Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τέσσερις τραυματίες από πτώση υπεραστικού λεωφορείου σε παράδρομο της Πάτρας
  • [02] Το υποβρύχιο Παπανικολής θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το κοινό στο λιμάνι του Πειραιά
  • [03] Ποιοι οφειλέτες του ΙΚΑ μπορούν να ενταχθούν σε ευνοϊκότερο καθεστώς ρύθμισης οφειλών
  • [04] Ο Σνόουντεν λέει ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Τζον Κέρι τον καλεί να το πράξει
  • [05] Η Microsoft δημιουργεί σύστημα αυτόματης μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο για το Skype

  • [01] Τέσσερις τραυματίες από πτώση υπεραστικού λεωφορείου σε παράδρομο της Πάτρας

    Τέσσερις επιβάτες τραυματίστηκαν από την πτώση υπεραστικού λεωφορείου σήμερα ο πρωί σε παράδρομο της μεγάλης περιμετρικής της Πάτρας, στο ύψος της Οβρυάς. Οι τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο «'Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας και σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Το ατύχημα έγινε λίγο πριν από τις 9.30 το πρωί, όταν το υπεραστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας, που εκινείτο στη μεγάλη περιμετρική στο ρεύμα προς Πάτρα, για άγνωστους ακόμα λόγους, εξετράπη της πορείας του και βρέθηκε στον παράδρομο. Αμέσως στο σημείο του ατυχήματος έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες της τροχαίας, που βοήθησαν τους επιβάτες να βγουν από το λεωφορείο. Τέσσερις από αυτούς διακομίστηκαν αμέσως στο νοσοκομείο, ενώ σε άλλους επιβάτες παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες.

    [02] Το υποβρύχιο Παπανικολής θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το κοινό στο λιμάνι του Πειραιά

    Το υποβρύχιο Παπανικολής είναι το πλοίο του Στόλου για τον Ιούνιο, που θα ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να το επισκεφθεί.

    Το υποβρύχιο θα ελλιμενιστεί στον Πειραιά (στον προβλήτα του ΟΛΠ (κρηπίδωμα 12 - είσοδος από Ε-11) ) την Παρασκευή 30 Μαΐου όπου θα παραμείνει μέχρι την Κυριακή 1 Ιουνίου.

    Οι ώρες επισκεπτηρίου είναι:

    - Παρασκευή 30 Μαΐου από 16.00 έως 21.00, - Σάββατο 31 Μαΐου από 10.00 έως 21.00, - Κυριακή 1 Ιουνίου από 10.00 έως 21.00.

    [03] Ποιοι οφειλέτες του ΙΚΑ μπορούν να ενταχθούν σε ευνοϊκότερο καθεστώς ρύθμισης οφειλών

    Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στο καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, που ίσχυε πριν τη ρύθμιση της «νέας αρχής» των 38 μηνιαίων δόσεων ή της πάγιας ρύθμισης των 12 μηνιαίων δόσεων ( 2013), και να αποφύγουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δίνει στους εργοδότες οφειλέτες το ΙΚΑ με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

    Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει ότι στους οφειλέτες που είχαν ενταχθεί σε διακανονισμό πριν από το 2013 και εξυπηρετούσαν τους όρους του διακανονισμού αλλά στη συνέχεια υπήχθησαν υποχρεωτικά στους όρους της ρύθμισης νέας αρχής κατά τις διατάξεις του ν.4152/2013, παρέχεται η δυνατότητα, για λόγους χρηστής διοίκησης, «να επανενταχθούν στο προϊσχύον καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις υπαγωγής, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος». Οι οφειλέτες που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, μπορούν να εγκαταλείψουν τις ρυθμίσεις με τις λίγες δόσεις και να επιστρέψουν στον καθεστώς προσωρινού διακανονισμού που προέβλεπε την καταβολή των τρεχουσών εισφορών συν το 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής με ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης 150 ευρώ. Η ρύθμιση αυτή, έδινε το δικαίωμα της αποπληρωμής σε 80 μηνιαίες δόσεις οι οποίες σε εξαιρετικές περιπτώσεις, μπορούσαν να φθάσουν τις 150 μηνιαίες δόσεις. Προϋπόθεση είναι, να καταβάλουν το σύνολο των απαιτητών δόσεων και των απαιτητών τρεχουσών εισφορών μαζί με τα πρόσθετα τέλη, ενώ θα ληφθούν υπόψη τα καταβληθέντα ποσά, και οι περιπτώσεις των οφειλετών που προέβησαν σε έναντι καταβολές.

    Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται, ότι ισχύει η ανατολή της λήψης αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης σε βάρος περιουσιακών στοιχείων οφειλετών, έως 30 - 6 - 17, που είχαν υπαχθεί σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, πριν από την θεσμοθέτηση της ρύθμισης της «νέας αρχής». Οι βεβαιωμένες οφειλές προς το ΙΚΑ ξεπερνούν σήμερα τα 5 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες φθάνουν τις 400.000.

    [04] Ο Σνόουντεν λέει ότι θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του. Ο Τζον Κέρι τον καλεί να το πράξει

    Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αποκάλεσε τον Εντουαρντ Σνόουντεν φυγάδα και τον κάλεσε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αν είναι "άνδρας" και "πατριώτης", όταν ρωτήθηκε από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα στον απόηχο της συνέντευξης του Σνόουντεν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

    Ο Κέρι πρόσθεσε ότι, αν ο 30χρονος Σνόουντεν "πιστεύει στην Αμερική, θα πρέπει να εμπιστεύεται το αμερικανικό δικαστικό σύστημα". Αν θέλει να επιστρέψει, "μπορούμε να τον βάλουμε σε ένα αεροπλάνο από σήμερα. Θα είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αν επιστρέψει", δήλωσε ο Κέρι. Καθώς "αυτό θα έκανε ένας πατριώτης. Ενας πατριώτης δεν θα διέφευγε και δεν θα έβρισκε καταφύγιο στη Ρωσία ή στην Κούβα ή σε άλλη χώρα". "Ωστόσο κατέφυγε στη Ρωσία, μια αυταρχική χώρα και λέει απλώς ότι προσπαθεί να μεταβεί στην Κούβα, αυτό τι σημαίνει;", διερωτήθηκε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

    Σε συνέντευξή τουο Σνόουντεν δήλωσε ότι θα ήθελε να επιστρέψει στην πατρίδα του, αλλά ότι αν χρειαστεί θα παρατείνει την παραμονή του στη Ρωσία.

    [05] Η Microsoft δημιουργεί σύστημα αυτόματης μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο για το Skype

    Το Skype σύντομα θα αποκτήσει τη δυνατότητα μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο, πράγμα που θα επιτρέψει στους χρήστες να μιλάνε μεταξύ τους ξεπερνώντας τους γλωσσικούς φραγμούς, όπως ανακοίνωσε η Microsoft, στην οποία ανήκει από το 2011 η δημοφιλής υπηρεσία διαδικτυακής επικοινωνίας.

    Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής εταιρείας Σάτια Ναντέλα, σύμφωνα με το ΒΒC, δήλωσε ότι το Skype Translator για Windows 8 θα είναι έτοιμο για να δοκιμαστεί εντός του έτους.

    Η Microsoft δεν διευκρίνισε αν η νέα μεταφραστική υπηρεσία θα παρέχεται δωρεάν ή θα χρεώνεται με κάποιον τρόπο. Η νέα τεχνολογία αναγνώρισης και μετάφρασης φωνής επιδείχτηκε από την εταιρεία πριν από μια διετία, σε ένα συνέδριο στην Κίνα και είχε προκαλέσει τότε αίσθηση για τον μειωμένο αριθμό λαθών που είχε πετύχει. Έκτοτε το λογισμικό της έχει τροφοδοτηθεί με περισσότερα στοιχεία και έχει βελτιωθεί περαιτέρω.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 29 May 2014 - 8:30:28 UTC