Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens Macedonian News Agency: News in Greek, 14-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τις ευρωεκλογές
  • [02] Τρεις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα των ασφαλισμένων από το υπουργείο Υγείας
  • [03] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη
  • [04] Β. Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μού είχε δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ
  • [05] Η Κύπρος θα γίνει παίκτης - κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν

  • [01] Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τις ευρωεκλογές

    Στις 22:00 της Κυριακής αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Singular Logic κατά τη σημερινή ενημερωτική συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως επισήμαναν, έχει ζητηθεί από το 60% των 4.900 εκλογικών τμημάτων που συμμετέχουν στο σύστημα ασφαλούς μετάδοσης αποτελεσμάτων (SRT) να δώσουν προτεραιότητα, κατά την καταμέτρηση, στα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών. Από τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στο σύστημα, από το 20% ζητήθηκε να δώσει προτεραιότητα στις δημοτικές και από το 20% στις περιφερειακές εκλογές.

    Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είπαν, δεν πρόκειται να υπάρξει ασφαλής εκτίμηση στη διάρκεια της νύχτας. Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ρέουν κανονικά μετά τις 19:00, οπότε κλείνουν οι κάλπες. Για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, θα είναι δυνατή μια πρώτη εκτίμηση στις 22:00, εφόσον οι αντιπρόσωποι καταφέρουν να πείσουν τους εναγωνίως αναμένοντες υποψήφιους τοπικούς άρχοντες ότι θα πρέπει να γίνει, πρώτα, καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές.

    [02] Τρεις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα των ασφαλισμένων από το υπουργείο Υγείας

    Στη μείωση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα αποσκοπεί η ένταξη νέων ασφαλιστικών τιμών στο ΗΔΙΚΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας.

    Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως με υπουργική απόφαση θα δίνεται πλέον η δυνατότητα να πωλούνται τα φάρμακα υψηλού κόστους και από τα φαρμακεία, και να μη χορηγούνται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ, κάτι όμως που θα γίνει με προϋποθέσεις για να αποφευχθεί η τεχνητή ζήτηση, όπως τόνισε. Όπως έγινε επίσης γνωστό σήμερα από τον υπουργό Υγείας, μπαίνουν στη θετική λίστα 300 νέα φάρμακα, από τα οποία 30-40 είναι καινοτόμα και αφορούν τη θεραπεία σοβαρών νοσημάτων.

    [03] Εκδηλώσεις μνήμης για τον Γρηγόρη Λαμπράκη

    Με συγκεντρώσεις και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του «Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης» Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Ερμού, τιμούν τη μνήμη του από το πρωί πολιτικές και αυτοδιοικητικές κινήσεις, οργανώσεις ειρήνης, ενώ και απλοί πολίτες, περαστικοί, αφήνουν λίγα λουλούδια σε ανάμνησή του.

    Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διοργάνωσε η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και την Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και κατέθεσαν στεφάνια το ΚΚΕ και η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ. Εκτός της αναφοράς στη μνήμη του τότε βουλευτή της ΕΔΑ και αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη έγινε μνεία και στους Ν. Νικηφορίδη και Γ. Τσαρουχά. Στις 12.30, στεφάνι κατέθεσε και αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ.

    Στη 1 το μεσημέρι παραβρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη» και «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα». Στις 7.30 το απόγευμα στο ίδιο σημείο θα καταθέσει στεφάνι και η ΑΝΤΑΡΣΙΑ.

    [04] Β. Σόιμπλε: Έλληνας πολιτικός μού είχε δηλώσει ότι θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ

    Έλληνας πολιτικός είχε δηλώσει στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι θα ήταν καλύτερα αν η Ελλάδα αποχωρούσε από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο ίδιος ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα της εφημερίδας Financial Times. «Έλληνας πολιτικός, για το αίσθημα δημοκρατικής ευθύνης του οποίου αμφιβάλλω, είχε πει ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να έβγαινε από το ευρώ» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει το όνομα του πολιτικού, στον οποίο αναφέρθηκε και πρόσθεσε ότι υπήρχε στην Ελλάδα ανάλογο σχέδιο.

    Τόνισε δε ότι η Γερμανία, ως δημοκρατική χώρα, είχε ασφαλώς εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα για μια τέτοια περίπτωση. Είχε, όπως είπε χαρακτηριστικά, σχέδια και Β και Γ και Δ. Ο κ. Σόιμπλε επανέλαβε ότι για τα προβλήματα των Ελλήνων ευθύνονται οι ελίτ της χώρας και ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, ενώ έκανε γνωστό ότι τον επόμενο μήνα θα δεχθεί επίσκεψη του Έλληνα ομολόγου του Γιάννη Στουρνάρα.

    [05] Η Κύπρος θα γίνει παίκτης - κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν

    Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι η Κύπρος έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην περιοχή και θα καταστεί παίκτης- κλειδί στην ανατολική Μεσόγειο, μεταμορφώνοντας την περιοχή σε πηγή ενέργειας.

    Σε αντιφώνησή του στο τέλος του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του στο Προεδρικό Μέγαρο ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Κύπρος «έχει ιδανική θέση σε μια κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας και γι' αυτό δεν είναι έκπληξη ότι έρχονται καλύτερες μέρες για το νησί». Κατέληξε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι δυο πλευρές είναι δυνατόν να φθάσουν σε λύση για την επανένωση της Κύπρου στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Προσφωνώντας τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε τη δέσμευσή του να εργαστεί ακούραστα για μία λύση που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τόνισε ότι ο δρόμος προς τη λύση δεν είναι εύκολος. «Θα χρειασθεί όραμα, πολιτικό θάρρος και αποφασιστικότητα» ανέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 22 May 2014 - 14:30:23 UTC