Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-06-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεν θα ενταχθούν σε καμία ομάδα του ευρωκοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ
  • [02] "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε τον στόχο του, μπορούμε να επικρατήσουμε"
  • [03] Εκρηκτικό το κλίμα στις φυλακές, υποστηρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • [04] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία
  • [05] Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει ότι η καγκελάριος Μέρκελ προκρίνει την Κρ. Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν
  • [06] «Η Α. Μέρκελ προκρίνει την Κρ. Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν»

  • [01] Δεν θα ενταχθούν σε καμία ομάδα του ευρωκοινοβουλίου οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ

    Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι «εξετάζοντας την πορεία τα τελευταία χρόνια της ομάδας της "Ενωτικής Αριστεράς/Βόρειας Πράσινης Αριστεράς" (GUE/NGL) και τα δεδομένα που προκύπτουν από τη σύνθεση του ευρωκοινοβουλίου μετά τις ευρωεκλογές, αποφάσισε οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ να μην ενταχτούν σε καμία κοινοβουλευτική ομάδα του ευρωκοινοβουλίου».

    Η ΚΕ υπενθυμίζει ότι η βασική δέσμευση, που το ΚΚΕ έχει αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό, είναι να αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά σχέδια που εξυφαίνονται στην ΕΕ και πάνω από όλα να συμβάλλει, έτσι ώστε να δυναμώνει ο αγώνας των λαών ενάντια στην ιμπεριαλιστική ΕΕ, με στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ, για να κατακτήσουν οι λαοί τη δική τους εξουσία.

    «Αυτή η δέσμευση δεν μπορεί να υπηρετηθεί με τη συμμετοχή των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ σε πολιτικές ομάδες, που έχουν ως κύρια γραμμή τον εξωραϊσμό και τη στήριξη της ΕΕ» σημειώνει η ανακοίνωση του κόμματος.

    [02] "Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πέτυχε τον στόχο του, μπορούμε να επικρατήσουμε"

    Να εμφυσήσει αισιοδοξία στο εσωτερικό του κόμματος επιχειρεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την αποτίμηση του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών και των ευρωεκλογών, στην οποία κατέληξε η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ.

    Σύμφωνα με το συμπέρασμα του οργάνου, το αποτέλεσμα για τη ΝΔ είναι θετικό στις αυτοδιοικητικές εκλογές ενώ δεν είναι αρνητικό για τις ευρωεκλογές αφού ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε βάλει το βασικό δίλημμα αποδοκιμάστηκε.

    Ακολούθως η Εκτελεστική Γραμματεία περιγράφει τις ευοίωνες προοπτικές της ΝΔ:

    - Έχουμε σημαντικές «εφεδρείες» που λόγω χαλαρότητας της ψήφου δεν μας στήριξαν αυτή τη φορά, αλλά κερδίζονται αν εμείς κάνουμε σωστά τη δουλειά μας από δω και μπρος.

    - Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πιάσει οροφή και ήδη υποχωρεί. Οι ΑΝΕΛ έχουν ξεφουσκώσει, παρά το όργιο του λαϊκισμού στο οποίο επιδόθηκαν. Η ΔΗΜΑΡ «τιμωρήθηκε», παρά το ότι το έπαιξε «αντιμνημονιακή» κι από την ώρα που το έπαιξε αντιμνημονιακή. Η ΧΑ είδε τη δυναμική της να ανακόπτεται και έφθασε κι εκείνη την οροφή της.

    [03] Εκρηκτικό το κλίμα στις φυλακές, υποστηρίζουν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

    Για τραγικές συνθήκες που επικρατούν στα περισσότερα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας και που πολλές φορές, όπως υποστήριξαν, «αγγίζουν τα όρια της αθλιότητας», μίλησαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων που ενημέρωσαν την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    «Η βία μεταξύ των κρατουμένων, οι συνθήκες κράτησης τους, οι διαφορετικές θρησκευτικές αντιλήψεις τους μαζί με την ανύπαρκτη ασφάλεια, είναι ένα εκρηκτικό μείγμα που θα οδηγήσει σε "Μαύρο Οκτώβρη". Θα καούν τον Οκτώβρη οι φυλακές θα το δείτε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας στην ψυχιατρική πτέρυγα Κορυδαλλού και συνδικαλιστής, Αντώνης Αραβαντινός. Και πρόσθεσε:

    «Αυτό το κακό κλίμα που υπάρχει στις φυλακές δεν αποσυμπιέζεται. Μαζεύεται - μαζεύεται και κάποια στιγμή θα εκραγεί. Ειδικά για τον Κορυδαλλό, το πρόβλημα δεν είναι μόνο η ασφάλεια. Αν αποφασίσουν όλοι οι κρατούμενοι μια μέρα να φτύσουν, θα πνιγούμε. Ζουν άνθρωποι στις φυλακές που για να εξαγνιστούν στον Αλί, αυτομαστιγώνονται.

    [04] Συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία

    Οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνέχιζαν να μαίνονται σήμερα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, καθώς ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει την επίθεση του ενάντια στους φιλορώσους αυτονομιστές που ελέγχουν την πόλη Σλαβιάνσκ, με τις δύο πλευρές να μετρούν νεκρούς και τραυματίες, όπως ανακοίνωσε η ουκρανική κυβέρνηση.

    Οι φιλορώσοι αυτονομιστές, που την περασμένη εβδομάδα κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο σκοτώνοντας 14 στρατιώτες, υποστήριξαν σήμερα ότι κατέρριψαν ένα μαχητικό αεροσκάφος Σουχόι Su-25 καθώς και ένα ελικόπτερο. Η πληροφορία αυτή διαψεύστηκε από τις ουκρανικές αρχές.

    Δώδεκα ώρες αφότου οι δυνάμεις του Κιέβου ξεκίνησαν μια νυχτερινή επιχείρηση στη Σλαβιάνσκ και την ευρύτερη περιοχή, ο Βλάντισλαβ Σελεζνιόφ, ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής πλευράς, είπε: «Σήμερα είχαμε δύο νεκρούς και 42 τραυματίες».Ο ίδιος εκτίμησε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών από την πλευρά των αυτονομιστών σε περίπου 300, κάτι που είναι αδύνατον να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

    Παραμένει ασαφές αν ο ουκρανικός στρατός, που υποστηρίζεται από εναέρια μέσα, έχει κάνει πραγματική πρόοδο στις μάχες κατά των ανταρτών οι οποίοι συνεχίζουν να κατέχουν στρατηγικά σημεία σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.

    [05] Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει ότι η καγκελάριος Μέρκελ προκρίνει την Κρ. Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν

    Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου διέψευσε απόψε ότι η Άγγελα Μέρκελ έχει υποβάλει στο Παρίσι το ερώτημα αν προτίθεται να προτείνει τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απορρίπτοντας έτσι τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.

    «Το δημοσίευμα είναι λανθασμένο. Όσα είπε χθες δημοσίως η καγκελάριος εξακολουθούν να ισχύουν», υπογράμμισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

    Η Μέρκελ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι ασκεί πιέσεις στους ευρωπαίους ηγέτες να υποστηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Επιτροπής και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ομοφωνία μεταξύ τω ηγετών των κρατών μελών της ΕΕ.

    [06] «Η Α. Μέρκελ προκρίνει την Κρ. Λαγκάρντ για την προεδρία της Κομισιόν»

    Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει ρωτήσει το Παρίσι αν προτίθεται να προτείνει την Κριστίν Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσαν δύο πηγές από τη Γαλλία οι οποίες είναι ενημερωμένες σχετικά.

    Οι πηγές αυτές ανέφεραν ότι η Μέρκελ υπέβαλε το ερώτημα σε ιδιωτική συνομιλία της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μετά τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την άνοδο της αντιευρωπαϊκής ψήφου διαμαρτυρίας.

    «Η Μέρκελ έθεσε το θέμα ιδιωτικά στον Ολάντ, ο οποίος δεν πήρε οριστική θέση, όμως είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα ήταν καλή ιδέα η Ευρώπη να χάσει τη θέση στο ΔΝΤ» επεσήμανε η μία πηγή.

    Μια δεύτερη πηγή σημείωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος -που πιέζεται όλο και περισσότερο τόσο εξαιτίας της ανόδου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, που κέρδισε τις Ευρωεκλογές στη Γαλλία, όσο και από την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του- να μπορέσει να υποστηρίξει ένα μέλος της κεντροδεξιάς αντιπολίτευσης για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 3 June 2014 - 20:30:22 UTC