνικής ήταν σαφώς καλύτερη σε σχέση με τον φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Πορτογαλία, ο οποίος επίσης είχε λήξει 0-0. Η Καλομοίρα τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο, πριν την έναρξη του αγώνα, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών ήταν ομογενείς. Στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά «Road to Brazil», από τις 29 Μαΐου έως και τις 7 Ιουνίου, η ελληνική ομάδα θα παίξει την ερχόμενη Παρασκευή 6 Ιουνίου με τη Βολιβία, σε στάδιο του Νιου Τζέρσεϊ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 June 2014 - 6:30:24 UTC