Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα για να κυβερνήσουμε
  • [02] Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπ. Οικονομικών για «πάγωμα» της απόφασης για τις καθαρίστριες
  • [03] «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Ανδ. Βγενόπουλου, Ευ. Μπουλούτα και Κυρ. Μάγειρα

  • [01] Αλ. Τσίπρας: Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα για να κυβερνήσουμε

    Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας ότι οι ευρωκάλπες είναι δημοψήφισμα και σημειώνει πως «έπρεπε να είχαν φύγει χθες... «Στις 26 Μαΐου ο ΣΥΡΙΖΑ, όλοι μαζί, θέλουμε να βάλουμε τέλος στην ανασφάλεια».

    Μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» τονίζει πως «ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του είναι η περιπέτεια της χώρας. Μιλάει για ομαλότητα και είναι η πηγή της ανωμαλίας. Μιλάει για σταθερότητα και εννοεί λιτότητα. Είναι η μόνιμη ανασφάλεια». Καλεί τους πολίτες και ειδικά τους νέους να συμμετάσχουν στις εκλογές λέγοντας: «Ζητώ μια Κυριακή, λίγη ώρα από την Κυριακή». Στην ερώτηση εάν θα ζητήσει πρόωρες εκλογές εάν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέει: «Ζητήσαμε εκλογές πρώτη φορά όταν αυτή η κυβέρνηση έκανε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει και συνεχίσαμε μέχρι σήμερα να ζητάμε γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση?». Και τονίζει: «Μας νοιάζει να βγει το πιο ηχηρό μήνυμα από την κάλπη».

    Ο κ. Τσίπρας, δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και σημειώνει: «Έχουμε και το πρόγραμμα και τα πρόσωπα». Στην ερώτηση, με ποιες δυνάμεις θα συμμαχήσει για να κάνει κυβέρνηση αφού υπάρχουν δυσκολίες με τη ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ, λέει ότι «δεν είναι στατικό το πολιτικό σκηνικό. Κανείς δεν πιστεύει ότι αύριο θα είναι η ίδια δύναμη και οι συσχετισμοί στην πολιτική σκηνή. Εμείς δεν θα κάνουμε συμβιβασμούς. Ο λαϊκός παράγοντας και οι κοινωνικές διεργασίες είναι οι πιο κρίσιμοι. Εμείς λέγαμε και λέμε: "ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμος λαός"».

    Προσθέτει ότι «από το ΚΚΕ περιμένουμε να αλλάξει στάση. Ζούμε ιστορικές στιγμές, η κοινωνία καταρρέει, βιώνουμε τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση. Αν είχε άλλη στάση, η Αριστερά θα είχε ήδη γράψει ιστορία. Ελπίζω να εγκαταλείψει τον μονομέτωπο εναντίον μας». Σε ό,τι αφορά τη ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Εύχομαι να αποφασίσει επιτέλους με ποια μεριά είναι».

    [02] Ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα του υπ. Οικονομικών για «πάγωμα» της απόφασης για τις καθαρίστριες

    Ο αρεοπαγίτης υπηρεσίας του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να «παγώνει» η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που δικαίωνε τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

    Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε αίτημα αναστολής της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία δικαιώθηκαν οι καθαρίστριες και ο Άρειος Πάγος προσδιόρισε να συζητηθεί το αίτημα αυτό στις 10 Ιουνίου 2014.

    Ακόμη, το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε και αίτημα αναίρεσης της επίμαχης απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών.

    [03] «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Ανδ. Βγενόπουλου, Ευ. Μπουλούτα και Κυρ. Μάγειρα

    «Πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Κυριάκου Μάγειρα, των τριών ανώτατων στελεχών της πρώην Μαρφίν-Λαϊκής, καθώς και της Marfin Investment Group, αποφάσισε σήμερα το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

    Με την απόφαση οριστικοποιούνται τα προσωρινά διατάγματα που εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2013 για μπλοκάρισμα των περιουσιακών στοιχείων τους, κατόπιν αιτήματος της διαχειρίστριας της πρώην Λαϊκής, Άντρης Αντωνιάδη. Το διάταγμα, απαγορεύει επίσης στη Marfin Investment Group να προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 May 2014 - 14:30:24 UTC