Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μπαίνουμε σε ρυθμό ανάπτυξης
  • [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Μία κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη
  • [03] Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού
  • [04] Εκατοντάδες ορφανά παιδιά από την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα
  • [05] Τουλάχιστον 14 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών

  • [01] Αντ. Σαμαράς: Μπαίνουμε σε ρυθμό ανάπτυξης

    Ενθουσιασμένος από την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος αμέσως μετά υπογράμμισε: «Η Ελλάδα διαθέτει τέτοια μέρη και θα πρέπει επιτέλους, πέρα και πάνω από κόμματα, να τα εισπράξουμε ως λαός, να τα κεφαλαιοποιήσουμε». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Είναι μία μοναδική ευκαιρία που δίνεται τώρα, μπαίνουμε σε έναν άλλο ρυθμό, επιτέλους, ανάπτυξης και νομίζω ότι ήρθε η ώρα αυτό να το κάνουμε με σχέδιο, με πρόγραμμα, βήμα- βήμα σταθερά, χωρίς πολλά λόγια».

    Μεταφέροντας στους δημοσιογράφους τις εντυπώσεις του, ο Αντ. Σαμαράς σημείωσε ότι η Δωδώνη είναι ένας τόπος όπου: «Συμπυκνώνονται ο Πολιτισμός, οι δυνατότητες που ανοίγονται, ο τουρισμός, τα δικά μας τα αγροτικά προϊόντα αξοποιούνται, η δική μας η καινοτομία και οι νέες προοπτικές, τα αρχαία μας, οι θησαυροί μας. Ταυτόχρονα είναι και χώρος που έρχεσαι και σκέφτεσαι, γιατί βλέπεις δίπλα σου ότι η ζωή είναι πολύ πιο σύνθετη καμιά φορά για τους ανθρώπους στην καθημερινότητα, αλλά γίνεται πολύ πιο απλή, όταν έχεις το δικαίωμα να αγναντέψεις αυτά τα μέρη».

    [02] Ζ. Κ. Γιούνκερ: Μία κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη

    Η Ελλάδα «τα πηγαίνει καλά», καθώς η κυβέρνηση πέτυχε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα και υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης της οικονομίας, αν και «πολύ συγκρατημένες» δήλωσε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

    Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει τις πρόωρες εθνικές εκλογές. «Αυτό που δεν χρειάζεται η Ελλάδα, θα ήταν μία κυβερνητική κρίση, ή μία κατάρρευση της κυβέρνησης. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνο» είπε.

    [03] Ποινική δίωξη στον δήμαρχο Ελληνικού

    Αντιμέτωπος με κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράβαση καθήκοντος, κατέρχεται στον β' γύρο των εκλογών στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο νυν δήμαρχος Χρήστος Κορτζίδης.

    Η Εισαγγελία Πρωτοδικών απήγγειλε κατηγορία σε βάρος του δημάρχου για την υπόθεση του πρόσφατου τραγικού δυστυχήματος στο λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ένας 13χρονος.

    Η δίωξη σε βάρος του κ. Κορτζίδη ασκήθηκε βάσει των διαπιστώσεων του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το οποίο καταλογίζει ευθύνες στον δήμο Ελληνικού, αλλά και τον ίδιο το δήμαρχο για τη λειτουργία του επίμαχου λούνα παρκ. Οι ελεγκτές επισημαίνουν ότι ουδέποτε κατατέθηκε μελέτη για το εάν είναι κατάλληλος ο χώρος για τη λειτουργία λούνα παρκ, κάτι που, όπως σημειώνεται, έπρεπε να γίνει προτού φτάσει το θέμα της εκμίσθωσης του χώρου στο δημοτικό συμβούλιο, όπως προβλέπει ο νόμος. Επίσης, ο δήμος ελέγχεται και για το γεγονός ότι δεν μερίμνησε για τη σύσταση αρμόδιας Επιτροπής, η οποία θα έκανε τον έλεγχο για την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων του λούνα πάρκ, ώστε να εγκριθεί η άδεια λειτουργίας.

    [04] Εκατοντάδες ορφανά παιδιά από την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα

    Η τραγωδία στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας, όπου σκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, είχε μια σημαντική ανθρώπινη παράμετρο, καθώς άφησε πίσω της 432 ορφανά παιδιά, ανακοίνωσε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών αυτών είναι τα 10 χρόνια», δήλωσε η Αϊσενούρ Ισλάμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

    Οι περισσότεροι από τους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, το χειρότερο στην Ιστορία της Τουρκίας, ήταν εκείνοι που υποστήριζαν οικονομικά τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χορηγήσει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

    Στο μεταξύ, μια ομάδα ανθρακωρύχων που έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κυβερνείο της πόλης Σόμα συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο υπουργός Εργασίας, Φαρούκ Τσελίκ.

    Οι ανθρακωρύχοι στην Τουρκία απαιτούν να υπάρξουν βελτιώσεις στις συνθήκες ασφάλειας πριν συμφωνήσουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

    [05] Τουλάχιστον 14 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επιθέσεις φιλορώσων αυτονομιστών

    Ο ουκρανικός στρατός υπέστη σήμερα τις βαρύτερες απώλειές του από την έναρξη της επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου των ανατολικών περιοχών της χώρας από τους φιλορώσους αντάρτες, με τον θάνατο 14 στρατιωτών μόλις τρεις ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών. Από τις επιθέσεις αυτές τραυματίστηκαν επίσης περίπου 20 στρατιώτες στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ.

    Εξάλλου ένοπλοι αντάρτες πολιόρκησαν τέσσερα ορυχεία στην επαρχία Λουχάνσκ, απαιτώντας το απόθεμά τους σε εκρηκτικά, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Ενέργειας. Έπειτα από πολλές ημέρες ηρεμίας στο «ανατολικό μέτωπο», στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, επαναλήφθηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών με μεγαλύτερη ένταση. Οι αυτονομιστές αντάρτες επιτέθηκαν τη νύχτα με χειροβομβίδες, οβίδες και αυτόματα όπλα εναντίον μιας θέσης του στρατού και μιας οχηματοπομπής.

    Διαβάστε επίσης:ΝΑΤΟ: Μέρος των ρωσικών δυνάμεων ενδέχεται να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τα σύνορα με την Ουκρανία,Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι μετακίνησε στρατεύματα και εξοπλισμό από τη μεθόριο με την Ουκρανία


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 16:30:23 UTC