Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ζημιές προκάλεσε σε εκθέματα του Μουσείου Μύρινας ο σεισμός
  • [02] Κλιμάκιο μηχανικών στη Λήμνο για αυτοψίες σε κτίρια
  • [03] Στον Τούρκο Ν. Μπ. Τσεϊλάν ο Χρυσός Φοίνικας

  • [01] Ζημιές προκάλεσε σε εκθέματα του Μουσείου Μύρινας ο σεισμός

    Ζημιές σε εκθέματα του Μουσείου Μύρινας, προκάλεσε ο σεισμός, που σημειώθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Αντώνη Χατζηδιαμαντή.

    Εξάλλου, όπως επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, είχε σταλεί στον Οργανισμό έγγραφο με εκτιμήσεις του καθηγητή Σεισμολογίας, Βασίλη Παπαζάχου, που προέβλεπε σεισμό ακόμη και 7 βαθμών στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως είπε ο κ. Λέκκας, οι περιοχές που περιελάμβανε το έγγραφο Παπαζάχου είναι περιοχές με υψηλή σεισμικότητα, μεταξύ αυτόν και η Κεφαλονιά.

    [02] Κλιμάκιο μηχανικών στη Λήμνο για αυτοψίες σε κτίρια

    Δεκαπενταμελές κλιμάκιο μηχανικών της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων, του ΟΑΣΠ και του ΟΣΚ, μεταβαίνει στη Λήμνο για τις επείγουσες αυτοψίες σχολικών μονάδων, αλλά και των δημόσιων και ιδιωτικών κτισμάτων. Σχετική εντολή έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι μηχανικοί θα συνεργαστούν με τους τοπικούς συναδέλφους τους, που ήδη έχουν αρχίσει τις αυτοψίες.

    Εξάλλου, συνολικά 266 άτομα τραυματίστηκαν, στην Τουρκία, εκ των οποίων το ένα βαριά, ενώ προκλήθηκαν ρωγμές και άλλες υλικές ζημιές σε κτίρια κυρίως στην Ίμβρο, αλλά και στην Αδριανούπολη και τη Ραιδεστό (Τεκίρνταγ), από τον σημερινό σεισμό, σύμφωνα με την τουρκική «Διεύθυνση Καταστροφών και Κατάστασης Επείγουσας Ανάγκης». Ο πρόεδρος της Διεύθυνσης, Μουράτ Μουτλού, δήλωσε πως ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη, την Αδριανούπολη, τη Ραιδεστό, τη Σμύρνη, τα Δαρδανέλια (Τσανάκαλε) και το Παλαιόκαστρο (Μπαλίκεσιρ) και τόνισε πως «αναφέρονται υλικές ζημιές στην Αδριανούπολη, τη Ραιδεστό και στην Ίμβρο, κυρίως στα Αγρίδια (Τεπέκιοϊ)».

    Υπενθυμίζεται ότι η ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,3 βαθμών σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε στις 12:25. Στη Λήμνο υπάρχουν τρεις ελαφρά τραυματίες και υλικές ζημιές. Ο σεισμός χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες επιφανειακός και έγινε αισθητός σε όλη την Ελλάδα, στα τουρκικά παράλια, τη Σόφια καθώς και σε πόλεις της αν. Βουλγαρίας.

    Σε συνεχή επαφή με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια βρίσκεται ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.Εξάλλου, έκτακτη σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, συγκάλεσε νωρίς το απόγευμα, ο πρόεδρος του κόμματος, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τον σημερινό σεισμό.Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να μεταβεί επί τόπου κλιμάκιο του κόμματος, αποτελούμενο από μηχανικούς, προκειμένου να εκτιμήσουν από κοντά τις επιπτώσεις του σεισμού.

    Διαβάστε επίσης:Ζημιές προκάλεσε σε εκθέματα του Μουσείου Μύρινας ο σεισμός

    [03] Στον Τούρκο Ν. Μπ. Τσεϊλάν ο Χρυσός Φοίνικας

    Στην τούρκικη ταινία «Ο ύπνος του χειμώνα» του Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν απονεμήθηκε -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Χρυσός Φοίνικας του φετινού 67ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών, βραβείο που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους καλεσμένους, τόσο στην αίθουσα του Μεγάρου του φεστιβάλ, όσο και στην αίθουσα των δημοσιογράφων. Παραλαμβάνοντας το βραβείο του, ο Τσεϊλάν ανάφερε πως το αφιερώνει στους νεαρούς Τούρκους, που σκοτώθηκαν στα πρόσφατα επεισόδια. Το βραβείο απένειμαν στον Τούρκο σκηνοθέτη η Ούμα Θέρμαν και ο Κουέντιν Ταραντίνο. Από τα βραβεία δεν έμειναν απ' έξω οι Αντρέι Ζβιαγκίντσεβ, Ζαν-Λικ Γκοντάρ, Ξαβιέ Ντολάν, Μπένετ Μίλερ και η Άλις Ρόρβαχερ.

    Παρούσα στην τελετή ήταν και η Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν, που απένειμε το Μέγα Βραβείο της κριτικής επιτροπής στη συμπατριώτισσά της, σκηνοθέτρια Άλις Ρόρβαχερ για την ταινία της «Le Meraviglie» (Τα θαύματα). Τα υπόλοιπα βραβεία παρουσίασαν προσωπικότητες όπως η Μόνικα Μπελούτσι, η Νικόλ Γκαρσία, ο Ντανιέλ Οτέιγ, ο Αμπάς Κιαροστάμι, ο πρόεδρος του φεστιβάλ Ζιλ Ζακόμπ (που φέτος ήταν ο τελευταίος χρόνος του), Ντανιέλ Μπρουλ, Εντριαν Μπρόντι.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 May 2014 - 18:30:24 UTC